27.12.2011,  19:07:16 | 23 comentarii | 1697 vizualizari
Primarul Buhăescu e ferm pe poziţie: / “În niciun caz nu voi permite ca dezvoltarea oraşului să fie oprită de minciunile duşmanilor Uricaniului!”
de Cătălin DOCEA

Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani, lămureşte pentru cititorii cotidianului nostru semnele de întrebare nejustificate legate de împrumutul în baza căruia administraţia locală vrea să susţină derularea celor mai ample proiecte de investiţii de după 1989. Pe larg despre proiectele îndrăzneţe ale administraţiei locale în cele ce urmează.

Ziarul Văii Jiului: Poate susţine, domnule primar, comunitatea locală un împrumut de 8 milioane de lei?

Dănuţ Buhăescu: Pentru a vă răspunde trebuie să reamintesc cititorilor dvs. câteva lucuri. Nu le spun pentru locuitorii din Uricani, care mă cunosc foarte bine, ci pentru ceilalţi cetăţeni din Valea Jiului. Consider că am experienţa administraţiei locale judecând după faptul că am dus la bun sfârşit mandate de consilier local, viceprimar şi primar. Acum sunt la al doilea mandat de primar, un mandat încredinţat prin votul a peste 78% din cetăţenii cu drept de vot care s-au prezentat la urne.

Echipa pe care o conduc a administrat şi administrează raţional acest oraş. Dovadă stă faptul că, deşi am preluat oraşul cu datorii de peste 69 de miliarde de lei vechi, după doi ani de muncă am salvat comunitatea locală. De atunci, ne administrăm raţional resursele şi, iată, nu avem probleme cum au alţi colegi primari: suntem cu datoriile la zi, de fapt nu avem absolut nicio datorie, plătim la timp salariile şi toate categoriile de ajutoare sociale, utilităţile pentru tot ce înseamnă şcoli şi grădiniţe. Cu ajutorul lui Dumnezeu am chibzuit resursele şi continuăm investiţiile inclusiv la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”.

La Uricani, oricât le convine sau nu unora acest lucru, se face administraţie după regulile unor buni gospodari, nu după ureche. Revin acum la întrebarea dumneavostră spunându-vă că asta mi-au cerut cetăţenii: să dezvoltăm oraşul. După cum bine ştiţi, puţine sunt administraţiile locale din această ţară care au posibilitatea de a derula, din bugetele proprii, investiţii de anvergură. Tocmai de aceea, colegii mei au identificat proiecte şi posibilităţi de finanţare. Cele mai importante, centralizând solicitările cetăţenilor, au fost considerate a fi cele de reabilitare şi modernizare a străzilor şi podurilor din localitate, dar şi cele privind modernizarea, reabilitarea şi dotarea cu echipamente de specialitate a cabinetelor aferente Ambulatoriului. Pe de altă parte, pentru că exploatarea potenţialului turistic al zonei noastre va cunoaşte o accelerare rapidă în următorii ani, am considerat oportun să avem în vedere şi componenta de promovare prin proiectul denumit „Invitaţie la folclor şi natură în Uricani – Valea Jiului”.
Comunitatea locală va putea susţine acest împrumut şi urmează să detaliez şi cum.
Ziarul Văii Jiului: Vă propun, până atunci, să detaliaţi cele 3 proiecte...
Dănuţ Buhăescu: Sigur că da. Avem în vedere, prin proiectul de reabilitare şi mo­-dernizare a străzilor şi podurilor din localitate, modernizarea completă a celor două bulevarde, Republicii (din strada Revo­luţiei, până dincolo de Şcoala Generală nr. 1, spre drumul naţional) şi Muncii (între podul de la Poştă şi cel din Sterminos). Se vor executa lucrări la cele două poduri, care oricum ar fi ieşit din perioada de garanţie, deci lucrările se impuneau. Se va reabilita întreaga infrastructură, carosa­bilul, aleile pietonale şi intersecţiile şi toate intrările spre blocuri sau spaţii comerciale. Vom avea pavele noi pe zonele adicente ambelor bulevarde, inclusiv de-a lungul a trei străzi (Aleea Brazilor, Unirii şi Aleea Progresului).
În privinţa Ambulatoriului s-a minţit cel mai mult, cum că am reface lucrări deja existente. Nimic mai fals! Vom face un parc de panouri solare cu celule fotovoltaice pentru a se asigura astfel apa caldă şi parţial energia electrică la Ambulatoriu, vom reabilita instalaţiile sanitare, vom executa lucrări de construcţii speciale (rampe, grupuri sanitare etc. – inclusiv pentru persoane cu handicap). Vom avea acolo inclusiv o microstaţie de epurare, şi prin proiect s-a prevăzut adaptarea instalaţiei electrice şi a celei sanitare pentru aparatura ce va fi achiziţionată. Vorbim, atenţie!, inclusiv de achiziţionarea de aparatură şi instrumentar medical de ultimă generaţie, de pregătirea (specializarea) personalului medical pentru utilizarea acestora. Rezolvăm astfel o mai veche dorinţă a locuitorilor oraşului Uricani, care nu vor mai fi nevoiţi să se deplasezeze la Lupeni, Vulcan, Petroşani sau chiar Deva pentru investigaţii medicale ample cu aparatură de ultimă generaţie. Veţi vedea că, dimpotrivă, pentru că vom avea aparatură ultramodernă la dispoziţie, Uricaniul va avea cea mai modernă bază medicală din Vale, ca să nu spun că una dintre cele mai performante din judeţ.
Finalmente, prin proiectul de promovare a folclorului şi a locurilor minunate lăsate de Dumnezeu, avem în vedere lansarea unui site web, cu mii de filme şi fotografii de prezentare, cu informaţii pentru turişti. Utilitatea acestui ultim proiect va fi una de lungă durată, pentru că turismul va deveni o componentă importantă a motorului economiei locale.
Ziarul Văii Jiului: Cum justificaţi necesitatea împrumutului de 8 milioane de lei noi?
Dănuţ Buhăescu: După cum foarte bine ştiţi, contribuţia noastră la aceste proiecte este de numai 2%, la care se adaugă cheltuielile considerate neeligibile, adică acele cheltuieli pe care Uniunea Europeană nu le finanţează în asemenea proiecte. În momentul în vorbim, pentru că am făcut economii şi pentru că nu avem datorii, Primăria Uricani are posibilitatea de a pune cei doi la sută, deci teoretic nu am avea nevoie de niciun împrumut. 
Necesitatea şi utilitatea împrumutului este cu totul alta. Pe măsură ce lucrările vor fi executate, noi – adică Primăria Uricani - va trebui să le achităm. Primăria trebuie să aibă banii necesari în cont. Asta pentru că noi trebuie să plătim lucrările către prestatori, firmele ce vor fi desemnate prin licitaţii publice, şi abia ulterior Guvernul României ne dă banii înapoi. Vreau să vă dau un exemplu concret: să zicem că în prima fază se execută, pe proiectul privind drumurile şi podurile şi cel privind Ambulatoriul, lucrări de 10 miliarde de lei vechi. Noi le recepţionăm şi, cu banii de la bancă, din împrumut, le achităm către constructor. Ulterior, în baza documentelor justificative, Guvernul ne decontează banii şi noi îi returnăm băncii. În niciun caz, aşa cum tot afirmă vreo doi-trei neaveniţi, cărora nu le convine că vom dezvolta oraşul, nu amanetăm bugetul pentru 20 de ani! Repet, achităm facturile către constructor, iar Guvernul ne decontează banii şi îi returnăm băncii.
Dacă doriţi şi o estimare, şi dacă Guvernul ne întârzie şi 6 (şase) luni cu deconturile şi cu toate cheltuilelile creditului, cu dobânzile, cu cheltuielile neeligibile şi cu contribuţia noastră de 2 la sută noi putem ajunge la un maxim de 20% din valoarea totală a proiectelor. Vă întreb, acum, pe dumneavoastră: prost să fie, orice primar din lumea asta n-ar refuza să facă lucrări de 100 de miliarde cu cheltuieli de maxim 20, iar pentru restul să primească banii degeaba de la Guvern şi Uniunea Europeană. 
Trebuie să mai precizez un lucru, de asemenea important. Nu luăm 8 milioane de lei noi de la bancă. Aceasta este, de fapt, suma maximă de care am avea nevoie. Este posibil ca, din aceşti bani, să utilizăm şi numai 2-3 milioane de lei noi. Bani pe care, repet, îi returnăm imediat ce îi decontează Guvernul. S-a mai spus, tot de către aceşti mincinoşi, că dacă nu ne mai dă Guvernul banii? Precizez că aici e vorba de contracte, de finanţare de la Uniunea Europeană, deci nimeni nu îşi permite să pericliteze un proiect din bani europeni. Deci Guvernul, când îşi asumă o obligaţie faţă de uricăneni şi faţă de UE, este obligat să o respecte, nu se pune problema să fie altfel. Nu există un asemenea risc.
Când au acordat încredere echipei pe care o conduc, asta ne-au cerut uricănenii: să dezvoltăm oraşul. Şi, cum s-a putut la Vulcan, Petroşani şi Petrila, prin împrumuturi şi cu fonduri europene, aşa se va putea şi la Uricani. Nicio primărie din cele trei anterior menţionate nu stătea aşa de bine ca noi, care nu avem datorii, când a demarat proiectele. Şi, iată, astăzi deja se bucură de modernizarea localităţilor, aşa cum ne vom bucura şi noi după doi ani de zile. De fapt, mai puţin de doi ani, pentru că proiectele se derulează pe doi ani, dar o bună parte din lucrări vor fi deja gata în 2012.
Ziarul Văii Jiului: Să înţelegem că în 2012 şi 2013 vă canalizaţi eforturile doar pentru aceste proiecte?
Dănuţ Buhăescu: Nu. Cu proiectele astea lururile sunt clare, va începe foarte curând implementarea. În vară-toamnă, dacă lucrurile merg cum trebuie, şi sigur vor merge pentru că de asta sunt eu aici, ca lucrurile să meargă, oraşul va deveni un adevărat şantier. Mai apoi, aproape de iarnă, vor fi deja vizibile primele transformări. Am avut, trebuie să vă spun, şi aliaţi până la a ajunge în acest punct: colegii şi consilierii din PSD Uricani, viceprimarul Braia, aparatul de specialitate al administraţiei locale, senatorul Cosmin Nicula, deputatul Monica Iacob-Ridzi, preşedintele Moloţ şi preşedintele Gligor, dar şi minis­trul Elena Udrea. Aceşti oameni au înţeles importanţa proiectelor şi le-au susţinut.
Pe de altă parte, din surse proprii, la anul atacăm lucrările pe Aleea Teilor, unde vom amenaja aleile pietonale şi parcările. De asemenea, la cererea cetăţenilor, amenajăm cea mai mare  parcare din oraş, de la blocurile 49 şi 50 spre blocurile 52 şi 54, între strada Progresului şi B-dul Muncii. Asta pe lângă lucrările mici, de infrastructură, de reparaţii, de înfrumuseţare şi, ca prioritate principală şi permanentă, de curăţenie. Vom porni, de asemenea, implementarea proiectului privind reabilitarea Casei de Cultură, pentru care – după cum am mai spus – administraţia a depus deja de multă vreme contribuţia sa într-un cont Escrow.
Ziarul Văii Jiului: Revenind la chestiunea împrumutului. Sunt trei voci, consilierii Moraru şi Stănescu, dar şi Sorin Sanda, care contestă vehement aceste proiecte...
Dănuţ Buhăescu: Da. Aţi sesizat foarte bine. Sunt doar câteva voci, cu interese personale şi de grup, care nu doresc dezvoltarea Uricaniului. Vă voi da şi câteva argumente.
Ştiţi că, în 2008, consilierii Moraru şi Stănescu au câştigat mandatele de consilier local cu mare greutate. Ei, în condiţiile în care noi facem treabă, şi vom face şi mai multă în 2012, ce credeţi că vor alege oamenii în 2012? Faptele lui Buhăescu, Braia, ale echipei PSD Uricani şi ale aparatului administraţiei locale? Sau vorbele unor Gică-Contra, oameni conştienţi că poate nu vor mai prinde nici măcar un mandat în consiliul local? 
Oamenii, vă repet, asta mi-au cerut şi îmi cer: să dezvolt oraşul! Foarte mulţi concetăţeni au fost nevoiţi să plece peste hotare, la muncă. Dar, în fiecare an, în vacanţa din august sau de sărbători, îmi repetă acelaşi lucru: “domnule primar, noi tot aici ne întoarcem, la Uricani!”. Pentru copiii noştri, pentru cei plecaţi peste hotare şi care susţin acest oraş din banii trimişi acasă, pentru pensionarii care au muncit o viaţă şi au dreptul la un trai într-un oraş modern, decent, am această obligaţie. Să renunţ la această şansă unică, de dezvoltare a oraşului, pentru ambiţiile unui grup (Sanda, Moraru, Stănescu), un grup care se împotriveşte la tot ce se face bun în acest oraş? Nicidecum. 
Majoritatea uricănenilor ştiu că aceşti oameni sunt slugile unor grupuri de interese. Stănescu şi Moraru, îmi e ruşine de ruşinilea lor să le-o spun, mi-au spus în repetate rânduri că la câtă vrăjeală le vor arunca ei uricănenilor, cu atâtea zvonuri despre mine, îmi va fi greu să mai dovedesc adevărul. Le răspund ca de fiecare dată: să nu îi subestimeze pe uricăneni şi să nu îl mânieze pe Dumnezeu!
Vă mai spun un lucru. Chiar dacă pe termen scurt, aceste proiecte vor crea multe locuri de muncă în Uricani. Fie şi numai pentru aceste locuri de muncă şi nu am să renunţ.
Am avut întâlniri cu oamenii pe stradă, cu pensioanarii, şi toţi mi-au cerut să implementăm aceste proiecte de care oraşul are nevoie. Aceste întâlniri au lămurit toate minciunile legate de împrumut şi oamenii au înţeles că este singura şansă de a dezvolta oraşul, după modelul deja aplicat de Vulcan, Petroşani şi Petrila.
Consilierul Moraru, de exemplu, lucrează în sistemul sanitar (prin ceva activităţi conexe, administrative) şi ar trebui să ştie greutăţile cu care se confruntă. Cum se poate împotrivi dumnealui, alături de alţi câţiva neaveniţi, ca uricănenii să beneficieze de aparatură medicală modernă, de specialitate, să nu mai fie nevoiţi să umble pe la Lupeni, Vulcan, Petroşani, pe la Deva sau pe la Cluj? 
M-am săturat să le tot dau replici unor oameni precum Stănescu, Moraru sau acest Sanda. Normal, vine campania electorală şi ei sunt tot mai agitaţi. Noi nu ne-am bătut joc de primăria asta, nu am îndatorat-o, şi ei acuma visează să pună mâna pe administraţia locală. Normal că, după munca noastră, oricine ar vrea să fie primar sau consilier local. Dacă ar fi fost cu adevărat preocupaţi, ar fi trebuit să pună osul la treabă în 2004-2006, când a trebuit să strângem cureaua şi să plătim miliarde grele lăsate datorie de Suciu. Ăştia vorbesc pe nişte cifre pe care nici nu ştiu să le interpreteze, ei nu au habar că bugetul unei primării nu înseamnă bani de cheltuit cu nemiluita, ci înseamnă cheltuieli cu iluminatul, cu utilităţile, pentru administraţie, pentru şcoli şi biserici, cu salariile pentru funcţionari, profesori, educatori, poliţia locală, cu întreţinerea, cu bursele şi ajutoarele, şi câte şi mai câte. Ferească Domnul ca, la cum gândesc, oameni ca ăştia să ajungă vreodată să conducă ceva sau pe cineva!
Întrebaţi, de exemplu, pădurarii şefului de echipă Stănescu ce fel de om este, cum s-a folosit de Biblie ca să obţină voturi. Mă întreb, pentru toate aceste atacuri, câtă pădure s-a mai sacrificat? Mai multă sau mai puţină decât pentru facultatea pe care a absolvit-o după mai mult de 30 de ani de muncă?


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (23 )

#1 cori27.12.2011,  21:31:09
ASA DOMNU PRIMAR SA NU VA LASATI LA MANA UNOR DOBITOCI. CE FACETI ESTE FOARTE BINE.SA O TINETI TOT ASA CA SUNTETI CEL MAI BUN PRIMAR
#2 Vasile28.12.2011,  08:15:04
Buhaescu sa faca cat mai multe demersuri pentru asfaltarea drumului spre Herculane.
#3 Drum28.12.2011,  09:51:49
@Vasile: cu ce crezi ca iti va imbunatati viata drumul spre Herculane?
#4 Mihai28.12.2011,  10:03:26
Ma bucur ca in sfarsit se misca treburile si pentru dezvoltarea Uricaniului. Chiar era nevoie de asa ceva. am totusi cateva intrebari 1. Cate locuri de munca (reale) pentru Uricaneni se vor creea cu proiectele de modernizare? 2. Dl. Buhaescu e primar sau preot?.. ca nu prea inteleg din textul asta... Textul cu cele 2-3 milioane din imprumutul de 8 milioane care vor fi folosite, trebuie tinut minte pana la data cand se vor resitui banii.
#5 Daniel28.12.2011,  10:35:44
Mihai! e foarte simplu... Ce nu intelegi? "Este posibil ca, din aceşti bani, să utilizăm şi numai 2-3 milioane de lei noi" Adica din cele 8 milioane 2-3 milioane folosesc ei, iar diferenta pana la 8 milioane o folosesc pentru proiecte
#6 iorgu28.12.2011,  10:40:43
domnule primar..lasa bisericile pentru mai tirziu..pina acum in doua mandate cum te lauzi de ce n-ai facut aceste proiecte bulevarde strazi etc ..cite locuri de munca ai creat pina acum..asta e problema cetatenilor...sa muncesca si sa traiasca bine..restul vorbe goale ..nu ne intereseaza orcine poate sa betoneze sa asfalteze sa cinte sa se roage dar sa munceasca unde.....
#7 cipri28.12.2011,  12:10:58
Cred ca acum inteleg si eu de ce sunt atatea parcuri de odihna...omu neavand de lucru undeva trebe sa isi petreca timpu
#8 statiunea barbateni28.12.2011,  12:23:42
@Drum: vor avea fetitete unde sa lucreze, pe marginea drumului. si, mai important, vor avea pentru cine.
#9 pdv28.12.2011,  14:56:55
sunteti neseriosi, stergeti din comentariile ce nu va sunt pe plac
#10 radu28.12.2011,  16:38:24
Buhaescu e cel mai mare mincinos,sunt curios cine il va mai vota ....
#11 radu28.12.2011,  16:40:27
Daca ma dor dintii ,spunetimi si mie unde ma tratez in comuna Uricani ?
#12 radu28.12.2011,  16:49:09
Este spital in Uricani,nu este ,cabinet stomaologic este,nu este,piata agroalimentara avem ?Pai ce a facut primarul pentru noi ?Sa ne dea raspunsuri ca se pricepe !
#13 Lupenean28.12.2011,  17:08:37
La Uricani sunteti putini, lenesi si betivi. De aia nu face nimeni nici piata si nici cabinet stomatologic, pentru ca nu e rentabil. Ar trebui sa intelegeti si voi ca nu vine niciun medic sa amenajeze cabinet acolo pt ca nu e profitabil!!! Nu are nicio legatura stomatologia cu primaria. Ar trebui sa tineti cu dintii de proiectele astea ce va vin moca, pentru ca alta sansa nu mai prindeti. Iar pentru spital sa ii multumiti lui Resmerita, ca el l-a desfiintat.
#14 Nikk28.12.2011,  18:25:15
Cu ajutorul lui Dumnezeu am chibzuit resursele şi continuăm investiţiile inclusiv la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. halal investitie, ooo iti multumim tie d-le primar.
#15 irina28.12.2011,  18:31:06
Te contrazic Nikk! Impreuna cu blocul ANL, biserica reprezinta una dintre cele mai bune investitii din ultimii ani. Nu sunt fan Buhaescu, dar e de 1000 de ori mai tare ca Suciu, Moraru, Stanescu si toti papagalii care cersesc voturi cu mana pe Biblie.
#16 Irina28.12.2011,  18:32:55
Ba da voi astia din Uricani sunteti ingramaditi rau!!! Sa aveti ocazia sa faceti treaba pe fonduri europene si voi va impotriviti? Asta e cea mai stupida chestie pe care am auzit-o!!!! Voi puneti botul la doi momarlani jegosi ca Moraru si Stranescu ala???????? Va meritati soarta!!!
#17 Nikk28.12.2011,  18:36:04
Nu pot sa cred ce proiecte de anvergura avem la Uricani. Umblam cu cioara vopsita cum se zice. Daca ambulatoriul biserica si pavela aducatoare de profit unora se numesc investitii, inseamna ca la cutia milei o sa adauge un atas, s-au prin mila/intelegerea parohiei sa mai ciupeasca si comunitatea din pensia babelor cotizante ca tot sunt pensionarii singura parte indemnizata a comunitatii...
#18 Nikk28.12.2011,  18:38:31
Ce-mi plac comentatori "non uricanezi" montati. Sunteti penibili si nu doar voi ci si cine va monteaza...P.S. Moraru sucks dar ce avem acuma e sub orice critica.
#19 irina28.12.2011,  18:48:55
Alo, alo, ZVJ? Voi chiar credeti ca veti reusi sa le aratati la prosti drumu drept ????
#20 spartacus28.12.2011,  21:45:42
Cel mai mare castig al unei administratii locale(ca si al unei firme private-de altfel), este acela de a reusii sa nu ajunga in incapacitate de plata. Pe acest considerent TOTI cetatenii Uricaniului ar trebuii sa fie mai mult decat bucurosi si mandrii de faptul ca actualul primar a reusit sa administreze perfect bugetul avut la indemana si sa nu indatoreze comunitatea Uricaniului ceea ce denota o mare seriozitate si stiinta manageriala. Trebuie sa recunoastem ca nu este usor sa administrezi nici macar banii familiei daraminte ditamai bugetul unui oras. De-altfel putem vedea diferenta dintre Lupeni(care are datorii incomensurabile) si Uricani, oras fara datorii. Parerea mea este ca la Uricani exista deja un manager foarte bun la conducerea orasului si trebuie felicitat, eventual clonat pentru ca a dovedit ca are cu adevarat grija si respect pt concetateni. Felicitari! dle. primar Buhaescu
#21 Nikk29.12.2011,  22:44:39
spartacus nu poate fi decat un pupincurist buhaescian pe care cred ca il stiu. @Irina eu il cunosc pe morar personal de peste 15 ani si crede-ma ca nu l-as vota niciodata cat despre stanescu nu stiu ce sa zic, nu pare a fi "primar" dar oare buhaiescu nu mai pune de un parc, o biserica, un trotuar? Chiar nu-mi mai ajung parcurile si pavelele, mai veaaaaau!!! LA copiii mei nascuti in Uricani cand le e foame o sa-i trimit la biserica?
#22 Nikk29.12.2011,  22:50:22
Si pt cei gen Irina care nu inteleg termenul de investitie citez: INVESTÍȚIE, investiții, s. f. 1. Plasare de capitaluri în întreprinderi industriale, agricole, comerciale etc., cu scopul obținerii de profituri; (concr.) capitalul plasat. 2. Alocare (de către stat) a unei sume și a altor mijloace materiale pentru crearea de noi fonduri fixe, pentru lărgirea, reutilarea și modernizarea celor existente; (concr.) suma alocată, fondurile alocate. [Var.: investițiúne s. f.] – Din germ. Investion, rus. investițiia.
#23 englezu05.01.2012,  16:57:08
Poate sa va faca Buha strazi, trotuare si prin padure, sa va faca si biserici ca sa vada lumea ca va rugati (de parca le-ar face el), poate ca in marinimia lui are sa caute ceva investitori sa le ofere cateva facilitati (teren, drum de acces etc.)si sa creeze cateva zeci sau sute de locuri de munca in Uricani ca sunteti vai mama voastra... Si sa nu uitati asta este datoria unui primar(trecuta in fisa postului) sa nu precupeteasca nici un efort pentru ca locuitorii orasului sa fie fericiti, nu este ceva facultativ pentru asta il platiti (din taxele si impozite adunate de la voi) cu un salariu frumusel si nu numai...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter