03.11.2011,  13:07:03 | 0 comentarii | 605 vizualizari
În faţa dezastrului economic al SC Universal Edil SA Lupeni / Constantin Brânduşe propune soluţii, nu discuţii!
de Ziarul Vaii Jiului

Din considerente mai mult sau mai puţin obiective, una dintre “găurile negre” din bugetul public al municipalităţii din Lupeni o reprezintă SC Universal Edil SA, societatea locală de gospodărie şi termoficare.

De câţiva ani buni, această firmă “lucrează” numai pe pierderi, cu toate că deţine în portfoliu o serie de activităţi generatoare de profit. 

Consilierul local PNL Constantin Brânduşe a solicitat în repetate rânduri conducerii societăţii prezentarea unui program de redresare. Fără succes!

Liderul PNL Lupeni, Constantin Brânduşe, crede că şefii societăţii de gospodărie din Lupeni sunt dezinteresaţi de bunul mers al acestei societăţi. “Mie mi se pare absurd ca, după ce ai încheiat anul financiar-contabil cu pierderi imense, în ciuda faptului că ai un salariu consistent, ca manager, vii în faţa acţionarilor cu o propunere de buget care prevede, din start, alte pierderi. Eu, cel puţin, aşteptam de la managerii acestei societăţi câteva soluţii concrete de redresare a balanţei financiare”, spune Constantin Brânduşe. 

Consilierul liberal crede că activitatea de gospodărie comunală trebuie să fie reorganizată, astfel încât şi municipiul Lupeni să poată depune spre finanţare din fonduri europene proiecte privind colectarea şi gestionarea deşeurilor, reabilitarea spaţiului locativ de stat şi întreţinerea curăţeniei în oraş. Brânduşe vine şi cu soluţii viabile în acest sens, soluţii care au fost expuse şi în cadrul ultimei întâlniri a Consiliului Local din Lupeni, proprietarul de drept al SC Universal Edil SA. El crede că, pe de o parte, actuala societate trebuie să-şi declare în instanţă insolvenţa, iar pe de altă parte, municipalitatea trebuie să se gândească la formula înfiinţării unei noi societăţi, care să preia activităţile cu maximă rentabilitate şi să poată participa la selecţiile de proiecte finanţate din fonduri ale Uniunii Europene. „Dacă analizăm cu seriozitate acest subiect, trebuie să convenim că Universal Edil-ul are şanse mari ca în scurt timp să fie declarată falimentară de către Direcţia de Finanţe sau de către debitorii care nu şi-au încasat facturile pentru bunuri şi servicii prestate de ani de zile. Declararea insolvenţei stopează, cel puţin, generarea de penalităţi care adâncesc societatea şi mai mult în nişte datorii pe care, până la urmă, tot consiliul local, ca proprietar, va trebui să le suporte. Sigur că o astfel de procedură nu le mai permite managerilor să gestioneze puţinele fonduri ale firmei  după bunul lor plac şi implică respectarea unor reguli stabilite prin lege în astfel de situaţii. Pe de altă parte, consiliul local ar putea înfiinţa o nouă firmă, după modelul Apa Serv, care să preia activitatea de colectare şi gestionare a deşeurilor şi exploatarea spaţiului locativ şi altor activităţi de utilitate publică, activităţi care generează venituri şi care permit accesarea de fonduri europene, în timp ce Universal Edil ar putea rămâne cu activitatea de termoficare, care reprezintă cel mai mare generator de pierderi în activitatea acestei firme”, propune Constantin Brânduşe. 

Rămâne de văzut dacă autorităţile publice vor acţiona în acest caz cu responsabilitate sau după... interes.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter