24.10.2011,  00:00:41 | 2 comentarii | 3054 vizualizari GALERIE:     FOTO     VIDEO
Eşti pe bune cu comandantul Titel? E clară treaba: poliţia nu te va hăitui vreodată pentru datoriile la stat!
de Cătălin DOCEA

Nu sunt decât vreo şapte - opt luni de când, sub competenta conducere a Ramonei Roşulescu, cotidianul Gazeta Văii Jiului - editat la acea vreme de o societate cu acelaşi nume - răcnea ca din gaură de şarpe cum că onor Poliţia municipiului Petroşani nu şi-ar face treaba în privinţa datoriilor cu care o societate administrată de la nivelul anului 2005 de către subsemnatul ar fi rămas restantă către stat. Ulterior, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara s-a lămurit că n-a fost vreo rea intenţie, dar şi că sumele de încasat erau cam leu pe leu cu cele de achitat, dosarul a fost închis cu scoatere de sub urmărire penală. A fost un spectacol ieftin, cu ofiţeri de la Investigarea Fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare, vizibil afectaţi şi ei de penibilul situaţiei, care se înfiinţau periodic pe la sediul redacţiei. Asta după ce, de vreo trei ori, pe la firmă au mai trecut şi inspectorii de la Finanţele Publice, locale & judeţene. Treburile astea se întâmplau între două întâlniri, de consultări, între Ramona Roşulescu şi comandantul poliţiei locale, Titel Brăgaru, pe terasa
Mol-ului de pe şoseaua de centură a municipiului.
Cazul a fost închis şi, aşa cum spuneam, se referea la o societate mai veche, nicidecum la SC Ziarul Văii Jiului, un contributor onest la bugetul local şi cel de stat, care nu a înregistrat şi nu înregistrează datorii către bugetul local ori cel de stat de la data înfiinţării, în luna august 2008, până în prezent.
Soarta a făcut însă ca, de vreo câteva săptămâni, fix madam Roşulescu, sfătuitoarea de taină a comandantului local, să fi părăsit SC Gazeta Văii Jiului SRL, cu ştampilă cu tot, imediat ce firma a ajuns să datoreze undeva pe la jumătate de miliard de lei către bugetul de stat (plus asigurări sociale, şomaj şi sănătate), dar şi importante restanţe către diverşi furnizori (chirie, servicii etc.). Există aşadar premisele ca Statul Român să fi fost păgubit prin derularea unor activităţi comerciale fără plata taxelor şi impozitelor aferente.
Aici se nasc, firesc, o serie de întrebări fără răspuns. Câte acţiuni investigative a dispus comandantul Titel, sub directa coordonare a Parchetului, cu privire la acumularea de datorii de către firma administrată de Ramona Roşulescu? De câte ori a citat-o investigatorul desăvârşit folosit la înaintare de Titel (că doar se pricepe la chestiuni economice pentru că, înainte de a fi poliţist, vindea casete în piaţă)? De câte ori a fost călcat sediul firmei conduse de R.R. de către Garda Financiară, AFP Petroşani, DGFP Hunedoara şi ofiţerii de la Investigarea Fraudelor?
Invităm organele menţionate să nu se obosească a ne da vreun răspuns. Îl ştim deja.

 

Iată datoriile, deja vechi, ale firmei conduse de protejata comandantului Titel


Bugetul de stat    11.956 lei, din care 2.493 lei penalităţi
Bugetul asigurărilor sociale de stat 12.618 lei, din care 279 lei penalităţi
Bugetul asigurărilor de sănătate  4.891 lei, din care 207 lei penalităţi
Bugetul asigurărilor de şomaj  387 lei, din care 11 lei penalităţi
*** Precizăm că sumele reflectă situaţia la 30.06.2011, cuantumul actual fiind aproape dublu pe fondul neachitării şi acumulării altor restanţe.

 

Comandantul Titel nu vede nici măcar o banală parcare pe contrasens

Aşa cum persoanele interesate ar putea vedea în fişierul video disponibil la www.zvj.ro, s-a dus dracu’ şi spiritul de observaţie al comandantului Titel.
Muncă de prevenţie nu face (vezi lipsa acţiunilor investigative legate de datoriile colosale acumulate către stat de firma protejatei Roşulescu, ori a protejatului Becuş). Muncă de constatare nu face (că doar de aia e şef).

Muncă de coordonare nu face (pentru că, altfel, subordonaţii dumnealui i-ar prinde  pe infractorii care, de câteva săptămâni, au transformat cartierul Aeroport în raiul spargerilor de locuinţe, garaje şi autoturisme).
La mijlocul săptămânii trecute, comandantul Brăgaru se întreţinea verbal, aşa cum rezultă şi din înregistrarea video, cu un cetăţean în faţa Primăriei municipiului Petroşani.
Fix 15 metri mai încolo, un superb Audi A8 înmatriculat B 555 ATC, şedea parcat pe contrasens în plin centrul municipiului Petroşani. Credeţi că res­pectiva contravenţie, gravă încălcare a Codului Rutier, a produs vreo tresărire comandantului Brăgaru? Nicidecum. Omul a terminat discuţia şi, uşor precipitat, s-a urcat în Vento-ul de serviciu şi a şters-o.  Întârziase, probabil, la vreo întâlnire cu Ramona, ziarista care-i transformă lipsa de activitate în virtute.
 

Crai al şoselelor şi prieten de şpriţ al comandantului Brăgaru, / Becuş a ajuns în Top 100. Top 100 datornici din judeţ către stat


Celebru inclusiv la principalele posturi naţionale de televiziune, după ce - printr-o întrecere nebună între maşina sa şi cea a lui Constantin Grecu - un pieton a fost trimis pe lumea cealaltă, Bogdan Becuş, cunoscut pentru relaţiile sale apropiate cu comandantul Ilie Titel Brăgaru, reuşeşte o nouă performanţă.
Amicons Energy SRL Petroşani, societate al cărei unic asociat este, dar pe care a şi administrat-o până la data de 10.08.2010, a pătruns de curând în Top 100 datornici din judeţ către stat. Amicons Energy SRL ocupă locul 92, datoriile firmei deţinute de craiul şoselelor, rege pescar pe la Keops, cifrându-se - potrivit centralizării de la 31.08.2011 - la suma de 390.111 lei. Credeţi că, în 27.10.2011, comandantul Titel se va prezenta la ziua de naştere a asociatului unic al Amicons Energy, recte Becuş jr., cu o citaţie? Nicidecum. Lui Titel, în condiţiile în care majoritatea îi sunt prieteni de şpriţ, chiar i se rupe că o gaşcă de administratori din Petroşani se întrec în Top 100 datornici.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (2 )

#1 Cici24.10.2011,  02:39:52
Acum se vede si galeria foto, si fisierul video. E bine pus articolul. Si bine scris.
#2 zu24.10.2011,  15:30:10
ce urata e !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Marţi spre miercuri noaptea, pe când se despărţea ianuarie de februarie, Jeep-ul societăţii Montan Cons SRL Vulcan s-[..]

01.02.2012, 22:44   |    17 comentarii

Surse din interiorul administraţiei publice locale dau drept sigură atribuirea unui nou contract de amenajare de parcări către firma familie[..]

08.01.2012, 21:55   |    0 comentarii

Am avut, din nou, dreptate. Aşa cum, în repetate rânduri, am relatat în coloanele cotidianului nostru, Montan Cons SRL V[..]

03.11.2011, 09:16   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter