23.01.2012,  22:27:57 | 28 comentarii | 1426 vizualizari
Probabil scăpăm de Băsescu și Boc... / Dar, în Valea Jiului, punem în fruntea bucatelor găștile USLamiste înfometate după atâta opoziție?
de Cătălin DOCEA

Puțini sunt cei care, în vâltoarea revoltelor antiprezidențiale și antiguvernamentale din ultimele zile, au stat să analizeze tabloul unei Văi a Jiului post Boc și Băse, cu frâiele în mâinile rahitice după atâta opoziție ale unor răpitori veritabili și înfometați din rândurile PSD și PNL. Ce-ar însemna, pentru Valea Jiului, revenirea PSD și PNL la putere? Să ne gândim. 

Ar însemna, în primul rând, că gaşca turnătorului Lupşacu îşi va întinde tentaculele, acaparând mai multe instituţii deconcentrate de la nivel judeţean. Dacă nu chiar, Doamne fereşte, apără şi păzeşte!, Instituţia Prefectului. Iar Lupaşcu şi gaşca lui, s-a dovedit deja, au pârjolit (vezi Universal Edil, Minerul Lupeni) sau sunt pe cale să pârjolească totul în calea lor (vezi spitalul Lupeni şi, în general, municipiul Lupeni). Ce-ar însemna, de exemplu, ca un semianalfabet precum primarul Resmeriţă ori un profesor cu 4 şi-un pic la titularizare precum deputatul cu acelaşi nume să îşi dea cu părerea, şi chiar să decidă, cine va fi inspector şcolar general al judeţului? Cum se va descurca, oare, baby sitterul parvenit al plodului deputat să care valizele cu luxteni, din ce în ce mai voluminoase, cum s-a lăudat că a mai făcut, de ştiu deja toate birturile şi serviciile din Petroşani de şmenul no. 1 al mandatului actual PSD la conducerea Primăriei municipiului Lupeni?
 
La Lupeni, spre exemplu, nimeni nu mai știe exact ce numără actuala dictatură locală. Zilele rămase până la revenirea PSD la putere, ori cele ce vor mai trece până la venirea unor băieți de la Alba ori București, dimineața la 6,  cu mandatele-n proțap.
 
Dacă mandatul rezistă, rezistă, rezistă până dincolo de tăcerea deloc aducătoare de bine a organelor de cercetare, tabloul post alegeri va fi unul predictabil din prisma PSD: Haţegan va aduna gunoaiele din jumătate de judeţ şi-şi va putea întreţine Merţurile & căsoaiele opulente făcute din sudoarea şi peturile lupenenilor, Vasilescu va livra mobilierul pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice (ca să mai recupereze din paguba facturilor neplătite la timp de naşu’ Cornel), iar Dicu ne va monta camere şi microfoane peste tot, probabil şi-n gaura tichetului de metrou.
Nici din perspectiva PNL lucrurile nu stau mai puţin interesant. La butoane în Valea Jiului va ajunge, cum a visat dintodeauna, jupânul Simota, care şi-a exersat deja abilităţile convingându-i pe participanţii nepofitiţi la licitaţiile de la primăria municipiului să retragă ofertele. De dorul vremurilor bune, când Compania Huilei era condusă de titanii Bălănescu, Purcaru ori Surulescu, Simota va căuta să reajungă, cât mai repede cu putinţă, la contractele grase cu statul. Asta pentru că, la vremuri de Opoziţie, tătucul Moloţ nu l-a putut ajuta pe Simota cu prea multe lucrări, în afara câtorva holuri de spital la suprapreţ şi a unor garduri de instituţii. Cum pe Moloţ, care nu face mai mult de una-două căciu­liţe de voturi pe secţie de votare în Valea Jiului, nu-l prea arde grija de zona noastră, scenariul ca Simota să fie cel ce va tăia şi spânzura în dunguliţe galben-albastre în Valea Jiului este foarte probabil.
Ca să mai rămână în cărţi, Băsescu şi implicit Boc au nevoie de o lovitură politică tactică şi de imagine. Lovitură care, vă invităm să ne credeţi pe cuvânt, ar putea fi doar aceea ca, după o întrevedere cu Nuţi Vuitton, preşedintele să le dea ordin organelor să se caute în sertare şi prin arhiva de mp3-uri. De unde să scoată suficiente date încât să trimită vreo 20-25 de primari USL la răcoare. Suficient de mulţi ca, de a doua zi, aleşii să se împartă în maxim 4 categorii: de la PDL, UDMR, UNPR ori PPDD.
Concluzionând, iată tristul adevăr: în Valea Jiului, venirea USLamiştilor la putere nu înseamnă mai mult de încă una-două vile în plus la averea familiei Resmeriţă şi ceva zeci de milioane de lei în buzunarul cu arici al lui Simota.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (28 )

#1 emil bobu23.01.2012,  23:35:25
Semnatarul articolului ne aduce aminte de ,,titanii"BALANESCU,PURCARU,SURULESCU.L-a uitat pe,,Titanicul"JUJAN si imaculatii din PDL.
#2 Bobule, esti prost sau USLamist?24.01.2012,  00:27:49
Bobule, ideea de la care a plecat articolul (daca ai reusit sa o intelegi) era aceea ca astia de la PDL NU SUNT BUNI! De cand cu Jujan, Simota a cam iesit din carti de la CNH. De aceea au fost citati doar titanii care l-au facut pe Simota om. Acum te-ai prins, sau vrei si desen?
#3 Lovi24.01.2012,  07:20:26
Este o vorba din strabuni,na-i pe cini ma,na-i pe cini !!!
#4 Tanase24.01.2012,  08:01:16
Este bun articolul,sunt flamanzi turbati PSD-isti dupa matusa Tamara (Adrian Nastase) iar PNL-isti dupa Sterlingul lui Tariceanu,il uitam din USL pe Felix Motanul care si el da din coada in aceste vremuri grele de criza mondiala.
#5 Mimi24.01.2012,  08:07:37
La timpuri noi... TOT NOI ! Ca doar de la RIM (FSN)se trag toti si corb la corb nu-si scoate ochii... Arunca doar putin praf in ochii alegatorilor !
#6 candin24.01.2012,  08:36:16
MOLOT CEL MAI MARE HOT ARE O AVERE DE 19 MILIOANE EURO
#7 Roby24.01.2012,  08:51:20
Docea tu vb.de banii statului,dar tu de unde faci bani?din contractele cu statul,cu administratiile locale,etc.ca doar nu vinzi tu atatea ziare.
#8 .......24.01.2012,  09:17:53
PDL=USL=MIZERIE
#9 Maria24.01.2012,  09:25:43
Doamne fereste daca intra la guvernare ciuma rosie in plina criza globala,sa mai stea in opozitie cel putin 10 ani.
#10 Ciumpalac 24.01.2012,  09:52:24
Daca studiezi situatia Vaii Jiului din ultimii ani,intr-un mod impartial, ai sa gasesti semianalfabetii (semianalfabetele) care au numit directorii din Valea Jiului pe anumite criterii care nu nimic de a face cu profesionalismul, astfel incat sistemul mafiot de jefuire a banilor publici sa functioneze perfect. Si poate ii ve gasi si pe titanii portocali care au facut averi colosale in ultimii ani cand majoritatea persoanelor fizice sau juridice abia supravietuiesc. Daca cauti in DEX definitiile la cuvantul "democratie" ai sa realizezi de ce au iesit oamenii in strada, nu ca sa faca rocada intre 'titani' rosii, galbeni sau portocalii, de aceea urla lumea "jos Basescu". Dar poate nevoile materiale te face sa vezi lucrurile in ceata si te motiveaza sa susti un sistem pe care majoritatea il detesta si il respinge. Succes.
#11 gigi24.01.2012,  10:02:36
SA VOTAM CU VADIM !!!
#12 camera web24.01.2012,  10:11:35
mai fratilor daca nu-i vrem pe astia ,propun sa facem o lista la nivel de valea jiului din oameni care credem ca ne reprezinta cu cinste si sa-i votam pe sait si cine ese in sondaje cel m-ai bine sa-l punem sa ne conduca.
#13 vierme24.01.2012,  10:15:59
Daca 'ese' Ile cu Subprimarita lui, eu propun sa te conduca pe tine.
#14 camera web24.01.2012,  10:28:44
daca nu cautam pe alti nu este exclus sa avem de a face tot cu ei
#15 Daniel24.01.2012,  10:31:10
Daca mai era Haralambie in PSD-USL altu era articolul. Atunci PSD si USD erau tocmai bune de venit la putere. Ba, ce face banu!
#16 john24.01.2012,  10:32:48
cam asa e fratilor.ginditi-va cit a putut sa fure Lupascu ,nefacind parte din partidul de la putere,ce-si mai freaca mainile ei acuma ,gindindu-se ca vor prinde ciolanul ala mare.sigur ca ne-am saturat de "astia",dar sa nu ne imbatam cu apa rece ca perspectivele sunt si mai sumbre cu "ceilalti".pupincuristii lui rezmerita se bucura tare cu gindul la pomenile grase,marca Lupascu.halal sa-ti fie natiune cu asa politicieni si primari.
#17 Nicu24.01.2012,  10:46:08
Votati pe altcineva la Lupeni, nu va pune nimini sa votati Rasmerita, dar schimbati puterea la Bucuresti ca astia ne pun in lanturi.
#18 mandi bula24.01.2012,  12:07:15
"Răul pleacă de la conflictul de interese în care se află clasa politică. Toate partidele sunt pline de incompatibili. Politicienii români sunt şi arbitri, şi jucători. Au tentacule în energie, intermediază acordarea fondurilor europene, au propriile firme care consumă bugetele locale şi judeţene – pentru că ei dau banul, ei asfaltează -, sunt băgaţi până în gât în industria diplomelor universitare, de stat şi private, au degetele băgate în miliardele din sănătate, conduc spitale, au firme de medicamente şi interpuşi în Casele de Sănătate, sunt conectaţi practic la toate cheltuielile publice, care înseamnă 38% din PIB. Sunt atât de prinşi în sistemul public, care înseamnă zeci de miliarde de euro, încât resping orice reformă, oricât de mică. Sunt ca un cancer care nu acceptă tratamentul cu chimioterapice. Nu românii resping reformele - ceea ce nu se înţelege în această ameţeală generală - ci politicienii. "-evz
#19 lymbric24.01.2012,  12:31:19
Ar trebui sa vina o vreme cand si parlamentarii sa manance din mancarea legislativa pe care au pregatit-o poporului de douazeci de ani,fara sa guste deloc din ea.Trebuie obligati sa guste,sa vada ca are gust si miros de stricat!Trebuie obligati sa traiasca si ei ca un simplu cetatean,altfel nu vor intelege niciodata criticile.
#20 Filip G24.01.2012,  13:44:55
Sustinerea UDMR pentru postul de ministru MAE in persoana lu’C Diaconescu e o mare realizare. Astfel PDL primeste o lovitura in plex.UDMR a sesizat cat pierde prin fraudarea alegerilor din votul extern. Ramane sa vedem cum reactioneaza membrii PDL dupa cedarea unui minister UNPR?
#21 Johann24.01.2012,  15:32:58
Citesc comentariile si ma inchin.Saraca Romanie nu mai are nici car cu boi.Cred ca si-au rupt gitu' sau i-a belit "macelaru' betivan" si pe aia.Acu' Romania are car cu visle,ca de ,sa fim in bransa.Adica o tara de naufragiati.
#22 Cori24.01.2012,  16:28:00
Decât USL sa jefuiasca tara mai bine PDL
#23 Sorin24.01.2012,  16:38:54
Vai domnule Docea ATI OMIS sa spune-ți de Nistor , deputat tot la noi in jud..... ăla care e președintele PSD la jud ....e o rusine la fel ca Rasmerita Vai si amar cine ne reprezintă in Parlament unu care nu știe sa vb, un mos barbugiu si un bou de copil. Cum e posibil oameni buni? TREZITI - VA
#24 Nelu24.01.2012,  16:52:21
Desi n-au fost trecuti in lista si PDL-istii, a fost un articol reusit. Catalin iti recomand sa faci un articol despre legatura dintre unul din marii ecologisti ai vaii (Milu Parau) si Razmerita.
#25 m26.01.2012,  14:18:51
1. nu eu am scris articolul (poate pricepi si tu) 2.nu docea sterge comentariile . 3.ultima data -ti spun incearca sa si pricepi articolele daca le citesti ! nu era probl ca nu vrem usl ca am fi pdl cum crezi tu, problema e alta, usl nu are oameni in vj.
#26 dumitru27.01.2012,  07:18:50
m, este doar parerea ta. Ce esate mai rau este ca stergi parerile altora care nu corespund cu ale tale.Si cum in tara avem libertata de exprimare, parerea mea este ca tu dupa cum procedezi ne amintesti de regimul trecut.
#27 James01.02.2012,  23:15:15
Aici in Valea Plangerii,pardon Valea Jiului doar VLAD TEPES ar mai putea face cate ceva pentru comunitate,la fel ca si in tara asta,cate un VLAD TEPES in fiecare oras,comuna,etc....
#28 anonimul02.02.2012,  20:57:43
vorbe aruncate doar in vint in continuare toti isi mentin posturile surulescu purcaru jujan etc vechea nomenclatura comunista citi ingineri competenti nu pot sasi presteze activitatea impedimentul acea caracatita blaj surulescu astia siau facut plinul vile masini si tu omul de rind profesorii bugetarii abia supravietuiesc la mila hotiilor politicieni pe care iam votat rusine sintem o tara de rahat atita timp cit poporul romin nu iese in strada luindui l intrebari pe senatori deputati care au masini de lux vile pe spatele nostru noi sintem poporul numaivadim tudor trebuie votat ca presedinte sa curete tara de banditi


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter