29.12.2011,  20:48:21 | 0 comentarii | 762 vizualizari
Centrele de copii şi juniori, la pământ
de Loredana JUGLEA

În România, procesul de licenţiere este văzut, de cele mai multe ori, ca un fel de bau-bau, menit să sperie cluburile care nu au fost cuminţi în anul precedent. 

Realitatea demonstrează, cu câteva excepţii, că centrele de copii şi juniori sunt la pământ. Şi în judeţul Hunedoara, părinţii trebuie să vină cu bani de acasă pentru medicamente, cantonamente, participări la competiţii etc. iar infrastructura pentru pregătirea juniorilor, dacă există, se află într-o stare jalnică. Totul pleacă de la lejeritatea tratării sectorului juvenil în procesul de licenţiere, astfel că solicitantul de licenţă se concentrează pe alte criterii, precum cel financiar. Cluburile sunt obligate să facă dovada că participă în competiţiile oficiale cu patru echipe de juniori pe categorii de vârstă şi să mai aibă în schemă o echipă de copii sub 10 ani. Semne că situaţia se va îndrepta nu prea sunt. Mai mult, aceasta se va deteriora începând cu luna iulie, când cluburile afiliate federaţiei vor ieşi de sub tutela primăriilor. Administratorii locali nu vor mai avea niciun interes să aloce bani pentru o activitate pe care nu o pot controla, astfel că robinetul prin care curgeau banii publici, treptat, se va închide.
În general, cluburile din România sunt conduse doar de un singur om, care face ce vrea şi cum vrea. Chiar dacă au o organigramă bine garnisită cu funcţii de conducere, persoanele care le ocupă nu au şi putere de decizie. Unele cluburi au înţeles din timp că nu trebuie să depindă doar de o singură sursă de venit şi modificarea ROAF nu le va afecta. Însă, celelalte vor ajunge în pragul desfiinţării, dacă nu reuşesc să găsească în următoarele şase luni surse alternative de finanţare. 
În contextul actual, nu le va fi deloc uşor, iar în unele zone atragerea de fonduri e o misiune imposibilă.
“Talente încă există în România, dar, din păcate, nu prea există antrenori pentru copii şi juniori şi iată că avem de suferit. Un exemplu bun e Germania, care, după CE dezastruos din 2000, a obligat cluburile să investească în academii, şi iată unde a ajuns. Şi la noi se poate face acest lucru, dar e nevoie de voinţă din partea conduce­rii federaţiei şi a ligii. Acest lucru nu se doreşte însă decât la nivel de declaraţie”, spuneau oficialii de la FRF.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter