29.10.2011,  13:34:48 | 0 comentarii | 670 vizualizari
La Vulcan, / Locuitorii din cartierul Dallas sunt buni doar să fie mulşi de voturi
de Gheorghe OLTEANU

Nu o dată, la radio sau la televizor, numărul doi din administraţia publică vulcăneană m-a numit ca fiind unul dintre "cei care nu doresc binele comunităţii". Al celei din Vulcan desigur.

 

Ei bine,

în această calitate, a unuia dintre "cei care nu doresc binele comunităţii", ieri, pe la amiază, am tras o raită prin cartierul 3B, celebrul Dallas. Care, de câţiva ani buni - după cum trâmbiţează jurnaliştii din care deontologia profesională dă afară, adică aceia agreaţi de Primăria Vulcan - se află în prim planul atenţiei mai marilor urbei.

 

Cum se vede 

la faţa locului atenţia aceasta? Exact cum s-a văzut şi acum un an, tot într-o zi de vară. Cu străzi pe care curg pâraie groaznic de urât mirositoare, ivite din canalizarea înfundată, cu copii care se joacă în mizeria de pe drum şi cu oameni resemnaţi care, spun ei înşişi, vor şti cum să voteze la alegerile locale din 2012.

 

Ca unul dintre

"cei care nu doresc binele comunităţii" m-am înţeles de minune cu cei cu care m-am oprit şi am vorbit pe strada Șt. O. Iosif. Un tânăr din grupul de bărbaţi din apropierea blocului 5 mi-a spus, bunăoară, că este convins că locuitorii acestui cartier au fost uitaţi cu totul. Și, ca atare, oferă şi o soluţie: "Mai bine să ne închidă cu sârmă şi să-i lase să intre numai pe ăia care stau în Dallas". Pe primarul Gheorghe Ile nu l-au văzut de nu mai ţin mine nici ei, dar sunt siguri că, la anul, va veni din nou cu pungile cu făină, zahăr, orez şi ulei. "Și o să mai iei?", am fost curios să aflu. Iar el mi-a răspuns: "Iau, de ce să nu iau, că n-o să fiu fraier să nu iau, da" de votat....".

 

Vorbeam cu tânărul

când, de grup, de apropie un cetăţean în vârstă, un pic dres, care juca în jurul bălţilor cu mizerie şi, la câteva cuvinte pe care le rostea, pomenea într-un chip ciudat numele lui Gheorghe Ile. A dat să se bage-n vorbă cu noi, dar tânărul cu care conversam l-a expediat rapid cu "Lasă-ne-n pace, măi, tali­bane!". "Talibanu" e porecla lui?", îl întreb pe tânăr. "Nu, aşa ne zicem noi, pe aici, unu" la altul",  râde el.

 

În urmă cu puţin timp,

cei din Dallas au văzut-o la televizor pe doamna viceprimar Angela Stoica promiţând că, în două luni, vor începe lucrările de canalizare şi în acest cartier. Aşa că stau cu sufletul la gură şi aşteaptă ca profeţia să se împlinească. Cu toate că nu le prea vine să creadă, fiindcă, după cum este pe deplin convins tipul care anume şi-a oprit autoturismul, ca să îmi spună ceva, partea grasă îi iese lui Ile de la lucrările de pe bulevard, iar nu din Dallas. Oamenii de aici, din Dallas, sunt buni, după cum se ştie, doar ca să fie mulşi de voturi, mi-a strigat el în timp ce se îndepărta cu maşina...

 

 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter