17.01.2012,  21:28:15 | 3 comentarii | 1326 vizualizari
Cu toate greutăţile generate de criză, la Petrila / Continuă investiţiile în acelaşi ritm ca şi în anul precedent
de Corneliu BRAN

Investiţiile din Petrila demarate în 2011 continuă şi în acest an, indiferent de ce se va întâmpla în sfera politicului, ţinând cont de ultimele evenimente. Ceea ce înseamnă un câştig pentru cetăţeni şi pentru administraţia publică locală.

Amintim că trei dintre proiecte vizează asocieri ale primăriei şi consiliului local cu firme străine private. Prin urmare, nu există vreun impediment, fie el şi politic, ca aceste proiecte să nu înceapă să fie implementate. Aceasta după ce se vor finaliza chestiunile birocratice, iar firmele respective vor obţine finanţările de la bănci pentru a demara investiţiile.
 
10 proiecte de mii de miliarde de lei în 2012!
Dar iată care sunt proiectele care se vor derula la Petrila în 2012, unele chiar şi în 2013: continuarea proiectului integrat; este vorba de 36 de kilometri de străzi care n-au mai fost asfaltate vreodată, din Cartierul Brătianu, Taia etc.; o lucrare foarte mare şi foarte scumpă, de 660 de miliarde de lei, care a început cu zona Jieţului şi care va continua pe tot parcursul acestui an şi a anului 2013, când proiectul, derulat prin MDRT, va fi finalizat ►finalizarea celor patru blocuri de locuinţe sociale din Lonea, proiect finanţat de MDRT ► continuarea şi finalizarea lucrărilor la noua grădiniţă de la Şcoala Generală Nr. 6, o lucrare de 24 de miliarde de lei, derulată prin Ministerul Educaţiei► finalizarea extinderii liceului din localitate, o lucrare de 14 miliarde de lei derulată cu fonduri de la Ministerul Educaţiei şi de la bugetul local  ► finalizarea Casei de Cultură, ianuarie 2012, o lucrare de 20 de miliarde derulată prin cadrul CNI şi MDRT ►continuarea construcţiei Căminului Cultural din Jieţ, lucrare care se va finaliza la sfârşitul anului 2013, o lucrare de 12 miliarde de lei finanţată de la bugetul local ► atacarea primelor lucrări la microhidrocentrala de pe Taia; este vorba de o asociere între primărie şi consiliu local şi o firmă italiană, la finalul ei puterea instalată va fi de 3 megawatt ► încep în acest an lucrările şi la Parcul Eolian Dobraia; este vorba de un proiect rezultat din asocierea primăriei şi consiliului local cu o firmă din Germania; acest parc se va construi pe teritoriul administrativ a trei localităţi, Petrila, Petroşani, Orăştioara, primarul Păducel dezvăluindu-ne recent că acest proiect este în faza de eliberare a autorizaţiei de construcţie din partea Consiliului Judeţean Hunedoara; administraţiile locale pun la dispoziţie terenul, iar de latura financiară şi de partea tehnică a lucrării se va ocupa firma respectivă; lucrarea nu va afecta viitorul proiect turistic din Dobraia, dacă el va mai fi realizat şi va aduce beneficii financiare importante la bugetul local (de exemplu, se rezolvă gratis iluminatul stradal)►începerea construirii a încă a două grădiniţe, care să aparţină de Şcoala Generală „I.D. Sîrbu” şi de Şcoala Generală „Ana Colda” din Lonea, proiect derulat tot prin intermediul Ministerului Educaţiei ► conform declaraţiei primarului vor începe în 2012 şi lucrările la Centrul de Prelucrare a Gunoiului Menajer: „În acest sens avem înfiinţată asociaţia ECO Petrila; prin ea se va obţine în mod sigur finanţarea de la o bancă germană; am primit deja un mesaj pozitiv chiar în această lună, prin care ni s-a transmis că în luna februarie se va semna contractul de finanţare; noi am pus la dispoziţie terenul, alte cheltuieli nu mai avem, iar dacă acest centru va fi finalizat, scăpăm de o mare problemă, într-un mod civilizat şi modern; pe de altă parte petrilenii vor avea apoi de plătit un preţ extrem de scăzut la gunoi; investiţia firmei germane e foarte mare, de circa 50 de milioane de euro”.
 
Două proiecte - în aşteptare la ADR Vest
Alte două proiecte sunt pe ţeavă cum s-ar spune, primarul sperând să nu se întâmple ceva cu ele pe ultima sută de metri: „Aştept cu speranţă să începem proiectul de reabilitare a ambulatoriului din Petrila, un proiect care se va derula prin intermediul MDRT. Avem proiectul depus la ADR Vest, dar trebuie să corelăm situaţia între Centrul Medical Multifuncţional şi cabinetele care vor funcţiona în ambulatoriu. Proiectul are o valoare de 70 de miliarde de lei şi prevede reabilitarea completă a clădirii respective, atât la interior cât şi la exterior, precum şi dotarea cabinetelor cu aparatură medicală modernă”.
Un al doilea proiect depus tot la ADR Vest pentru aprobare prevede amenajarea unor piste de biciclete pe amplasamentul superior al digului Jiului de Est şi al Jieţului. „Dacă tot s-au făcut diguri acolo, am putea câştiga pentru tineri şi nu numai un loc pentru petrecerea timpului liber şi pentru mişcare în aer liber. Vara, decât să se plimbe printre maşini şi aglomeraţia din oraş, cred că mulţi ar prefera să meargă kilometri întregi pe malul apei, în mijlocul naturii”, ne-a mai declarat primarul Ilie Păducel.
 
Un proiect - în derulare
Tot în derulare la Petrila se află şi o componentă serioasă a proiectului de 40 de milioane de euro a ADI Apa Serv „Valea Jiului”, care prevede extinderea reţelei de apă şi introducerea canalizării în zone unde ea nu a existat niciodată (Cartierul Brătianu, Taia, Jieţ etc.).


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 v18.01.2012,  03:30:34
Da drumul spre Voineasa (Cheile Jietului)se va moderniza anul (al catelea ???)acesta asa cum au facut cei din Valcea pana la hotarul nostru ???
#2 alegator18.01.2012,  18:07:29
Normal ca demareaza proiecte Paducel ca doar a inceput campania electorala. Asa a procedat si acum 4 ani.
#3 grecu18.01.2012,  19:35:41
paducel si pdl vor iesi la pensie in noiembrie


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter