08.12.2011,  21:47:12 | 2 comentarii | 1404 vizualizari
Ieri, la şedinţa de îndată a Consiliului Local Petroşani / Au fost votate 4 proiecte de hotărâre
de Corneliu BRAN

Joi după-amiaza, începând cu orele 15:00, a avut loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local Petroşani. Pe ordinea de zi au figurat patru puncte, toate aprobate în unanimitate.

Primul punct al şedinţei a avut în dezbatere un proiect cu scop evident social. Proiectul de hotărâre privind modificarea articolului 2 al HCL nr.289 din 2011 nu a făcut altceva decât să despartă în două suma aprobată la o şedinţă anterioară, vorbim de suma de 150.350 lei, necesară pentru achiziţionarea de pachete de Crăciun. Astfel, suma de 71.950 lei va fi alocată din bugetul local de la Capitolul „Cultură, recreere şi religie”, iar diferenţa de 78.400 lei din capitolul bugetar „Asigurare şi asistenţă socială”. Având în vedere că o parte dintre aceste pachete vor fi acordate persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat, sau persoanelor înscrise la cantina socială, copiilor din Casa Pollicino şi copiilor cu diferite probleme de sănătate sau sociale, celor aflaţi în evidenţa Serviciului de Asistenţă Socială Petroşani, iar cealaltă parte de pachete vor fi acordate elevilor din cadrul instituţiilor de învăţământ şi colindătorilor, consilierii au fost de acord cu iniţiativa primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, urmând ca apoi cele două servicii din cadrul primăriei, conduse de Cristina Mraz şi Elisabeta Wersanski,  să se ocupe în mod direct de distribuirea pachetelor. La acest punct consilierul PSD Doina Popescu n-a uitat să atragă atenţia executivului, şi în mod special primarului Ridzi, că până la urmă s-au găsit bani de pachete, făcând referire la şedinţa de acum două luni când consilierul propunea suma de 1 miliard pentru haine şi rechizite şcolare.
La punctul doi de pe ordinea de zi a existat un proiect referitor la o rectificare de buget. E vorba de introducerea în bugetul local a sumei de 500.000 de lei, bani proveniţi de la guvern din fondul de rezervă bugetară, în vederea susţinerii sistemului de furnizare a energiei termice pentru populaţie. În baza unui referat întocmit de Clubul Sportiv Municipal Petroşani, prin care se solicita rectificarea bugetului pe anul 2011 prin majorarea acestuia cu sumele depuse cu titlu de contribuţie din partea părinţilor sportivilor de la acest club, s-au introdus în buget şi cei cinci mii de lei.
Punctul trei a avut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind „aprobarea Acordului de parteneriat între Grădiniţa P.P. Nr.3 Petroşani şi municipiul Petroşani, pentru promovarea proiectului Învaţă să dăruieşti, prin programul M.E.C.T. Strategia Naţională de Acţiune Comunitară”. De la bugetul local, primăria va contribui la acest parteneriat cu suma de 1.500 lei, din care se vor achiziţiona materiale necesare realizării unor activităţi artistico-plastice, la care vor participa 50 de copii, dar şi transportul unor voluntari la diverse centre cu persoane cu nevoi speciale, pentru a le fi adusă acestora bucurie, mai ales acum în prag de sărbători.
Ultimul punct a vizat „aprobarea repartizării către Asociaţia Schi Turism Montan Pro Parâng a spaţiului în suprafaţă de 13 metri pătraţi, situat în strada Constructorul la nr. 2 – parter”. Proiect aprobat în unanimitate de consilieri, ca şi toate celelalte de mai sus.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Vasile09.12.2011,  02:19:51
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi este un bun gospodar,merita reales.
#2 dan12.12.2011,  11:53:08
clar ca trebuie reales


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter