31.01.2012,  22:34:57 | 1 comentariu | 1105 vizualizari
La şedinţa de ieri a Consiliului Local Petroşani / Masa consilierilor a fost plină. De proiecte
de Marian BOBOC

31 de proiecte de hotărâre, 4 rapoarte şi punctul „diverse” s-au aflat ieri în discuţia consilierilor locali petroşeneni. În afară de un singur proiect, toate au fost votate. Dintre acestea reţinem succint câteva.

Aproape o mie de burse
Proiectul de hotărâre nr. 5 aprobat de Consiliul Local Petroşani se referă la cuantumul şi numărul de burse şcolare care vor fi acordate în anul şcolar 2011-2012 la unităţile de învăţământ din Petroşani. Astfel: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” - 118 burse; Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” – 125 burse; Colegiul Economic „Hermes” – 86 de burse; Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” – 75 de burse; Şcoala Generală „I.G. Duca” – 572.  
 
Cotizaţia de...
...22.000 lei, reprezentând cotizaţia aferen­tă anului 2012 a Primăriei Petroşani către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Valea Jiului”, vor fi plătiţi şi în acest an. Această sumă trebui plătită de fiecare membru al asociaţiei.
 
Bani pentru Salvital
Consiliul Local al municipiului Petroşani este asociat al… Asociaţiei „Salvital” Hunedoara. În această calitate, are obligaţii şi beneficii. O astfel de obligaţie o repre-zintă şi contribuţia stabilită în sumă de 20.732 lei/ paramedic/ an, pentru 9 paramedici care-şi desfăşoară activitatea în cadrul SMURD. Suma a fost aprobată ieri şi pentru anul în curs. 
 
Proconsul sau dacă dragoste nu e, nimic nu e
Ziua Îndrăgostiţilor nu putea trece neobservată tocmai în Petroşani. Deşi nu există o statistică a iubăreţilor locali, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ştie sigur că aceştia sunt atât de mulţi încât să umple o sală de spectacole. De aceea a propus organizarea unui spectacol la Casa de Cultură „Ion Dulămiţă”. Banii alocaţi, 21.000 lei, vor fi destinaţi organizării concertului trupei Proconsul. Primarul Iacob-Ridzi ne spune, de fapt, că şi în Petroşani dacă dragoste nu e, nimic nu e.
 
Bani pentru cupe
Poate nu o să vă vină să credeţi, dar Cupa Telescaun Parâng a mai adăugat un trandafir, nu de-al lui Rus et. comp., în buchetul competiţional şi a ajuns la a XXXI-a ediţie. Fiind şi coorganizatori ai acestei competiţii de schi, fiind şi iarnă frumoasă şi vorbindu-se atât de mult de Staţiunea Parâng, consilierii au alocat 2.500 lei pentru lucru cel mai important la un concurs: cupele. Amatorii de întreceri pe schiuri să fie pe fază: competiţia va avea loc chiar în această lună.
 
Să nu-i uităm pe cei mai săraci ca noi
Chiar dacă sărbătorile pascale par îndepărtate, primarul Iacob-Ridzi s-a gândit din timp şi la petroşenenii mai săraci. Pentru a defini sărăcia, primarul Petroşaniului nu a apelat la nemuritoarele spuse ale lui Ion Creangă, ci la chestiuni mai pragmatice. Prin urmare, a propus acordarea de tichete sociale în valoare de 50 de lei în vederea achiziţionării merindelor necesare pentru sărbătorirea în condiţii decente a Paştelui. Tichetele sociale se vor acorda, în limita unui fond aprobat, familiilor şi persoanelor care se încadrează în unele categorii concret definite de legiuitorul local.
 
Tot Gospodărie Prest Com ne dă cu… telescaunul 
Consiliul Local Petroşani, fiind mulţumit de prestaţia SC Gospodărie Prest Com, a prelungit contractul de concesiune pentru serviciul public de transport pe cablu încheiat cu amintita societate. Acum, dacă Primăria şi Consiliul Local Petroşani au fost mulţumite de prestaţia firmei petroşenene, mai rămâne să fie mulţumiţi şi clienţii…
 
341 de cetăţeni - pe lista de priorităţi
Locuinţele sociale şi din fondul locativ al municipiului Petroşani vor fi repartizate după o listă de priorităţi. Ţinând cont de numărul cetăţenilor care figu­rează în această listă, 341, putem concluziona: o consistentă listă. De speranţe şi aşteptări…
 
Nu ştim dacă PSD va fi mai tare, / Dar cu siguranţă va fi mai mare cu… 28 m
Ne referim desigur la organizaţia municipală PSD Petroşani. De ce va fi mare? 
Fiindcă PSD Petroşani i s-a aprobat încă de 28 de metri. De fapt, e vorba de fostul spaţiu de arhivare a documentelor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Hunedoara.
Şi acum dezlegarea misterului: în acest spaţiu se va muta Cabinetul Senatorial al lui Vasile Cosmin Nicula. Că doar vin alegerile şi măcar din 4 în 4 ani să fie şi senatorul măcar cu cabinetul mai aproape de organizaţia PSD, dacă de electorat nu se prea poate.
 
Primăria vrea / Casele de cultură ale studenţilor
În primul rând, sediul nou al Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani. Care, după cum ZVJ a mai scris, zace în paragină şi miroase a deteriorare. Aici primăria ar muta birourile unor servicii subordonate ei şi ar putea organiza în condiţii decente Biroul Unic. În al doilea rând, vechiul sediu al Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani. Întrucât aici mai există viaţă culturală, primăria intenţionează să o menţină în continuare măcar la aceiaşi parametri, dacă nu şi mai ridicaţi.
Deoarece aceste două imobile - vechi şi nou – sunt sub administrarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret, primarul Iacob-Ridzi va solicita trecerea lor din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Petroşani.
Noi credem că aceasta ar fi o soluţie, pentru viaţa ambelor clădiri. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Kemal01.02.2012,  19:35:59
Tibi un proiect de 1 Martie nu faci in care sa dai cadouri------ba tara arde si baba se piaptana --inteleg ca ai ochelari heliomatici si vezi numai ce vrei daaarrrrr mai intreaba si pe cei care platesc taxele/impozitele sau te crezi Captain Jack


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter