03.11.2011,  19:24:39 | 0 comentarii | 571 vizualizari
Într-un an de criză, / Ce mai înseamnă protecţia socială pentru persoanele marginalizate
de Alina PIPAN

Consiliul Local Petroşani a adoptat programul de măsuri pentru prevenirea şi combaterea marginalizării sociale pentru anul 2010. 

Într-un an de criză economică, Primăria Petroşani îşi propune un program de protecţie socială a familiei, în special a categoriilor vulnerabile şi defavorizate, ameliorarea condiţiilor de viaţă şi de locuire, protecţia copiilor în vederea prevenirii separării acestora de familie, protecţia şi asistenţa socială persoanelor vârstnice, accesul la asistenţa de sănătate şi accesul la un loc de muncă.

Astfel, conform acestui plan, persoanele defavorizate beneficiază de ajutorul social, conform Legii 416/ 2001 privind venitul minim garantat. Separat de acest ajutor social, primăria mai acordă, ocazional, în funcţie de gradul de necesitate, ajutoare de urgenţă sau ajutoare de înmormântare (doar pentru familia beneficiară a ajutorului social). De asemenea, pentru familiile în cauză se suportă din bugetul local costul a 3 mc / persoană/ lună pentru serviciul apă şi canalizare, 80 la sută din costul cantităţii de apă folosită la serviciul de canalizare, 3 mc/ familie / lună din costul consumului de apă caldă menajeră. Pe lângă aceste facilităţi la întreţinere, Serviciul de Asistenţă Socială acordă o masă caldă la cantina de ajutor social pentru persoanele marginalizate social.

Tot în planul de protecţie socială se includ şi ajutorul pentru încălzirea locuinţei, scutiri de la plata impozitelor pe clădiri atât pentru persoanele defavorizate cât şi pentru persoanele cu handicap grav. Persoanele cu handicap grav primesc, de asemenea, gratuitate pentru transportul în comun, în valoare de 20 de lei lunar. La fel şi însoţitorii acestora sau asistenţii personali. Femeile din familiile defavorizate au dreptul de a efectua testul Papanicolau gratuit şi de consult de specialitate.

La capitolul locuinţe, în anul 2010, este prevăzută darea în folosinţă a unor locuinţe sociale, facilitarea accesului la o locuinţă din fondul locativ dar şi reabilitarea celor în stare de degradare majoră. 

Planul de protecţie are în vedere şi protecţia copilului din aceste familii prin consiliere, acordarea unor burse sociale, monitorizarea şi analiza situaţiei copiilor la nivelul municipiului. Un pas important la acest capitol este încheierea unei convenţii de colaborare încheiată între Primăria Petroşani şi Asociaţia Comitato Pollicino.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter