04.11.2011,  21:09:37 | 0 comentarii | 600 vizualizari
Șocant… dar pe banii noştri / Unii dintre „specialiştii” de la SC Apa Serv habar n-au pe unde sunt amplasate conductele subterane de apă potabilă!
de Corneliu BRAN

Nu de mult vă prezentam un caz de pierdere masivă de apă, în zona fostei cariere de la Petrila, apă clorinată care se scurgea bine merci, de câteva luni de zile, în lacul administrat de preotul din Jieţ, Dimitrie Jura. „Se putea alimenta tot Jieţul cu apa asta, iar domnii de la Apa Serv stau nepăsători şi spun că nu e apa lor, dar nici nu vin să vadă despre ce este vorba… Clorul mi-a omorât o grămadă de puieţi, bibani, o să-i dau în judecată…”, ne spunea atunci, foarte supărat, preotul Jieţului. După câteva sesizări făcute prin ziar, dar şi verbal, chiar directorului general al societăţii de apă, Nicolae Ivănuş, a dispus trimiterea la faţa locului a inginerului şef şi a unui angajat, exact angajatul care pretindea că a luat probe şi a susţinut sus şi tare că „apa nu-i clorinată!”. În prezenţa noastră, preotul Jura le-a demonstrat celor doi şefi de la Apa Serv că apa este clorinată şi că domnia sa a avut dreptate. Pus în faţa probei evidente, chiar acolo, la faţa locului, inginerul şef ne-a spus, faţă de preotul Jura, că va trimite o echipă de lucru cât mai repede, ca să rezolve problema iute şi degrabă…
Numai că de-atunci să tot fie câteva săptămâni, iar problema este tot nerezolvată. Și asta nu din motivul că inginerul şef nu s-a ţinut de cuvânt, ci din cauză că echipele trimise în zonă „habar nu au pe ce lume trăiesc, habar nu au pe unde sunt îngropate conducte şi pe unde nu, vai şi-amar…”, după cum reiese din ceea ce ne-a spus pre­otul Dimitrie Jura când l-am întrebat dacă s-a rezolvat sau nu problema cu pierderea de apă. De aici deducem că unii „specialişti” de la Apa Serv habar nu au ce conţine ograda proprie! Asta este şi o consecinţă a aşa numitelor „restructurări”, sau „reorganizări” ale societăţii, făcute de foştii manageri „de succes”. Care, în loc să păstreze adevăraţii cunoscători ai meseriei pe funcţii, fie i-au lăsat să plece, fie i-au scos la pensie sau i-au dat afară cât ai zice peşte… că tot vorbeam de peştii din lac. Iar acum, conducerea societăţii plânge şi suspină după ei, deoarece se vede înconjurată de „specialişti” unul şi unul… În orice altceva, numai în domeniul reţelelor de apă şi canalizare nu. Cu tot respectul pentru cei care ştiu cu adevărat meserie la această societate. Suntem convinşi că a mai rămas şi o mână de oameni bine pregătiţi şi foarte pricepuţi, numai că aceştia sunt cam traşi pe linie moartă, pentru că nu au fost şi nu sunt agreaţi nici în momentul de faţă de oportunişti şi fripturişti, pentru că nu le cântă „şefilor” în strună, sau nu sunt arondaţi politic.
Și, uite aşa, cu toate eforturile făcute de noua conducere, de către Consiliul Judeţean sau de către alţi factori de decizie, colapsul societăţii de apă este tot mai aproape, spre ghinionul cetăţenilor din Valea Jiului. Bineînţeles că vorbim aici de cetăţenii serioşi, circa trei sferturi din abonaţii societăţii, care îşi plătesc facturile la timp şi care nu au nicio vină pentru situaţia creată.
Și, pentru că tot suntem la capitolul Jieţ, mai dăm o temă de casă condu­cerii S.C. Apa Serv Valea Jiului SA, referitoare la îngheţarea conductelor în această localitate, pe timp de iarnă. Se ştie că bunul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie. Aşa ar trebui să facă şi cei care conduc destinele palide ale acestei societăţi. Or, la Jieţ, nu se vede treaba asta… Pentru că, dacă s-ar vedea, atunci jieţenii ar vedea la lucru o echipă de angajaţi de la societatea de apă, care ar izola acum, vara, conducta principală de apă situată la sudul loca­lităţii. Conductă care, în fiecare iarnă, îngheaţă. Și care de fiecare dată este dezgheţată cu mare chin de angajaţi trimişi să „rezolve problema” pe un frig de crapă pietrele… „De ce nu s-ar putea trimite acum, la începutul verii, o echipă de lucru, care să izoleze conducta respectivă, iar iarna să nu se mai chinuie cu dezgheţatul? Și să nu ne mai chinuie şi pe noi, să ne lase fără apă zile întregi, în toiul iernii şi al frigului…”, se întreabă, pe bună dreptate, Dumitru Gălăţan, colaboratorul ziarului nostru, om al locului. Chiar aşa, stimată conducere a SC Apa Serv, oare este chiar atât de greu să se izoleze câteva zeci sau sute de metri de ţeavă? Sunt costurile chiar aşa de mari? Când va plesni ţeava din cauza îngheţului, costurile vor fi mai mici? Sau este o chestiune de organizare? Rămâne să vedem dacă specialiştii de la apă vor face ceea ce trebuie sau nu… Asta dacă vor găsi conducta… Că, cine mai ştie, poate angajaţii se vor pierde prin labirintul de ţevi şi crâşme de pe raza Jieţului sau a Petrilei, urmând ca apoi, la sfârşitul programului de lucru, să meargă şi să raporteze: „Șefu`, ne-am întors, noi am izolat o conductă, sper să fie aia bună… Că din câte ştim ăia n-au termoficare şi nici gaz metan în Jieţ… Sigur aia era conducta, dă-o naibii…”.
 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter