05.02.2012,  22:56:05 | 6 comentarii | 2396 vizualizari
Prof. univ. dr. ing. Sorin Radu despre alegerea Senatului Universităţii Petroşani: / „Îmi doresc un Senat puternic, care să fie compus din cadre didactice care au valoare profesională şi care doresc să contribuie cu adevărat la relansarea Universităţii!”
de Ziarul Vaii Jiului

Ce aşteptări aveţi de la alegerile din 8 februarie care vor stabili componenţa Senatului Universităţii, domnule prof. univ. dr. ing. Sorin Radu ?

Derularea în premieră, în conformitate cu prevederile noii Legi a Educaţiei Naţionale, a unor alegeri în care membrii Senatului sunt aleşi de plenul cadrelor didactice, adică de cei 182 de profesori, conferenţiari, lectori, şefi de lucrări, asistenţi şi preparatori, va aduce în mod cert o serie de surprize.
Din această perspectivă, am o mare încredere în maturitatea şi capacitatea de decizie a colegilor mei, şi, prin urmare, noul Senat sper să fie unul puternic, care să reprezinte un partener serios de dialog, dar şi o opoziţie constructivă pentru viitorul Rector.
Rolul Senatului este mai important decât până acum, pentru că acesta aprobă regulamentele de funcţionare a universităţii, proiectul de buget şi execuţia bugetară, controlează activitatea rectorului şi a consiliului de administraţie etc. 
Îmi doresc ca din viitorul Senat să nu lipsească profesori şi conferenţiari care şi-au dovedit valoarea profesională şi de a căror competenţă avem mare nevoie. Şi mă gândesc aici la profesorii Andraş Iosif, Gruneanţu Iosif, Fotău Ion, Lazăr Maria, Irimie Sabina, Buia Grigore, Arad Victor, Onica Ilie sau conferenţiarii Dumitrescu Iosif, Pătrăşcoiu Nicolae, Marcu Marius, Roland Moraru, Băbuţ Gabriel, Dura Codruţa. Să nu lipsească colegi, mai ales de la Facultatea de Mine, din actuala conducere, precum profesorul Dumitrescu Ion şi conferenţiarii Edelhauser Eduard şi Vereş Ioel, care s-au luptat în luna decembrie a anului trecut pentru ca Universitatea din Petroşani să nu dispară, şi fără ajutorul cărora aceste alegeri la Senat nu ar mai fi avut loc. 
Doresc, de asemenea, să nu lipsească tinerii curajoşi şi cu o mare putere de muncă şi mă gândesc aici la lectorii Dumbravă Gabriela, Heljiu Marius, Niţă Dorina, Dobriţoiu Maria sau Schmidt Mihaela. Şi, nu în ultimul rând, sper să nu lipsească din viitorul Senat cei 7 directori de departamente de curând aleşi, dintre care aş face o menţiune aparte pentru profesorul Kecs Wilhelm sau conferenţiarul Ciocodeică Vasile. Regret că nu şi-a depus candidatura la Senat doamna Drigă Imola, Directorul Departamentului de Ştiinţe Economice.
Plecând de la tendinţele mondiale şi naţionale dovedite de alegerile deja finali­zate la mari universităţi româneşti, sper ca media de vârstă a viitorului Senat să scadă considerabil, actualul Senat are o medie de vârstă de peste 55 de ani, şi pentru că noua Lege a Educaţiei Naţionale dă o şansă tinerilor, această şansă trebuie să se regăsească şi în posibilitatea lor de a lua decizii în cadrul Senatului.

Comentarii articol (6 )

#1 Confucius06.02.2012,  01:03:10
Ce ne facem Sorine & Radule daca toti oamenii astia isi vor dori sa ajunga in Senat si vor ajunge acolo dar nu te vor dori pe tine ca rector? De exemplu pentru ca esti un consumator inrait si nu ne vom putea permite sa ne reprezinte un domn care nu poate sta treaz suficient de mult pentru o asemenea functie?
#2 Mihai06.02.2012,  08:30:58
Va rugam fara PSD-isti in noua conducere a Universitati.
#3 ingrijorat06.02.2012,  10:25:50
Ma tem ca ”lista lui Sorin” va avea un efect tocmai contrar. DAca in Senat, prin ”votul bine temperat” nu vor ajunge cei mentionati, sau vor ajunge putini dintre ei, va fi un test, inseamna ca nici Sorin (prin acelasi mecanism) nu va ajunge rector. Acum nu trebuie dacat ca votantilor obedienti din grupul Anti Sorin sa li se dea extrasul din ziar , ca sa stie cu cine sa nu voteze. Vom vedea care sunt mai multi, si atunci se pot inchide pariurile.
#4 Confucius06.02.2012,  15:40:26
Raducule, punem pariu ca pierzi cu succes din nou?
#5 studentul codas06.02.2012,  16:12:22
NOROC CU REVOLUTIA CACI ALTFEL NU PUPATI VOI ATITEA TITLURI...DE PROF. UNIV.CONF. UNIV. DOCTORI ING. SI ATITA TITULATURA PE CARE NU PUTETI SA O DUCETI...DE CE NU A-TI FACUT NIMIC PENTRU MINERIT? CACI AICI TRAITI...?
#6 Alin16.02.2012,  09:12:29
Confucius esti mult prea tupeist.Cum poti sa te adresezi unu profesor asa "Raducule" nu cred ca ati facut armata impreuna...dai dovada de lipsa de respect...si ce faci daca pierzi acest pariu mai "confucius"...sa arunci cu noroi in oameni fara sa-i cunosti e usor sa-i ridici e greu ;)


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Joi, 9 iulie, la Universitatea din Petroşani a avut loc, începând cu orele 12:00, într-unul din amfiteatrele cl[..]
09.07.2015, 18:17   |    1 comentarii
Sub sceptrul prezenţei, încă, a celui care a fost prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rectorul Universităţii din Petroşani,[..]
25.06.2015, 18:41   |    3 comentarii
La capitolul „striptease transparenţă” – Universitatea Petroşani ocupă locul 21, din 55 de competitoare 08.06.2015, 00:42   |    1 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter