04.11.2011,  12:19:30 | 0 comentarii | 1187 vizualizari
EXCLUSIV! Dani Martin, zis “Ceangali”: / “M-am trezit, pe nedrept, în mijlocul unui scandal politic!”
de Ziarul Vaii Jiului

Numele lui Dani Martin nu spune, mai mult ca sigur, prea multe locuitorilor din Valea Jiului. De “Ceangali” însă trebuie să fi auzit mai toţi cei trecuţi de 30 de ani. Opt ani a dispărut din peisajul Văii Jiului, fiind plecat în Anglia. Nu îşi ascunde trecutul. Nici că a făcut bani din activităţi la limita legii, din “alba-neagra”. Pentru toate relele şi-a primit, din partea statului englez, pedeapsa. În Anglia însă, Dumnezeu a îngăduit ca Martin “Ceangali” să afle binele. S-a întors de trei ani în ţară, are o familie frumoasă, doi copii, de 6 ani şi nouă luni şi 5 ani şi o lună, “lumina ochilor săi”. Este bogat. Însă adevărata bogăţie, spune “Ceangali”, nu stă în lucrurile palpabile. Lucrurile bune pe care le faci te apropie de Dumnezeu mai mult decât bogăţiile palpabile, perisabile, trecătoare. Unde-i secretul? Din banii pe care i-a făcut, aduce binele în casele şi sufletele celor din jur. Nu-i opera lui, ci a Domnului. Domnul a dat, Domnul îl foloseşte pe “Ceangali” pentru ca Binele să ajungă la cât mai mulţi oameni cu care intră în contact. Astăzi, Ceangali loveşte doar cu vorba bună. Pentru că vorba bună, spusă din suflet, face cât o mie de săbii ascuţite. Le mulţumesc colegilor de la un săptămânal local pentru că l-au băgat pe “Ceangali” într-un nemeritat circ mediatic. Altfel, poate, n-aş fi avut ocazia să cunosc un om prin care Dumnezeu îţi transmite, chiar şi trei ore încontinuu dacă e nevoie, că “dacă n-ai fost cel mai rău dintre cei răi, nu poţi fi cel ce face cunoscut binele celor din jur”. Poţi citi Biblia de zece ori pentru că, dacă nu-ţi regăseşti viaţa în Biblie şi n-ai puterea să ţi-o dai în mâinile Binelui, n-ai câştiga nimic. Din toate luptele vieţii sale, “Ceangali” a câştigat-o pe cea mai importantă: aceea de a cunoaşte Binele.

 

Ziarul Văii Jiului: Ai fost de acord să te întrebăm ce-ai făcut în ultimii trei ani...
Dani Martin:
Te întrerup. N-am făcut eu, aşa a îngăduit Domnul. M-a învăţat să-i preţuiesc pe cei din jur. Am contribuit cu 80% din cheltuielile pentru înălţarea unei case a Domnului la Uricani (Church of God), şi pentru o alta la Bustuchin. Din banii câştigaţi am cumpărat un apartament de 4 camere pentru o familie foarte săracă, cu 7 copii, din Uricani. Am mai ajutat o familie cu copii bolnavi din Petrila după ce cazul acesteia a apărut la Mondo TV. Le-am plătit datoriile, peste 5.500 de lei şi le-am cumpărat diverse lucruri folositoare în casă. Printre ele şi o maşină de spălat, pentru că familia respectivă n-a avut vreodată maşină de spălat. Timp de un an de zile, am plătit lunar abonamente de pâine de 1.750 de lei pentru familii amărâte din Uricani. Și multe altele. Mă opresc aici pentru că nu e o mândrie să te lauzi cu lucrurile bune pe care le-ai făcut. Mai ales pentru că nu eu le-am făcut, ci Domnul a îngăduit ca eu să am posibilitatea să le fac. De fapt, EL le-a făcut.
Ziarul Văii Jiului: Ce poţi spune despre trecutul tău?
Dani Martin:
Că pentru toate cele pe care le-am făcut în Anglia, statul englez mi-a dat pedepsele necesare. Am fost acuzat de un săptămânal local că m-am ocupat cu prostituţia, că am făcut trafic de carne vie. Nu este adevărat! Nu am făcut asemenea lucruri şi nimeni nu poate aduce vreodată o dovadă palpabilă că aş fi făcut aşa ceva pentru că nu există. Am acceptat acest interviu nu pentru a acuza, ci pentru ca lumea să mă cunoască. Am doi copii. Nu vreau ca, atunci când vor creşte, lumea să le spună lucruri neadevărate despre mine. Nu vreau ca părinţii celor de vârsta lor, cu care intru mereu în contact, să se ferească de mine pentru nişte neadevăruri. Am acceptat să vorbesc oricând cu cei ce au dorit să mă cunoască. Dani Martin e un alt om. În niciun caz nu e cel din ziarul la care am făcut referire.
Ziarul Văii Jiului: S-a spus că ai afaceri cu administraţia publică din Petroşani, că ai participat la un chef la Vaţa de Jos...
Dani Martin:
Nu deţin, direct sau prin interpuşi, firme de construcţii. Nu am făcut şi nici nu am intenţia să fac vreodată vreo afacere cu administraţia locală. N-am primit lucrări şi nici nu-mi trebuie. Singura mea afacere a pornit în 27 mai, la Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, când am vrut să testez utilajele de producţie a dulciurilor pentru cei mici, îngheţată şi vată pe băţ. Apoi, de 1 iunie, timp de 3 ore, am dat vată pe băţ şi dulciuri gratuit pentru toţii copiii din Petroşani. Singura mea legătură cu admi­nistraţia locală e că am cerut funcţionarilor, nu domnului primar, acordul ca să pot vinde vată pe băţ şi îngheţată copiilor din Petroşani în parcul “Carol Schreter”. Și eu am copii şi vreau ca ei să se poată juca liniştiţi, sub suprave­gherea părinţilor, să nu mai treacă strada pentru o îngheţată sau pentru ceva dulce. Prin această afacere, dacă o pot numi aşa, eu am vrut şi vreau doar să fac bine. Repet: am început afacerea şi am dat, nu am luat!
Ziarul Văii Jiului: Cum a fost asociat numele tău cu familia Iacob-Ridzi?
Dani Martin:
Nu ascund faptul că sunt simpatizant PD-L şi că îl respect pe domnul primar. Eu vreau să sprijin Valea pentru binele oamenilor. Aici însă e un scandal politic. Politicienii se bat pentru această telegondolă care trebuie făcută. Unii vor să se facă, altora nu le convine pentru că nu e proiectul lor. Oamenii au suferit prea mult. Ei au nevoie de locuri de muncă aici, în Valea Jiului. Politicienii scriu neadevăruri prin ziare pentru a-l pune într-o lumină nefavorabilă pe domnul primar. V-am spus: nu am afaceri cu primăria, se poate verifica. Nu sunt interlop, nu am vândut carne vie, nu am fost la chefuri cu PD-L-ul la Vaţa sau în altă parte. Nu e lupta mea şi nu înţeleg de ce mă bagă pe mine în scandalurile lor politice. Și Dumnezeu, dar şi judecătorii din lumea reală vor face dreptate. Eu nu acuz pe nimeni, v-am mai spus: nu e lupta mea! Dar nu voi accepta ca despre copiii mei să se spună că sunt ai unui interlop, ai unui traficant de carne vie. Adevărul şi Binele vor ieşi la iveală mai devreme sau mai târziu. Dacă ei n-ar fi scris acele neadevăruri despre mine, Valea Jiului n-ar fi avut, poate, ocazia să îl cunoască pe Dani Martin.
Ziarul Văii Jiului: Care-i legătura dintre tine şi colonelul Brănişteanu de la UM 0962?
Dani Martin:
Este o legătură de suflet. Mă ştie de când aveam un an. Pe domnul Brănişteanu îl atacă pentru că totul e jocul lui Florin Penciuc. Fostul instructor de karate a fugit din ţară după ce a păcălit mai mulţi oameni, le-a luat banii şi a fugit cu ei. El are nevoie să se scrie în ţară că e victimă politică şi victimă a organelor statului, pentru că altfel englezii l-ar expulza şi ar ajunge în ţară să-şi facă pedeapsa pentru faptele lui. Ar ajunge la puşcărie. Aşa, de fiecare dată, cu ajutorul ziarelor, se dă victimă şi le arată la englezi că el e cine ştie ce fugar persecutat şi astfel ei îl mai lasă să stea în Anglia. Cei ce au puţin cap ştiu că domnul Brănişteanu se ocupă de oameni mari, de cei ce fac nereguli cu mintea şi cu actele, nu de hoţi din ăştia mărunţi. Eu nu mă dezic, nu spun că nu îl cunosc pe domnul colonel. Mă ştie de când aveam un an, de când eram copil, şi noi avem o relaţie de suflet, o relaţie care nu are nicio legătură cu meseria şi funcţia pe care dumnealui o are. Eu îl respect ca om, pentru sufletul lui.
Ziarul Văii Jiului: Ce te-a determinat să ieşi în presă, la televiziune şi la ziar?
Dani Martin: Vreau un singur lucru. Să mă lase în pace, să nu mă bage pe mine în scandalurile lor. Eu nu vreau ca familia mea să sufere pentru nişte neadevăruri. Ce vină au copiii mei în tot scandalul ăsta politic? De ce să sufere ei pentru că mă face pe mine cineva interlop şi traficant de carne vie fără nicio dovadă. Asta vreau. Să mă lase în pace, pe mine şi familia mea.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter