29.10.2011,  19:04:31 | 0 comentarii | 570 vizualizari
La Pregoterm Vulcan, / Locul rezervat solicitudinii este încă gol
de Gheorghe OLTEANU

Povestea e cât se poate de simplă. Începe cu un cetăţean care, ieri dimineaţă, s-a dus încrezător la PT nr. 11. Punct termic care-i şi dispeceratul SC Pregoterm SA Vulcan. Omul a mers să solicite sprijin, în vederea remedierii unei defecţiuni intervenite, la el în casă, la o ţeavă prin care circulă agentul termic pus în libertate de către această societate cu două zile în urmă.

 

Domnul Andrei Strosz locuieşte

la apartamentul nr. 17 de pe scara I a blocului termic nr. 6 de pe Aleea Crizantemelor. Stă aici de când acest bloc s-a dat în folosinţă. Din 1963, pentru cei care nu ştiu când s-a petrecut asta. Apartamentul dumnealui este la etajul al patrulea. La ultimul, cum se spune. De câţiva ani buni, iarna, îndeosebi, un perete din holul de lângă baie îi era în permanenţă umed. Pentru că, şi în restul anului, îi ploua în mai toată casa, omul a pus acest fapt pe seama infiltraţiilor de apă din terasa blocului. 

 

În vara acestui an,

hidroizolaţia terasei blocului a fost refăcută cum trebuie şi nu i-a mai intrat strop de apă în casă. Deşi a plouat ca lumea după terminarea lucrării. În schimb, cum s-a dat căldura, asta s-a petrecut luni sau marţi, peretele dinspre baie nu doar că s-a umezit, dar deja şiroia apa pe el. Chestie care, ei-a pus pe jar pe vecinii al căror apartament este sub al soţilor Strosz. Aceştia au crezut iniţial că cei de deasupra uitaseră apa deschisă. De unde o fi? Domnul Andrei Strosz l-a chemat pe un lucrător de la Pregoterm, acela s-a uitat, a închis căldura de jos, din faţa scării, şi l-a îndemnat să spargă peretele până la ţeavă. După care să îi anunţe, că vine careva să remedieze defecţiunea.

 

Pensionarul septuagenar a pus rapid 

mâna pe daltă şi ciocan şi a executat cu voiciune ceea ce i se recomandase. A ajuns la ţeava de termoficare şi, într-adevăr, la îmbinarea flanşei era buba. Ieri dimineaţă, aşa cum rămăsese vorba, domnul Andrei Strosz s-a dus din nou la dispecerat. Care-i la doi paşi de blocul dumnealui. Mare i-a fost uimirea bătrânului când, aici, l-a luat rapid în primire un domn “care părea că-i şef acolo”. “Dom’le, mai întâi mergi şi plăteşti sus la birouri şi după aia vii să reparăm!” Cetăţeanul ştia că va trebui să plătească remedierea acestei defecţiuni din casa lui, că doar nimeni nu repară ceva pe gratis. Însă, cum ar fi fost firesc, se aştepta la altceva. Să vină un meseriaş, să vadă despre ce-i vorba, să estimeze costul lucrării (muncă, materiale şi ce o mai fi fost nevoie), după care să i se dea un bonuleţ. Ceva, o hârtie, un fel de deviz, cu care să se ducă să achite la casierie. 

 

Nu trebuie să vă mai spun că

vecinul meu nici că s-a mai dus să-l deranjeze în vreun fel pe domnul acela  - şi n-a greşit deloc - care lui i s-a părut că-i şef. Un alt cetăţean în vârstă de pe aceeaşi scară, care, şi el, se confruntase cu o problemă asemănătoare, l-a ajutat să repare cumva conducta. Rămâne de văzut dacă a reuşit după ce se va întări ca lumea plastilina aceea minune cu care a astupat spărtura. 

 

Nu am pretenţia că 

v-am relatat un caz senzaţional. Deloc. Ideea e alta şi cred că v-aţi prins despre ce e vorba. La câţi clienţi mai are racordaţi la sistemul centralizat de termificare, Pregoterm-ul ar trebui să ţină de ei cu dinţii. Iar când apar situaţii asemănătoare ăsteia descrise aici, cu o defecţiune intervenită chiar în locuinţă, şefii să nu aştepte ca omul să le cadă în genunchi, ca să trimită pe careva s-o repare. Contra cost, fireşte. Or, aşa ceva ţine de solicitudine şi, după cum se observă, la societatea de termoficare din Vulcan mai este loc suficient pentru aşa ceva...Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter