08.02.2012,  22:37:14 | 4 comentarii | 1644 vizualizari
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a arătat / Cum a trecut cu bine Petroşaniul primul test al iernii
de Corneliu BRAN

► 150 t nisip ► 40 t sare ► 40 de angajaţi - în luptă cu gheaţa şi zăpada ► 45 de oameni - în adăpostul primăriei

După ultimele acţiuni de deszăpezire, ieri a început să se vadă şi negrul asfaltului, măcar pe arterele principale ale localităţii, aşa cum şi-au propus vineri primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi şeful SPADPP, Lucian Dragomir. Semn că Petroşaniul a trecut cu bine de testul zăpezii. Ieri, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a arătat într-o conferinţă de presă eforturile depuse în acest sens de administraţia petroşeneană.
 
O mobilizare exemplară
Din cele spuse de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi am reţinut: „Noi am acţionat pe raza municipiu­lui Petroşani cu toate utilajele pe care le-am avut la dispoziţie pentru deszăpezire, sigur, împreună cu cei de la Retim, care au intervenit în special pe trotuare. De când a început ninsoarea la Petroşani am folosit 150 de tone de nisip şi 40 de tone de sare. Stocul de sare a fost reîmprospătat, în acest moment nefiind niciun fel de problemă cu materialele antiderapante. Am folosit 15 oameni din cadrul SPADPP pentru trotuare şi alţi oameni de la Retim. Marţi, 7 februarie, am avut un efectiv de 40 de oameni care au lucrat pentru curăţirea trotuarelor şi străzilor pe care le avem pe raza municipiului Petroşani. De asemenea, am intervenit şi pentru înlăturarea ţurţurilor de gheaţă de pe clădirile care au avut această problemă şi, în mod special, mă refer la clădirea Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Pe această cale fac un apel la toţi cei care au această problemă şi nu au utilajele necesare pentru a ajunge la ţurţuri şi a-i da jos să apeleze la noi. În toată această perioadă am avut un număr de 45 de persoane conduse la adăpostul pe care l-am amenajat în mod special pentru asta. 
Împreună cu poliţia locală şi cu poliţia municipiului Petroşani am organizat patrulări şi am verificat 18 locuri în care aceşti oameni fără locuinţă sau adăpost stau. În fiecare seară ne-am dus şi i-am luat, ducându-i la adăpost, unde au fost cazaţi şi le-a fost asigurată şi hrana. A fost identificat un minor care a fost dus la adăpost, unde nu va sta foarte mult, el fiind practic în atenţia celor de la asistenţa socială de la Casa Cuore. Am avut, de asemenea, un număr de 7 persoane care nu au avut domiciliul în Petroşani şi care, după găzduire la noi, au fost trimise spre casele lor cu trenul.
Nu am avut în această perioadă niciun deces înregistrat pe raza municipiului Petroşani. Am avut cinci solicitări în această perioadă, de la cetăţeni, pentru a interveni şi a deszăpezi anumite străzi. E vorba de străzile Coasta, Slătinioara, Dărăneşti, Digului şi Tudor Vladimirescu. Prioritare au fost drumurile principale, în mod special drumurile de acces către spital, şcoli, instituţii publice şi staţiile de maxi-taxi. Începând de marţi, odată cu oprirea precipitaţiilor, am început operaţiunea de strângere şi transportare a zăpezii de pe arterele principale, unde sunt mormane de zăpadă destul de serioase. Este o operaţiune necesară, deoarece în perioada următoare există temperaturi scăzute, deci nu există posibilitatea topirii zăpezii, astfel că trebuie să deblocăm aceste căi de acces principale. În zona Rusu nu am avut probleme deo­­sebite, drumul a fost deszăpezit. Cum se ştie, o parte din drum este în atribuţia drumurilor judeţene, dar noi am intervenit dacă a fost nevoie şi acolo. Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor colaboratorilor noştri, în special celor de la SPADPP, dar şi celorlalte instituţii, cum sunt poliţia, jandarmeria, pompierii, cei de la firmele de apă, gaz sau elec­-tricitate. Toată lumea şi-a făcut treaba şi dumnealor au intervenit acolo unde a fost nevoie”.
 
Parcarea de la telescaun - o problemă rezolvabilă
L-am întrebat pe primar şi de zona parcării de la telescaun, unde au existat pe timp de week-end destule blocaje de circulaţie, din cauza micşorării lăţimii drumului, din cauza mormanelor de zăpadă curăţate cu lama. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a declarat că ştie de aceste lucruri şi că se lucrează intens pentru găsirea unei soluţii care să rezolve chestiunea, cel mai probabil - construirea unei parcări mai mari: „Din păcate, în zona parcării de la telescaun drumul s-a îngustat foarte mult. Au fost ceva probleme cu maşinile, dar noi am intervenit cu utilajele noastre pentru a degaja cât mai mult drumul. Acolo este o problemă din punctul de vedere al terenului, nu putem să facem mai mult deocamdată. Cum vă spuneam şi data trecută, lucrăm în acest moment foarte serios la identificarea terenurilor pentru amenajarea unei parcări, astfel ca anul viitor să nu ne mai lovim de această situaţie, având în vedere că şi dezvoltarea domeniului turistic de anul acesta va crea premizele unei aglomerări şi mai mari a zonei”.
Referitor la posibilitatea introducerilor restric-ţiilor de apă, din cauza debitului scăzut al cursu­rilor de apă şi a îngheţării unor prize de apă, Tiberiu Iacob-Ridzi a spus că speră să nu se întâmple aşa ceva: „O să ţinem legătura cu cei de la Apa Serv Valea Jiului. Ei au nişte rezerve de apă. Să sperăm că nu o să ajungem în această situaţie, de a restricţiona programul de apă. Dacă va fi o problemă în acest sens, atunci vom anunţa populaţia, dar sper să nu fie cazul”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (4 )

#1 1309.02.2012,  10:58:26
SE VEDE CU OCHIUL LIBER CUM A TRECUT PRIMUL TEST AL IERNII PRIMARIA ,MARMANELE DE ZAPADA
#2 Jan09.02.2012,  13:04:53
Oare omul de rând care plătește impozit la mașina 1.400 lei pentru Jumatate de an este mulțumit de cum este curatata strada? Vineri noapte nu te prea puteai deplasa cu mașina fără tractiune integrala eu îl contrazic pe domnul Base de Petrosani si îl invit pe străzile din jurul pieței centrale sa vedem dacă mai este de aceias părere ca a trecut cu bine prin iarna sau iara au fost luați pe nepregatite ??? Va place cum arata un trotuar din zona A zona in care dacă vinzi un apartament plătește 3000lei onorariu la notar ca ii zona A domne zona de bogați mai tunde bă din ele da-le dracu...
#3 Andrei13.02.2012,  11:03:05
Daca ai pune si tu mana pe o lopata ce ai zice prietene? E mai bine sa lenevesti si sa critici ca un mediocru in loc sa faci ceva! Doamne mare iti e gradina!
#4 3114.02.2012,  10:37:57
MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI !1


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Marţi, 17 decembrie, la SC APA SERV VALEA JIULUI SA - la iniţiativa lui Costel Avram, director general - s-a organizat un specta[..]
18.12.2013, 19:39   |    0 comentarii
Într-o declaraţie de presă, susţinută ieri, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a vrut să răspundă întrebărilor directorului Apa [..]
24.10.2013, 20:54   |    11 comentarii
Obiectivul Forumului Pro Urbis Petroşani, după o idee a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, a fost, încă de la înfiinţ[..]
17.10.2013, 23:13   |    1 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter