29.10.2011,  17:06:33 | 0 comentarii | 541 vizualizari
Jocul regulamentelor în Consiliul Local Vulcan sau despre o manevră abilă a lui Gheorghe Ile
de Gheorghe OLTEANU

“Activitatea Poliţiei Locale Vulcan este condusă, îndrumată, supravegheată şi controlată de către Primarul Municipiului Vulcan”. Cred că sunteţi de acord că, asociat cu numele primarului Gheorghe Ile, enunţul de dinainte, cuprins în alineatul (2) din articolul 1 al Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Poliţiei Locale Vulcan, ar putea fi redus la trei cuvinte: “Poliţia Locală sunt eu!”

Din fericire,

proiectul de hotărâre care, odată adoptat, i-ar fi permis primarului de Vulcan să-şi vadă visul împlinit a fost respins în şedinţa extraordinară de consiliu din 18 ianuarie. În care s-a venit cu propunerea ca organizarea poliţiei locale să fie una în care aceasta să aibă propria-i personalitate juridică. Fapt care ar feri-o, în mare parte, de pornirile dictatoriale ale lui Gheorghe Ile şi de eventualele încercări ale acestuia de a o folosi ca armă de răzbunare împotriva celor care nu joacă după muzica lui.  

 

Insuccesul nu l-a  demoralizat, 

însă pe primar. În ciuda faptului că ameninţă că lasă oraşul fără poliţie, că, în felul acesta, poliţia comunitară sau locală, cum să îi mai zic, funcţionează, vezi, Doamne! în afara unui cadru legal, consilierii locali care i s-au pus în cale şi i-au tăiat visul de mărire sunt de părere că Gheorghe Ile nu a renunţat la ideea aceea cu o poliţie locală care să i se târască la picioare, care să-i asculte şi să-i execute orbeşte orice ordin şi având în frunte, ca şi acum, şefi care să cunoască şi să rostească doar cuvintele “Am înţeles, să trăiţi!”. 

 

“Primarul aşteaptă să

i se ivească momentul prielnic, pentru a introduce din nou pe ordinea de zi a unei şedinţe de consiliu un proiect de hotărâre având acelaşi cuprins cu al celui respins”, este de părere doamna consilier local liberal Alina Anamaria Cîrstoiu. Momentul prielnic - presupune subsemnatul - constituindu-l lipsa de la şedinţa aceea a doi consilieri din rândul oponenţilor. Aşa cum văd eu că se cam prezintă lucrurile, ar fi posibil ca unul să-i sară în ajutor. Rămâne de văzut care va fi al doilea.

 

Până atunci,

pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de mâine, joi, 27 ianuarie,  apare un proiect de hotărâre care cuprinde Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei Locale de Ordine Publică. Organism ale cărui şedinţe sunt conduse, cum se arată la articolul 3, de primarul municipiului Vulcan. Dintre atribuţiile acestei comisii mi-a reţinut atenţia cea de la articolul 4, pct.b: “avizează proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a poliţiei locale”. Ceva nu îmi este clar aici. Întrucât, la acea oră, Comisia Locală de Ordine Publică nu avea propriul regulament de organizare şi funcţionare şi, prin urmare, n-având nici cum să-l avizeze, modul în care a fost adus, în 18 ianuarie, în şedinţa de consiliu local regulamentul de organizare şi funcţionare a poliţiei locale apare, în acest moment, ca o manevră abilă a primarului Gheorghe Ile menită să-l facă din pierzant câştigător. 

 

Să mă explic.

Dacă proiectul trecea, era bine mersi. Odată acesta respins, primarul poate reveni cu un altul care, de data asta, să poarte şi avizul comisiei locale de ordine publică. Comisie care, de acum încolo, este beton, având şi regulamentul de organizare şi funcţionare care-i lipsea. Simplu, nu-i aşa?Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter