29.10.2011,  11:56:49 | 0 comentarii | 498 vizualizari
Astăzi, / Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane
de Ziarul Vaii Jiului

Astăzi, pe întregul continent european se celebrează „Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane”. Evenimentul doreşte să atragă atenţia asupra unui fenomen extrem de grav pentru societate, care a luat amploare şi în ţara noastră.

Traficul de fiinţe umane a dobândit, în ultimii ani, dimensiunile şi particularităţile unui fenomen social transnaţional, responsabil pentru multe drame umane, pentru suferinţe devastatoare provocate victimelor, fie ele exploatate prin muncă, sexual sau sub o altă formă. În aceeaşi măsură, traficul de fiinţe umane reprezintă un fenomen de criminalitate organizată care nu cunoaşte graniţe, o infracţiune gravă prevăzută în legislaţia celor mai multe ţări. Pentru a putea veni în sprijinul victimelor traficului de persoane sau potenţialelor victime, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a pus la dispozi­ţie o linie telefonică gratuită - HELP LINE 0.800.800.678, la care cei interesaţi pot primi informaţii generale cu privire la plecarea peste hotare la muncă, în scop turistic sau pot anunţa un posibil caz de trafic de persoane. 

Desemnarea datei de 18 octombrie ca zi europeană de luptă împotriva traficului de persoane constituie un pas important făcut de Comisia Europeană pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, urmărindu-se creşterea conştientizării asupra fenomenului traficului de persoane, o gravă încălcare a drepturilor omului. 

Evenimentul care se organizează cu această ocazie în fiecare an la nivel naţional şi internaţional evidenţiază necesitatea implementării de măsuri mai drastice în vederea îmbunătăţirii rezultatelor obţinute în această luptă continuă împotriva traficului uman, prin eforturile susţinute ale tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu. În perioada 17 - 21 octombrie, în întreaga ţară, Centrele Regionale ale Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane organizează activităţi de informare a populaţiei cu privire la fenomenul traficului de persoane şi cu privire la existenţa acestei zile europene.

Pentru marcarea evenimentului, la nivelul Centrului Regional Alba Iulia, vor fi desfăşurate mai multe activităţi, după cum urmează: organizarea unei întâlniri regionale la care vor participa reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Public şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, instituţii implicate în combaterea traficului de persoane din zona de competenţă, judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara, şi mai multe activităţi informativ-educative în cadrul unităţilor şcolare aflate în zona de competenţă.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter