04.11.2011,  20:46:43 | 0 comentarii | 534 vizualizari
La şedinţa de consiliu din luna asta, / Speranţele celor cu asociaţia cinegetică sunt în primarul-vânător Gheorghe Ile
de Gheorghe OLTEANU

Două proiecte de hotărâre au ajuns, în ultimul moment, la consilierii locali vulcăneni, pentru a fi aprobate. Ultimul moment însemnând, ca şi altă dată, chiar începutul şedinţei de consiliu din 29 octombrie 2009.

 

 

Unul dintre cele două,
luat în discuţie după ce s-a terminat cu celelalte, se referea la aprobarea participării Consiliului Local al municipiului Vulcan ca membru fondator al Asociaţiei Cinegetice de Proprietari Straja Valea Jiului. Doamna viceprimar Angela Stoica - căreia primarul i-a mandatat să conducă, în lipsa lui, şedinţa de consiliu - a motivat că proiectul a fost primit târziu şi a fost introdus pe ordinea de zi “la rugămintea domnului Dalea”. Or, imediat ce doamna viceprimar a pomenit de acest proiect, i-am văzut pe cei doi domni care, până atunci asistaseră liniştiţi la discuţii, cum încep să se foiască.

 

Domnii Mircea Jitea şi Dumitru Cocotă 
sunt doi dintre proprietarii de terenuri cuprinse în cele cinci composesorate existente în Vulcan. Dumnealor sunt vânători şi, împreună cu alţii care practică acest sport, au înfiinţat asociaţia aceasta. Al cărei fond de vânătoare însumează o suprafaţă de 35 de hectare. Insuficientă pentru scopul lor. Pentru că, aşa cum am aflat din nota de fundamentare a proiectului, suprafaţa de vânătoare în zona de munte este, potrivit legii, de cel puţin 10.000 de hectare. Pentru a se ajunge la această suprafaţă, s-a început atragerea - în asociaţia  căreia i s-a rezervat deja denumirea de Asociaţia Cinegetică de Proprietari Straja Valea Jiului - şi a altor proprietari de terenuri.

 

Participarea Consiliului Local al municipiului Vulcan,

ca membru fondator, la această asociaţie ar duce, aşa cum au gândit iniţiatorii proiectului, la atribuirea dreptului de gestionare a fondului cinegetic din cuprinsul fondului de vânătoare. Care se face doar dacă există dovada deţinerii în proprietate a minim 51 la sută din suprafaţa fondului de vânătoare. Gestionarea acestui fond cade, în prezent, în sarcina AGVPS. Care face ce vrea ea, s-a arătat revoltat domnul Dumitru Cocotă. Or, prin constituirea acestei asociaţii, membrii ei au dreptul să vâneze pe terenul care-i aparţine, fără să dea socoteală AGVPS. 

 

Nici pledoaria celor doi domni şi
nici argumentele doamnei viceprimar Angela Stoica nu i-au putut convinge pe consilieri să ia în discuţie acest proiect de hotărâre. Pesedistul Cristian Merişanu a cerut amânarea lui până când se va veni cu un statut al asociaţiei respective. În plus, a ridicat pro­-blema liberala Alina Anamaria Cîrstoiu, există un semn de întrebare şi cu art. 2 al proiectului de hotărâre. În care se spune că “se mandatează primarul municipiului Vulcan cu efectuarea demersurilor legale în acest sens”. Care demersuri? e întrebarea. În aceste condiţii s-a cerut amânarea discutării acestui proiect de hotărâre. “Fără să se considere că am fi împotriva lui”, a ţinut să adauge unul dintre consilieri.

 

Supusă la vot,

propunerea de amânare a trecut cu votul majorităţii consilierilor locali. “Îţi mulţumesc, Enache”, i-a zis, imediat după asta, domnul ing. Mircea Jitea fostului său coleg de muncă de la mina Vulcan. “Ce să-i fac? s-a scuzat consilierul liberal. Dacă aşa zice partidul....”. Este posibil ca, deşi respins luna trecută, acest proiect să fie pus pe tapet la şedinţa din luna aceasta. La care iniţiatorii lui îşi pun toate speranţele în primarul-vânător Gheorghe Ile.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter