08.01.2012,  22:23:43 | 3 comentarii | 640 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Chiar Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri / Apreciază rolul de catalizator al lui Lacataş, preşedintele „LSM”VJ”
de Ziarul Vaii Jiului

Zoltan Lacataş, preşedintele LSMVJ, poartă, de un timp, o corespondenţă febrilă cu instituţiile statului. Demersurile sale au ca scop sensibilizarea guvernanţilor nu doar în chestiunile ardente ale mineritului, care-i privesc direct pe membrii de sindicat pe care-i reprezintă. Lacataş este printre puţinii lide­ri de sindicat care se zbate să rezolve problemele şi acelora care nu mai au calitatea de membri ai LSMVJ, cum sunt disponibilizaţii şi pensionarii minieri. Cotidianul nostru a mai publicat şi în alte ediţii răspunsurile Guvernului României la gravele problemele sociale şi economice ale Văii Jiului ridicate de liderul Lacataş. Pentru corecta informare a opiniei publice din Valea Jiului, publicăm în această ediţie un răspuns al Guvernului României, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la o adresă a lui Zoltan Lacataş.     

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri
Cabinet ministru
Liga Sindicatelor Miniere „Valea Jiului”
Domnului preşedinte Zoltan Lacataş
 
Având în vedere solicitarea dumneavoastră adresată Primului Mini­stru, domnul Emil BOC, în urma analizării aspectelor semnalate, vă transmitem următorul punct de vedere: 
Situaţia economico-financiară a C.N.H. SA Petroşani este cunoscută la nivel naţional şi în aceste condiţii, Guvernul României prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri susţine continuarea activităţii companiei având în vedere criteriile de eficienţă economică în contextul cadrului legal european; Astfel:
- au fost promovate acte normative pentru acordarea plăţilor compensatorii din alte surse decât veniturile companiei; tranşa a doua a plăţilor compensatorii a fost plătită ca ajutor social, iar în acest moment se află pe ordinea de zi a Guvernului, un proiect de hotărâre a Guvernului, privind suplimentarea bugetului M.E.C.M.A. pentru C.N.H. Petroşani cu suma necesară acoperirii plăţilor compensatorii a celor 900 de angajaţi, prima tranşă şi a treia;
- deasemenea, deoarece bugetul C.N.H. SA Petroşani nu a putut asigura facilităţile pensionarilor minieri din Valea Jiului, M.E.C.M.A. a promovat un proiect de hotărâre a Guvernului prin care acestea să fie acordate de autorităţile locale.
Faţă de cele prezentate, considerăm că problemele economice şi sociale sesizate de Preşedintele Ligii Sindicalelor Miniere din Valea Jiului sunt tratate cu un deo­sebit interes. Totodată, solicităm sprijinul sindicatelor miniere pentru identificarea soluţiilor şi apreciem rolul de catalizator din zonă.
Cu stimă,
Ion Ariton


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (3 )

#1 pdv09.01.2012,  14:11:10
zoly te-ai trezit dupa ce ai pierdut ciolanu. Esti o rusine ptr mineri,in special ptr cei de la uricani. Piei ti....
#2 Dan09.01.2012,  21:44:05
Minciuni marca Ariton de dupa pom (Videanu,Berceanu,Blaga care conduc din umbra afacerile,bani,directori ministerului).
#3 puti10.01.2012,  13:07:28
TI... dute la pisc cel ce a omorat mineritul din vale,panarama de ti.. ce esti


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter