16.02.2012,  21:18:32 | 35 comentarii | 1719 vizualizari
E vineri şi e Gheorghe Truţă (gheorghetruta.blogspot.com) / Vorbe...
de Gheorghe TRUŢĂ

Putem vorbi orice. Românii au talentul rar de a vorbi, uneori frumos, despre Nimic. Putem spune că Geoană a fost un fraier. Deşi eu cred că ar fi fost un bun preşedinte, chiar dacă a gafat nepermis, după părerea unora, nesemnificativ, după părerea mea. Că el trebuia ales, şi nu dromaderul, în absenţa lui Crin care a fost şi este cea mai bună variantă de preşedinte.

Putem spune că Ponta a trădat încă o dată, dar nu din prostie, ci din străvechiul jigodism, putem spune că un ungurean ne lipsea din fruntea guvernului românesc. Nu asta e problema: decât un român moale, mai bine un străin cu vână, vezi cazul Arafat. Putem spune orice! Un lucru însă e clar: marinelul nu mai are ce căuta în fruntea statului român. Atâta timp cât el e acolo, vorbim... vorbe. Nu că ar fi puternic: el e păpuşa americană: când dumnealor dau ordin, bibicul iese la televizor şi spune că Roşia Montană trebuie revitalizată. C-aşa e interesul unora de dincolo de Ocean, că trebuie să luăm avioane expirate la un preţ de top, c-aşa e trendu'. El e păpuşa din mâinile serviciilor secrete, care şi ele sunt în mâinile cuiva. Restul sunt poveşti, pe unele le dezvolt în piesele mele, dar, din păcate, nu vi le pot prezenta aici, şi nici în altă parte, din motive pecuniare. Se scrie greu, uneori cu sânge, şi nu mai îmi permit să mă risipesc oriunde şi oricum. Dar e de datoria mea, ca urmaş, în linia spirituală Eminescu, Ion Barbu, să vă semnalizez, cu ceva vreme înainte, cum am şi făcut-o, dar nu m-aţi crezut, unii, puţini, m-au şi înjurat, că sunteţi înşelaţi şi târâţi la gropile de gunoi ale Istoriei. Cineva, adică mai mulţi, vă cred fraieri şi, oricum, incapabili să înţelegeţi ce vi se întâmplă. Eu n-am niciun interes, în afară de faptul că sunt, ca şi voi, român. Vă pot spune doar atât, ceea ce, cel puţin cei din Piaţa Universităţii, majoritatea care nu e totuşi securistă, a înţeles: că n-aveţi nicio şansă dacă nu vă mişcaţi! Oricum şansele de a reuşi să vă recăpătaţi demnitatea şi destinul de oameni liberi sunt reduse. Naţiunile evoluate sunt în criză şi ultima lor grijă e ca voi să scăpaţi din lanţuri. Însă nu uitaţi: prima condiţie e ca marinelul să plece. Apoi, cu o minune, ne mai putem reveni! Deşi gândul meu sceptic şi precar îmi spune că vom fi ce-am fost, însă niciodată ceea ce trebuie şi în trenul în care trebuie. Noi suntem români, dar asta nu e de-ajuns!
*
Senzaţia noastră, ca români, e aceea că noi suntem „în rândul Lumii” şi, drept urmare, trebuie să fim trataţi ca atare. Suntem în ipostaza unui cerşetor (Şi am fost aduşi aici, treptat, timp de mai multe decenii. Însă co­-li­va ne-a „servit-o” marinelul şi regimul lui) care iese din tomberon, vede, pe stradă, în faţa Ateneului, să zicem, un grup de intelectuali, bine îmbrăcaţi şi bine hrăniţi, se apropie şi se bagă în vorbă, pe motiv că şi el e om! Cum să fii partener de discuţii şi de interese cu o naţiune, cum e cea americană, care are PIB de 14.400 miliarde, iar tu ai PIB de 170 miliarde, adică 0, 02% din ce au ei? E evident că te tratează de sus, mai ales că ai şi veleităţi şi comportament de slugă. Nu te ia în seamă decât la „şi alţii”. A, da, în treacăt, îţi impun conducătorii politici şi pe cei ai serviciilor secrete, nu pentru că ai fi foarte important pentru ei, dar, pe post de „picătură”, e bine să te ştie sub tutela lor. Apropierea de Marele Licurici a fost inevi­tabilă, dar nu la dimensiunile de slugă. În UE, pe care marinelul o pune pe planul doi, am fi avut şansa să stăm de vorbă cu naţiuni mai apropiate de standardele şi mărimea noastră, fizică şi „intelectuală”. Feştila băsistă ne-a aruncat peste ocean pentru mulţi ani de acum încolo, unde suntem puşi mereu în antreu, cu nicio vizibilitate spre sufragerie, unde se mai şi mănâncă. Iată încă un motiv, din cele o mie, pentru care marinelul şi regimul lui de rahat trebuie să plece. Şi, oricât aş căuta, nu aflu nici măcar unul pentru care ar putea să rămână!
*
Bă, voi fiţi atenţi la subsemnatu', că eu tot completez pe parcurs. De pildă, ungureanu' cel cu tichie albastră, fostul şef UTC, cum sunt toţi PDL-iştii, îşi dă măsura capaci­tăţilor sale indubitabile: reglementează, în sfârşit, că nasolii de bugetari să stea la serviciu între opt şi patru. Ei, aşa mai merge, dom'le... Nici chiar Ceau n-a îndrăznit o aşa ispravă. Să stea, neică, să taie frunze la câini. C-aşa se măreşte Pib-ul şi acuşi îi ajungem pe fraierii de americani! Când am spus că şi eu sunt un fraier, eram un vizionar: Boc era „parfum”! Depozitele de tâmpenie ale activiştilor din fruntea poporului român sunt inepuizabile! Sunt mândru de tine, naţiune a lui Decebal, Ştefan cel Mare, nea Mişu Viteazu' şi cine mai vrei tu: pe zi ce trece „creşti”, prin reprezentanţii tăi: America, teme-te! Cu viteză, venim!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (35 )

#1 Badea Costan17.02.2012,  08:17:14
Domnule Gh. Truta sunt multi aceia care sunt nemultumiti de presedinte si de guvernele pe care acesta le-a pus, sunt multi aceia care sufera din cauza masurilor impuse, etc insa dvs sunteti cel mai afectat, cel mai indurerat, cel mai cel... o fi oare asa?!... sau sunteti purtatorul de cuvant al unora din umbra?!... cine stie. Cine ar putea avea atata treaba cu un simplu profesoras de scoala generala pe care multi nu il iau in seama?!
#2 Dimltrie Jura17.02.2012,  09:29:36
Acest profesoras este una din singrele voci dintro Vale incremenita.Oricine ai fi bade,mirosi a pupincurist!Ori chiar esti.
#3 Gheorghe Truţă17.02.2012,  13:40:00
Lăsaţi-l, Părinte, câştigă şi el un ban... şi proştii trebuie să trăiască, nu-i aşa?!
#4 Ana17.02.2012,  20:43:33
DIN NENOROCIRE SANT MULTI CARE GANDESC CA ACEST BADEA.AM INPRESIA CA SANTETI ATACAT PERMANENT D-LE PROFESOR TOT DE UNUL DINTRE COLEGI.SI ASTA PENTRU CA SANTETI UM OM DEOSEBIT,UN PROFESOR ADEVARAT.ASTEPTAM CU NERABDARE EDITIA URMATOARE,FELICITARI SI NU RENUNTATI.
#5 Gheorghe Truţă17.02.2012,  23:54:21
Mulţumesc pentru aprecieri, Ana. N-o să renunţ...
#6 Popa Şapcă18.02.2012,  11:13:50
Costane, nu fii fraier. Truţă nu e puincurist. E pupincurcrinist, ca şi Popa Jura, celălalt apărător liberal al săracilor din Valea Jiului. S-a declarat, modestul de el, urmasul spiritual al lui Eminescu! Acum i s-a pus pata pe Ponta, care este un politician matur şi serios. Fără Ponta, Crin e zero! Şi el, şi pupincurcriniştii lui.
#7 Un alt profesoraş18.02.2012,  14:24:35
Măi Popa Şapcă, tu chiar eşti purtătorul de cuvânt al unui partid politic,nu profesorul Gheorghe Truţă. Dacă românii sunt aşa de proşti să voteze cu partidul lui Ponta,pe care-l aperi cu atâta "aplomb" atunci îşi vor merita soarta. Să te arunci din lac în puţ este o caracteristică a sinucigaşilor...
#8 Popa Şapcă18.02.2012,  17:01:07
Şi care credeţi voi, că e soluţia pentru conducerea României? Profesoraşul de istorie Crin Antonescu, care a repetat doi ani de facultate? De ce? Pentru că e omul profesoraşului Mircea Moloţ, unul din cei mai mari hoţi ai judeţului Hunedoara? Şi mai aveţi tupeul să-i acuzaţi pe alţii de prostie, fariseilor! Uitaţi-vă în curtea voastră liberală! Deocamdată, Truţă, în mod explicit, sub masca unor pseudoeseuri isterice, scrise ăn limbajul grosolan al olteanului alfabetizat, îndeamnă să se voteze Crin. Da. Sunt omul lui Ponta. Nu fac pe independentul ipocrit, ca voi!
#9 Popa Şapcă18.02.2012,  17:06:05
ANA, VEZI CĂ DIN CAUZA EFORTULUI INTELECTUAL ŢI-A CĂZUT TAMPONUL DE VATĂ PE PLATFORMA PROGRAM!
#10 Popa Şapcă18.02.2012,  17:10:49
Truţă, anticomunistule, spune tare din ce partid ai făcut parte până în 89! După care înceracă să redefineşti jigodismul şi jigodia!
#11 dumitru18.02.2012,  17:13:27
Popa Sapca,nu cred ca esti omul lui Ponta,pt. ca ai sti ca nu ai voie sa jignesti membrii PNL,CONFORM PROTOCOLULUI INCHEIAT INTRE CELE DOUA PARTIDE.Mai de graba cred ca esti un diversionist.
#12 dumitru18.02.2012,  17:51:19
Dl. GHEORGHE TRUTA, ceea ce faceti dv. nu place pupincuristilor PD-L, adica unora ca Popa Sapca care se crede destept crezand ca poate pacalii lumea dandu-se de la PSD si jgnind pe unii si pe altii intaratand oamenii impotriva PSD.Eu unul va felicit pt.articol si nu luati in seama ipocriziile unora.Continuati,nu va opriti.
#13 Popa Şapcă18.02.2012,  18:13:22
Dar voi, liberalii lui peşte, ţucălarii lu Simota, aveţi voie să-l faceţi pe Ponta TRĂDĂTOR?
#14 Popa Şapcă18.02.2012,  21:39:36
Truţă, "Mişu Viteazu" să-i spui lu moştu de la Băileşti, nu Marelui Voievod Mihai Viteazul
#15 Gheorghe Truţă18.02.2012,  22:39:23
Tâmpit care te asunzi sub nume de popă... află că n-am fost membru PCR, nu mă laud cu asta,am ocolit orice funcţie (doar pe cele matematice... nu!) şi nu sunt nici azi membrul vreunui partid! Dar unui cretin nu merită să-i răspunzi! Iartă-mă că am făcut efortul acesta!
#16 mars19.02.2012,  09:53:17
popa prostu"
#17 Popa Şapcă19.02.2012,  23:29:02
Nu-ţi plac jignirile, dumitre! Dar printre elucubraţiile eseistului truţă găseşti, la greu, cuvinte măgulitoare precum: fraier, jigodie, tâmpit, prost, cerşetor,dromader, rahat. Voi, nepoţii lui Brătianu şi ţucălarii lui Simota puteţi umple cu rahat pe cine vreţi. Ei, uite că se poate şi invers. truţă, dacă vrei să iei la palme atâta lume, pregăteşte-ţi fălcile, băiete! Trebuie să şi încasezi. Aşa e la război, frumosule.
#18 Badea Columbean20.02.2012,  09:09:13
Domnule Gh. Truta, sa-mi fie cu iertare ca am cutezat sa va supar, nu am voit asta, eu doar am intrebat daca un simplu profesoras care is vede de orele lui de matematica si de toate cele cine ar putea sa-i faca atat rau de este atat de oropsit si da in stanga si in dreapta sa se apere, sa se apere de cine? sa se apere de ce? intrebarea era daca sunteti purtatorul de cuvant al cuiva, al vreunui grup?!... ca in rest eu nu contest spusele dvs din comentariile pe care le faceti.
#19 i d rodoss21.02.2012,  13:32:27
va apreciez , dar se vede de la o posta ca sunteti partinic.am impresia ca va transformati intr o vuvuzela a antenelor. e cu atat mai regretabil , cu cat dv. si stiti ce faceti. continuand asa va pierdeti increderea si normal cititorii [simpatizantii], altfel sa auzim numai de bine
#20 dumitru21.02.2012,  14:02:03
i d rodoss ,ce nu este adevarat din ce spun antenele?Insusi sondajele de opinie sunt favorabile antenelor. Daca tie nu-ti convine si a inca catorva,care se intelege de la sine ca simpatizati cu pd-l,asta nu inseamna ca-si va pierde simpatizantii deoarece acestia sigur nu tin cu pd-l,iar voi sunteti putini,dupa cum reiese din sondaje.Deci nu are ce pierde.
#21 Popa Şapcă21.02.2012,  16:45:06
Problema e alta, dumitre. Şi eu sunt dezamăgit de preşedintele Băsescu. Dar, dacă Băsescu mai are 10% grad de încredere, cum îţi suflă ţie antenele, asta înseamnă peste un milion de suflete. Nu sunt câţiva bibici, cum scrie Truţă! Şi nu ştergi tu podelele cu un milion de oameni! Pentru că tu nu eşti decât un boţ de carne. Lasă urnele să vorbească, la termenul prevăzut de lege. Şi încearcă să gândeşti şi cu mintea ta, nu numai cu antenele lui vântu şi patriciu.
#22 dumitru21.02.2012,  18:27:11
Impotriva cui au iesit in strada oamenii din toate categoriile de varsta in marile centre ale tarii?Popa Sapca, nu fi disperat, accepta realitatea,impacate cu gandul ca cel putin 4 ani(sa dea domnul pe vecie)PD-L nu va mai fi la putere.Toti care au fost la putere au furat,dar nici unul in afara de PD-L nu au taiat salariile,pensiile ,ajutoarele sociale,nu au inchis spitale.Poate ca acceptam si asta ,fiind criza mondiala ,daca nu se cheltuiau banii aiurea pe parcuri si terenuri de sport,pe patinoare,telegondole,bulevarde etc.Daca iti pasa catusi de putin de tine,de parintii tai,de buniciitai,de oamenii din tara asta,atunci ai grija pe cine vei vota.
#23 Popa Şapcă21.02.2012,  22:03:07
Parcurile, terenurile de sport, patinoarele, telegondolele şi bulevardele s-au făcut pentru tine, copiii şi nepoţii tăi, dumitre. Crezi că ţara ta va progresa vreodată, dacă băgăm tot bugetul în ajutoare sociale? Nu sunt disperat, dumitre. Abia aştept să vină la putere oamenii tăi, Simota şi puiul de informator Lupaşcu, să redeschidă minele şi spitalele. Să-ţi mărească leafa la loc, dumitre. Şi să te sature de ajutoare sociale
#24 Gheorghe Truţă21.02.2012,  22:41:51
Bă Şapcă... sau cum mă-ta-n cur te numeşti... nu te mai suport, tâmpitule... cu patinoarele teale... du-te şi spânzură-te... ca să nu mai miroase! Orice are o limită! Nu mai scrie, cretinule! Eu nu o să mai intervin aici, dar scuteşte-ne... eşti prost de băuni!
#25 Popa Şapcă21.02.2012,  23:19:35
Alo, truţulică! Nu mai ai nimic de spus? Ia mai scoate tu un eseu din paporniţa ta oltenească
#26 Lu' "Popa Sapca"22.02.2012,  01:08:31
Ba,Popa Sapca, stii cum te simt? Fara sinapse! Invata, ba, sa scrii corect! Tu chiar nu stii ca un elev "bunicel", de clasa a II-a, scrie cu majuscula un substantiv propriu? Nu simti ca rad copiii (tai), da' si vecinii, de tine? Da-te, ba, la fund... Si ia si-o GRAMATICA cu tine, da? Hai, pa!
#27 Lu' "Popa Sapca"22.02.2012,  01:14:28
Nu uita: ia-ti, ba, GRAMATICA cu tine... Hai, pa!
#28 Popa Şapcă22.02.2012,  08:15:55
Bă, ăla cu GRAMATICA! Carte multă n-am eu da să ştii că nu-s prost. Am scris dumitru, că aşa semnează respectivul. Mai greşim şi noi, că suntem oameni, nu liberali. Chiar şi dl Truţă semnalizează, în loc să semnaleze
#29 Ironicaru^22.02.2012,  14:48:14
Se pare ca s-a suparat profesorasu, acest mega, giga, tera al matemeticii de gimnaziu, se pare ca is arata adevarata lui fata adica asa cum este el nu asa cum vrea sa para si cum il percep altii. Pai bine dom profesor, un om cu scoala ca matale asa vorbeste?!...
#30 He, He, He...22.02.2012,  15:00:37
Alo, bai nea Gigi,... i-a scoate matele penelu ala din sertar si mai scrie una asa ca-n vremurile matale alea bune cand toata lumea te aproba si te incuraja
#31 dumitru22.02.2012,  17:38:36
Terenurile de sport si parcurile s-au facut la sate unde neica Ion si tanti Maria sunt batrani si nu aveau nevoie de asa ceva.Tineretul a plecat in strainatate pt. ca nu este pupincuristul PD-L ca tine ,si nu avea din ce trai.Decat sali de sport si parcuri la sate mai bine faceau canalizari la sate,reparau drumurile(pt. ca de asfaltat nu se pune problema]si dotau dispensarele cu cele necesare precum si scolile. Dar tu nu ai de unde sa stii,probabil traiesti pe spinarea parintilor si nu ai altceva de facut decat sa jignesti,sau ai contracte cu PD-L si atunci da-i inainte cu pupatul.......
#32 Popa Şapcă23.02.2012,  08:33:51
Tare încuiat eşti, mă, dumitre. Se vede că n-ai urechi decât pentru Gâdea, Truţă şi Ciutacu. Tu n-ai auzit de autonomia locală? Nu guvernul face parcuri şi terenuri de sport într-o localitate, ci aleşii localnicilor: primarul şi consilierii locali. Dacă băniţenii hotărăsc în consiliul să facă teren de sport la Băniţa, îl fac şi gata. De aia nu dormi tu noaptea? Ei fac terenul din bugetul comunei, nu din leafa ta. Poate că s-au săturat să joace fotbal pe maidan. Care-i problema ta? Dar, dacă ai deschide mai bine ochii tîi liberali ai vedea că la sate nu se fac parcuri şi terenuri de sport În general, se fac case, se fac şi se repară drumuri, se bagă gaze, se bagă apă, ba s-a trecut chiar la canalizarea de care vorbeşti tu. Altfel spus, mitică, se face ceea ce hotărăsc sătenii, prin aleşii lor, în funcţie de bugetul disponibil. Că unii din aleşi, indiferent de partid, sunt proşti şi hoţi ştim şi noi. Nu pot fi toţi cinstiţi ca Moloţ al tău. Probabil seamănă cu cei care i-au ales. Şi n-avem ce face, nici tu, nici eu. Eu nu pup pe nimeni. Mi se rupe-n paişpe, şi de PDL şi de tine. Şi nici nu jignesc, decât în legitimă apărare. Până una alta, tu, de la comentariul 2, în loc să vii cu busuioc şi apă sfântă, ca un adevărat păstor de oameni, îi dai tare cu pupincurismul. Dar atâta poţi tu, liberalul lui peşte.
#33 dumitru23.02.2012,  13:01:17
TARE DEZINFORMAT ESTI POPA SAPCA,CE BUGETUL COMUNEI?BANII AU FOST DE LA MINISTERUL TURISMULUI,MAI CONCRET DE LA ELENA UDREA,DIVA VOASTRA ,SI STI DE CE?CA SA FACA BANI PT. CAMPANIA ELECTORALA.SE VEDE DE LA O POSTA CA ESTI STRAIN DE REALITATE.EU ZIC CA MAI BINE SA TE ABTI IN A FACE COMENTARII DACA NU ESTI INFORMAT CORECT.CAT DESPRE JIGNIRILE ADUSE DL. PROFESOR TRUTA,CRED CA AI INVATAT LA SCOALA UNDE PREDA DANSUL SI TE-A LASAT CORIGENT LA MATEMATICA,CA LA PURTARE SIGUR AI AVUT NOTA MICA.
#34 Popa Şapcă23.02.2012,  18:38:08
AI DREPTATE, DUMITRE! SĂ-ŢI DEA DUMNEZEU SĂNĂTATE, CĂ PENTRU MINTE E PREA TÂRZIU. N-ARE ROST SĂ-MI PIERD VREMEA CU TINE. UDREA E SINGURUL MINISTRU CARE A BĂGAT BANI ÎN TURISM, LA LUPENI ŞI URICANI. PENTRU CINE, BĂ? PENTRU CAMPANIA LUI REZMERIŢĂ ŞI BUHĂ? PE EA AR TREBUI SĂ O PUPI ACOLO JOS, NU PE TRUŢĂ CÂT PRIVEŞTE JIGNIRILE, CITEŞTE COMENTARIILE: TU ŞI PROFESORAŞUL TĂU CEL VITEAZ AŢI ÎNCEPUT CU PUPINCURIST, PROST, TÎMPIT, MĂ-TA-N CUR,CRETIN ETC AŞA LE RĂSPNDEŢI VOI CELOR DE ALTĂ PĂRERE: VOI CEI CU SCULA TARE ŞI NOTĂ MARE LA PURTARE
#35 dsumitru23.02.2012,  20:47:15
Ba, sa-i spui la taticul tau care te-a educat asa bine,nu mie.Acum il inteleg pe dl Truta cand s-aenervat.Fa rost de codul bunelor maniere si invata din el,apoi poti sa comentezi civilizat.Pana atunci ar fi mai bine sa te abti.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a omagiat „Anul Brâncoveanu“ printr-un spectacol-lectu[..]
14.12.2014, 19:42   |    0 comentarii

Oricât a fost de insolit, după unii neavenit, după alţii periculos, după javre chiar nesuferit, gestul tânărului lo[..]

29.03.2012, 23:22   |    9 comentarii

Când mă întorc de la Bălţi, văd că zicala cu pisica e valabilă: în lipsa mea, în coada articolului din[..]

08.03.2012, 22:31   |    7 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter