28.02.2012,  22:40:43 | 2 comentarii | 1172 vizualizari
Ultima zi de iarnă aduce şi la Petrila / Ultima şedinţă ordinară de consiliu local
de Corneliu BRAN

Astăzi, în ultima zi calendaristică de iarnă, la Petrila va avea loc o nouă şedin­ţă ordinară de consiliu local. Pe ordinea de zi sunt trecute 10 proiecte de hotărâre.

Primul proiect este unul reprogramat de la ultima şedinţă, referitor la „aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici revizuiţi pentru obiectivul Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată – Valea Jiului, judeţul Hunedoara”. Să sperăm că de această dată cei de la SC Apa Serv Valea Jiului vor veni cu documentaţia completă, astfel ca proiectul să poată fi aprobat de consilieri, ţinând cont că este vorba de un proiect de largă utilitate pentru petrileni.
La punctul 2 se află „proiectul de hotărâre privind constatarea preluării din proprietatea statului în proprietate publică a oraşului Petrila şi în administrarea Consiliului Local Petrila a unor terenuri”. La punctul 3 - proiectul care vizează „trecerea din proprietatea statului în proprietatea privată a unor suprafeţe de teren aferente caselor de locuit”. La punctul 4 - proiectul de hotărâre „privind scutirea nominală de la plata impozitului pe clădiri, pe anul 2012, pentru locuinţa de domiciliu, proprietate personală, a unui număr de şapte persoane fizice infectate HIV, sau care au în îngrijire persoane infectate HIV, domiciliate în oraşul Petrila, proprietari de locuinţe”.
Punctul 5 conţine un proiect iniţiat de viceprimarul Ramaşcanu şi se referă la „scutirea de la plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, pe anul 2012, pentru proprietari - persoane fizi­ce, care au împlinit vârsta de 65 de ani şi au un venit de maxim 750 de lei pe membru de familie”. La punctul 6 - un proiect social: „proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse şi a cuantumului unei burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat”. Punctul 7 este alocat unui proiect care vizează „aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul Reparaţii, asfaltare drum Răscoala, din oraşul Petrila”, iar la punctul 8 - „proiectul de hotărâre privind cofinanţarea organizării concursului interjudeţean de matematică, Memorialul Traian Lalescu - ediţia XXVI-a, care se va desfăşura în perioada 23-25 martie 2012”. Punctul 9 este unul ilar pentru acest consiliu, deoarece este pentru al treilea an când se vine cu un proiect care vizează „aprobarea organigramei şi a statutului de funcţii”, aşa cum spune legea, un proiect care probabil va naşte din nou pasiuni şi vii discuţii, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.
În fine, proiectul numărul 10 vizează „acordarea sumei de 150 de lei cu ocazia Zilei de 8 Martie, pentru fiecare dintre angajatele din Primăria oraşului Petrila şi ale Serviciului Public de Asistenţă Socială din oraş, sumă finanţată din bugetul local şi din venituri proprii”. La punctul 11, cei ce se vor afla în sală vor putea pune întrebări Executivului, sau vor putea lua cuvântul, pentru a-şi expune o problemă sau alta, acest punct fiind denumit sugestiv: „Întrebări şi interpelări”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 contribuabil29.02.2012,  00:15:35
o intrebare nea paducele:tu dai bani cu camata?ca stiu eu unu din primarie care asta face.
#2 alina01.03.2012,  20:54:14
Camataria se pedepseste. Mai ales cand esti un functionar al statului. Si Politia ce facea? Invelea ciocolata?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Poliţia locală din cadrul Primăriei oraşului Petrila încearcă să facă faţă valului ridicat de „încălziţi ai[..]

08.07.2015, 17:47   |    1 comentarii
Inter Petrila se află printre formaţiile care se vor reuni cel mai târziu.
 
Ofici[..]
05.07.2015, 22:30   |    0 comentarii

Cotidianul nostru a intrat în posesia unor informaţii care, şi dacă nu s-ar confirma în totalitate, impun derularea d[..]

29.06.2015, 20:13   |    26 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter