29.10.2011,  14:56:56 | 0 comentarii | 818 vizualizari
Sport. Ultima oră. „Fostul acţionar de la rapid Jean Valvis interesat să prea echipa de fotbal Minerul Lupeni”
de Loredana JUGLEA

Cu toate că echipa de fotbal Minerul Lupeni s-a retras din Liga a doua în urmă cu mai bine de o jumătate de an, se pare că fostul acţionar al echipei Rapid Jean Valvis este interesat să resusciteze gruparea din Vale. Fostul preşedinte al Minerului, Mircea Ciriperu va avea o întâlnire zilele acestea cu Valvis care este interesat să facă afaceri în Valea Jiului. Dan Mănăilă, fost antrenor la Minerul Lupeni este şi el pe poziţii în cazul în care Minerul Lupeni va reveni la viaţă acesta are toate şansele să revină la Lupeni. „Știu din surse sigure că Jean Valvis este interesat să preia echipa Minerul Lupeni şi asta ar fi un lucru îmbucurător pentru fotbalul din Valea Jiului”, spune Dan Mănăilă. Acesta a mai primit între timp oferte de la Corvinul Hunedoara şi Unirea Alba Iulia. „Oricând voi reveni cu plăcere în Valea Jiului pentru că am avut rezultate acolo, iar lumea m-a susţinut”, a spus Mănăilă”

 

Daria Vişănescu şi Sabin  Deaconescu, medaliaţi la finala naţională

Reprezentanţii judeţului Hunedoara, maestra FIDE Daria - Ioana Vişănescu, de la Clubul de Șah Deva,a obţinut trei medalii de aur şi un argint, iar Sabin – Mario Deaconescu, de la CSM Petroşani, o medalie de bronz la Finala Campionatului Naţional Individual de Șah pentru Copii şi Juniori de la Călimăneşti.

În organizarea CS "Tinerii Maeştri" Bucureşti în colaborare cu Federaţia Romană de Șah, la Căciulata s-a desfăşurat ediţia pe anul 2011 a Finalei Campionatului Naţional Individual de Șah pentru Copii şi Juniori la probele de Șah Clasic, Șah Rapid,Blitz şi Dezlegări.

S-au aliniat la startul competiţiei peste 800 de finalişti prezenţi din toată ţara, printre care si nouă reprezentanţi ai Clubului CSM Petroşani.

Cum era şi de aşteptat fosta elevă a antrenorului Gheorghe Șcurhan, maestra FIDE Daria – Ioana Vişănescu, din Petrila, legitimată la Clubul de Șah Deva a reuşit în grupa de Fete 16 ani să-şi adjudece trei medalii de aur şi un argint la toate cele patru probe, calificându-se pentru Campionatul Mondial de Șah pentru Copii şi Juniori care va avea loc în perioada 12 - 22 noiembrie 2011, în Brazilia. Dintre reprezentanţii noştri din Valea Jiului cel mai bun rezultat a fost obţinut de talentatul Sabin - Mario Deaconescu,de la CSM Petroşani,elev în clasa a I-a a Școlii Generale I. G. Duca Petroşani,care s-a impus în premieră în proba de Șah 

Dezlegări, în grupa de Băieţi 8 ani,cu 62 de participanţi, cucerind cu 25 de puncte medalia de bronz a competiţiei.

Rezultate bune au obţinut şi reprezentanţii:Gabriela Cristocea, locul cinci, Fete 10 ani Dezlegări; Luana - Aimee Ghicioi, Fete 8 ani,locul 5 - 7 Blitz; Iarina Chiuzan, Fete 8 ani, locul 14 Șah Clasic; Radu - Andrei Kelemen, Băieţi 8 ani,locul 22 Blitz;

Andrei - Cristian Tufă,Băieţi 14 ani,locul 21 Dezlegări; Alexandru Csont şi Cristian Mihai, ambii în grupa de Băieţi 14ani, s-au clasat în primele 24 de locuri în proba de Șah Dezlegări şi Teofil - Elias Pîrlea, Băieţi 10 ani, locul 40 Dezlegări, toţi fiind legitimaţi la CSM Petroşani.

Un rezultat remarcabil a obţinut şi reprezentantul CS "Vulcan" Vulcan, Andrei – Cristian Secrieru, ocupând locul nouă în proba de Șah Blitz.

"Cu multă pregătire şi bani puţini pot să spun fără ezitare că după rezultatele maestrei FIDE Daria - Ioana Vişănescu, plecată de doi ani la Clubul de Șah din Deva,este cea mai mare performanţă a unui copil din judeţul Hunedoara. Anul acesta în luna noiembrie, Federaţia Romană de Șah ne-a mai introdus în calendarul competiţional naţional şi etapa Semifinală a Campionatului Naţional Individual de Șah pentru Copii şi Juniori 2012, fază care nu era prevăzută în cheltuielile bugetului nostru, lucru care ne va da total peste cap, ştiută fiind situaţia financiară precară a clubului nostru", a declarat coordonatorul Gheorghe Șcurhan.

 

Xenia, în sferturi la Mondiale

Pugilista Xenia Jorneac de la CSS Hunedoara – Constructorul Hunedoara s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de box feminin din Turcia 2011. Sportiva antrenată de Ilie Captari a avut tur liber în etapa 16-imilor de finală, iar în optimi s-a impus prin superioritate în faţa pugilistei Talantbek Kizy din Kyrgyzstan. Xenia a fost declarată câştigătoarea în runda a patra, după ce în primele trei reprize scorul a fost 4-3, 9-1 şi 3-0. Hunedoreanca va boxa, azi, pentru accesul în semifinale şi, implicit, medalia de bronz, cu indianca Shamjetsabam Devi.

 

Tot mai aproape de „C”

Componenţii echipei Mureşul Deva au fost în ton cu Sărbătoarea Paştelui şi şi-au asumat rolul modest de simple jaloane în prima repriză a meciului din deplasare cu Gaz Metan Craiova, fiind conduşi cu 3-0 la pauză. Devenii s-au trezit în partea secundă, când au redus din diferenţă şi au avut o bară prin Octavian Drăgan, pierzând cu 3-1.

Devenii au rămas cu mâna goală şi după deplasarea de la Drobeta Turnu Severin, unde îşi dispută oltenii lui Jerry Gane meciurile de acasă, în ciuda intenţiilor declarate de a câştiga un punct de moral. Fără juniorii Petresc (convocat la lotul naţional under 17) şi Al. Dan (suspendat) şi „dezertorii” Breaz şi Stan, Mureşul a rămas aceeaşi echipă „stearpă” pe teren străin şi a ajuns la 12 etape fără nici un punct adus de afără. Oltenii au dominat autoritar prima repriză, când au şi marcat de trei ori, prin Trifu ("10) şi Boboiran ("25, "40). Scorul la pauză putea fi şi mai umilitor, dar Gaz Metan CFR Craiova a mai trimis de două ori balonul în bară, prin Boroiban ("29) şi Mitroi ("32).

Inexistenţi în prima repriză, devenii au „înviat” în partea secundă, când trupa lui Jerry Gane a redus ritmul, pentru că zarurile erau practic aruncate. Mureşul a redus din diferenţă, în minutul 50, prin atacantul Octavian Drăgan, scor 3-1. Acelaşi jucător a nimerit bara laterală, în minutul 87. „Am controlat meciul, dar în repriza secundă a intervenit o relaxare şi nu am mai fost decişi”, a spus la final Jerry Gane. În urma înfrângerii, Mureşul a fost devansată în clasament de ACU Arad şi a picat pe locul 13, penultimul din clasament, la egalitatea cu ultima clasată Unirea Alba Iulia. În aceste condiţii, orice pas greşit în meciurile de acasă cu Arieşul Turda şi ACU Arad este sinonim cu retrogradarea.

 

Gaz Metan Craiova – Mureşul Deva 3-1

Au marcat: Trifu ("10) şi Boroiban ("25, "40) /  O. Drăgan (50).

Gaz Metan Craiova: Neagoe - Firoiu, Irimescu, Cruşoveanu, C. Bogdan - Chirea (63 Neacşa), Mitic, Pârvu (84 Oprea), Mitroi - Trifu (65 Vigariu), Boroiban. Antrenor: Jerry Gane.

Mureşul Deva: Pârvu - Bogman, Perde, Dosan, Cîmpean - Borza (87 Furdean), Suru, Sătmar, Pop - Melcea (69 Golguţ), Drăgan. Antrenor: Constantin Olariu.

Stadion "Municipal" (Dr. Tr. Severin); spectatori 300.

 

Egal între hunedoreni

Derby-ul hunedorean din eşalonul trei dintre FC Hunedoara şi CFR Simeria s-a încheiat cu o remiză albă, lipsită de spectacol şi adrenalină. În schimb, fotbalul a fost mai viu şi mai atractiv în meciurile din etapa de sâmbătă a Ligii a IV-a Hunedoara.

Foste pretendente la promovare, cele două echipe hunedorene din Liga a III-a au confirmat, din păcate, şi în duelul direct din Vinerea Mare, de pe Stadionul „Michael Klein”, că nu merită să facă pasul spre eşalonul secund. FC Hunedoara şi CFR Simeria au etalat un fotbal modest, lipsit de atributele moderne, iar dovada cea mai elocventă în acest sens este că meciul a fost unul sec, fără nici un gol marcat, scor 0-0. Dezamăgirea cea mai mare e în tabăra hunedorenilor pentru că alb-albaştrii au „consumat” sume importante de bani, însă şi la feroviarii regretele sunt substanţiale, deoarece au un lot foarte competitiv, cel puţin din punct de vedere teoretic.

 

Fotbal / Liga a II-a, Seria vest

Rezultatele etapei a 23-a: Dacia Mioveni - Unirea Alba Iulia 4-0; ACU Arad - FCM UTA Arad 0-0; Voinţa Sibiu - FC Argeş Piteşti 1-1; Arieşul Turda - Alro Slatina 0-0; Gaz Metan Craiova - Mureşul Deva 3-1; Petrolul Ploieşti - ACSMU Poli Iaşi 1-1; FC Bihor Oradea - FC Silvania 3-0 (la masa verde); CSM Râmnicu-Vâlcea  -  a stat.

Clasament

1.Petrolul Ploieşti 21    14        2          5          37-19  44

2.FC Bihor Oradea 21 13        4          4          32-14  43

3.Dacia Mioveni 21     12        5          4          29-13  41

4.Voinţa Sibiu 21         11        8          2          23-8    41

5.Alro Slatina 21          10        5          6          31-20  35

6.ACSMU Poli Iaşi 22            10        4          8          32-26  34

7.Gaz Metan Craiova 21         7          5          9          29-28  26

8.FCM UTA Arad 22 11        4          7          38-33  25

9.Arieşul Turda 20       6          7          7          16-17  25

10.CSM Rm. Vâlcea 21          7          3          11        25-28  24

11.FC Argeş Piteşti 21            6          4          11        21-30  22

12.ACU Arad 21        5          6          10        15-26  21

13.Mureşul Deva 22    5          5          12        23-34  20

14.Unirea Alba Iulia 22            5          5          12        15-31  20

UTA Arad - echipă penalizată cu 12 puncte.

 

Etapa a 24-a, sâmbătă, 30 aprilie:

Unirea Alba Iulia - FC Bihor Oradea

UTA Arad - Dacia Mioveni

FC Argeş Piteşti - ACU Arad

Alro Slatina - Voinţa Sibiu

Mureşul Deva - Arieşul Turda

Petrolul Ploieşti - Gaz Metan Craiova

FC Silvania - CSM Rm. Vâlcea 0-3 (la masa verde)

ACSMU Poli Iaşi -stă.

 

FOTBAL / LIGA a III-a, SERIA 5

Rezultatele etapei a 23-a:

Bihorul Beiuş - Unirea Sânnicolau Mare 1-0

ACS Recaş - Millenium Giarmata 1-0

FC Scolar Reşiţa - FC Timişoara II 0-1

Luceafărul Oradea - Naţional Sebiş 2-0

FC Hunedoara - CFR Simeria 0-0

Termo Dr. Tr. Severin - Gloria CTP Arad 0-3 (la masa verde)

CLASAMENT

1. Luceafărul Oradea   21        15        4         2         45 – 16           49

2. Autocatania Caransebeş      20        11       5         4         29– 16            38

3. CFR Simeria            21        9          8         4         42– 17            35

4. FC Hunedoara         21        10       5         6         32– 20            35

5. ACS Recaş 19        10       4         5         32- 22            34

6. FC Timişoara II       19        9         4         6         30– 24            31

7. Naţional Sebiş         19        8         4         7         20 – 17           28

8. Gloria Arad 21        6          7          8          29 - 28            25

9. Unirea Sânnicolau Mare       19        7         4         8         21 – 21            25

10. Millenium Giarmata            19        5         6         8         26 – 35           21

11. FC Școlar Reşiţa   20        5         5         10       14 – 29            20

12. Termo Dr.T. Severin          20        5         4         11       18 – 37           19

13. Bihorul Beiuş         19        4         2         13       15 – 47           14

14. Becicherecu Mic    19        2         5         12       14 – 32           11

 

Etapa a 24-a, vineri, 29 aprilie: Unirea Sânnicolau Mare – Gloria Arad; FC Timişoara II - ACS Recaş; National Sebiş - FC Școlar Reşiţa; Termo Dr. Tr. Severin- FC Hunedoara 0-3 (la masa verde); sâmbătă, 30 aprilie: Millenium Giarmata - Bihorul Beiuş; Becicherecul Mic - Luceafărul Oradea.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter