15.01.2012,  22:14:59 | 9 comentarii | 1000 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Vulcan, convocând o şedinţă extraordinară, / Gheorghe Ile a crezut că-i şmecher, dar pesedistul Petru Hodor i-a arătat că nu-i aşa
de Gheorghe OLTEANU

Un lucru a devenit clar din primele momente ale începerii şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Vulcan din după amiaza zilei de joi, 12 ianuarie: ea s-a desfăşurat şi, mai ales, s-a terminat total diferit faţă de aşteptările celui care a convocat-o.

Lucrurile stau astfel,
pentru că, din cele opt proiecte de hotărâre aflate la ordinea de zi, trei nu au trecut. Sunt cele care-l frig rău de tot pe Gheorghe Ile, ca să le vadă aprobate. Iar acest lucru s-a petrecut ca răspuns la bătaia de joc şi la lipsa de respect cuvenită cu care primarul a tratat consiliul local în ultimele trei luni. Pentru că, trebuie foarte bine reţinut, aceste trei proiecte de hotărâre n-ar fi trebuit nicidecum să facă obiectul unei şedinţe extraodinare din prima lună a acestui an. Ele tratează probleme care - în mod, normal, dacă, într-adevăr, pe primarul Gheorghe Ile l-ar fi interesat ca ele să fie rezolvate - datează din toamnă. Şi ar fi trebuit să fie luate în discuţie în şedinţele de consiliu din octombrie, noiembrie şi decembrie.
 
Manevra încercată
de primarul Gheorghe Ile a fost dejucată de cei opt consilieri PSD, PNL şi PRM. Întrebat, Gheorghe Ile nu a putut da un răspuns clar privind convocarea unei şedinţe extraordinare, iar nu a uneia ordinare. A fost cât se poate de clar că a fost aleasă varianta unei extraordinare, fiindcă la acest gen de şedinţă nu se poate suplimenta ordinea de zi. Or, interesul consilierilor PSD şi PNL era acela de a-i valida de cei desemnaţi să le ia locul consilierilor locali demisionaţi, iar al primarului Gheorghe Ile de a menţine, cu bună ştiinţă, gripat forul legis­lativ local. Adică, în atare condiţii PDL-ul să aibă nouă consilieri locali, iar PSD, PNL şi PRM să rămână în continuare în număr de opt. Fără cei doi, care le-ar fi oferit superioritate.
 
Alegerea preşedintelui
de şedinţă a fost primul moment în care au ieşit la iveală tensiunile acumulate în ultimul timp. Propunerile au fost două. Una a fost pentru pedelista Angela Stoica, iar cealaltă pentru pesedistul Petru Hodor. Niciunul dintre ei nu a reuşit să adune cele zece voturi absolut necesare. După care a fost propus pedelistul Nicolae Kilin. Care, de când a venit în consiliul, încă nu a ocupat această funcţie. Propunerea a fost supusă la vot şi, ca să vedeţi, pedelistul nu a fost votat chiar de către... colegii lui de partid! În favoarea sa au fost doar ceilalţi opt, de la PSD, PNL şi PRM. Ce ziceţi de asta? În fine, ca să detensioneze situaţia, iar nu ca să ia în zeflemea chestiunea - cum a cata­logat-o un consilier PDL - peremistul Ioan Dorel Şchiopu a propus-o pe Angela Stoica. S-a votat, iar viceprimăriţa a luat în mână frâiele conducerii şedinţei.
 
Timp de mai bine
de o oră după aceea, primarul Gheorghe Ile a fost supus unui tir de întrebări şi observaţii tăioase - cele mai multe din partea consilierului PSD Petru Hodor -, menite să explice modul deloc democratic în care s-a fofilat să dea ochi cu consiliul local în ultimele luni ale lui 2011. Ca să vă daţi seama că pe primarul Gheorghe Ile îl durea şi-l doare undeva de acest aspect, vă dau o mostră de răspuns tâmpit oferit de el: "Ca să nu vă certaţi!". Asta, deşi Petru Hodor i-a adus ca argument articole de lege care-l obligă să convoace lunar aceste şedinţe ordinare de consiliu local şi l-a acuzat că îl face responsabil pentru încălcarea legii.
 
Este de
aşteptat ca, în aceste zile, primarul Gheorghe Ile, secondat de Angela Stoica, să acuze în media pusă în slujba lui că, uite, neaprobând trei proiecte de hotărâre foarte importante, opoziţia este din nou împotriva intereselor comunităţii. Fals, pentru că aceste proiecte de hotărâre ar fi trebuit să fie prezentate consiliului local în toamnă. Iar reducerea care apare în cea privitoare la taxele şi impozitele pe 2012 este valabilă până în luna martie, inclusiv. Iar proiectului privind validarea printr-o dispoziţie a primarului a sumelor cu care a fost rectificat bugetul local pe 2011 îi sunt necesare lămuriri suplimentare pe care este aşteptat să le ofere primarul Gheorghe Ile. Un alt proiect care a rămas să fie repus în discuţia consiliului local este cel privind stabilirea taxelor de închiriere şi folosinţă a terenurilor aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Vulcan.
 
Şedinţa s-a terminat
astfel, fiindcă, dacă i-ar fi trecut şi aceste trei hotărâri, ar fi fost posibil ca, în ultima zi de joi a acestei luni, primarul Gheorghe Ile să nu mai convoace şedinţa ordinară de consiliu local. De ce să ne mai ascundem? Aceasta îi era intenţia. Dejucată, însă, de către cei cărora Ile le-a subapreciat inteligenţa. Consecinţa? În atare condiţii, ca să întrunească zece voturi, atât cât le este necesar acestor proiecte de hotărâre, ca să fie aprobate, primarul Gheorghe Ile va trebui neapărat să convoace şedinţa de la sfârşit de ianuarie şi să pună pe ordinea de zi validarea celor care vor ocupa locurile de consilier local rămase vacante la PSD şi PNL. Neapărat, fiindcă deja şi aşa a întins prea tare coarda...


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (9 )

#1 vulcanean16.01.2012,  01:25:54
Cum D-zeu sa alaturat Kilin portocaliilor ??? , si e rusinos ca asa_zisii colegi nu l-au votat in sedinta . Rusinos , sau ar trebui sa-l puna pe ganduri . Oricum Ile in Vulcan se pare ca nu mai e in asa mare voga si toate de la aleasa lui .(se stie care ! )
#2 DIMAS16.01.2012,  08:07:10
nU ITELEG CUM OAMENII DIN vULCAN AU ALES CA PRIMAR ACEST PERSONAJ DIN DESENE ANIMATE,iLE!UN INCULT PUS PE JAPCA!SI MAREA DOAMNA STOICA LA FEL!
#3 sanfira16.01.2012,  11:16:00
SI A FOST SMECHER HODOR... si povestea s-a incheiat cu povesti nemuritioare...si cu smecherii de politicieni...halal noi mai avem scutiri la impozite???
#4 Johann16.01.2012,  13:46:02
Nu-mi dau seama dupa foto,Orca in ce ipostaza e ? Casca dupa o noapte furtunoasa sau il imita iarasi pe Ruggero Raimondi in "Aria della calomnia" de Rossini ?Alaturi cel care "moare de grija altuia" parca-ar dormi in cizmele de locotenent major,desi mai degraba sta cu privirea la parter jenat ca iar e "tirit" in scena.Doamna sotie a asa-zis-ului sef al executivului local,chiar nu are niste medicamente sa-i administreze "pacientei" asteia ?O fi un caz irecuperabil ?
#5 Johann16.01.2012,  13:51:42
"pesedistul Petru Hodor",a ratat sansa sa dea cu ei de pamint,atunci cind i-a lasat pe amindoi,sa-si cumpere al doilea rind de diplome "de tejghea" la facultate,desi si atunci il umpleau de laturi,ca si acum.
#6 soptitorul16.01.2012,  15:56:37
daca sunt bani totul se cumpara...mai ales dupa revolutie ...facultatea afost darnica ...cu titluride...economisti..doctori ingineri..mastere etc.NU a trebuit sa sti mare lucru,caci daca nu ai mai dat nici examen de admitere atunci totul este OK. AI bunul simt macar si nu te lauda caci le stii pe toate.
#7 anonimul17.01.2012,  21:08:33
ce s cu toate aceste ironii divagate la adreas domnului primar a cistigat voturile vulcanenilor lasatil sasi faca munca domn profesor hodor cu facultatea astai politica cine se implica are de cistigat bani cine isi vede de viata sa se alege cu saracia
#8 vax albina19.01.2012,  01:56:37
anonimule tata este dificil sa fii in acelasi timp diletant si analfabet!!! nu-i asa ca-i greu si dureros sa pui minuta pe-o carte ceva mai buna decit aia de ,,popa prostu\\\".tati ce-ai face daca te-ar durea in fiecare zi caputul de la atita prostie.ce pastile ai folosi?
#9 albino vax uite un mesaj scris corect de tine. dificil nu?19.01.2012,  10:37:20
PTR. SOPTITORUL;taty tu-l confunzi pe consilier cu NAPOLEON fratica,sau cu ,,haiducul\" nebun de MIRON COZMA.Daca ai un pic de timp o sa poti citi oriunde pe net care sint atributiile unui consilier local.Daca te intereseaza!La problemele tale si ale noastre ne pot raspunde mai marii cu putere de decizie.Si apropo stii citi consilieri are fiecare partid in consiliul local VULCAN d-le soptitor?Astept raspuns?Tu ce-ai face daca ai fi in locul lui,PTR.INDEMNIZATIA....AIA MARE


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter