19.03.2012,  22:12:30 | 2 comentarii | 969 vizualizari
S-a încheiat concursul literar pentru elevii din Uricani şi Lupeni / Cea mai frumoasă scrisoare de dra​goste
de Ziarul Vaii Jiului

În perioada februarie-martie s-a desfăşurat la Grupul Şcolar „Retezat” din Uricani concursul „Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste”, realizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Lupeni şi Grupul Şcolar Minier Lupeni. Iniţiatorii proiectului au fost: prof. Sabina Todea, prof. Aurelia Hirghiduş şi bibliotecar Camelia Câmpean. Concursul a fost organizat pentru elevii de liceu din Uricani şi Lupeni cu scopul de a găsi adolescenţi talentaţi la literatură.

Toţi elevii participanţi au primit diplome şi cadouri. Amintim câştigătorii concursului: Camelia Ţolaş, Grupul Şcolar Minier Lupeni - premiul I; Claudiu Man, Grup Şcolar „Retezat” din Uricani - premiul II; Andrada Lanţ, Grup Şcolar „Retezat” din Uricani - premiul III; Oana Labsanczki, Grupul Şcolar Minier Lupeni - premiul special; Andreea Ţandără, Grup Şcolar „Retezat” din Uricani - premiu special; Rahela Anton, Grup Şcolar „Retezat” din Uricani - menţiune; Adina Diaconu, Liceul Teoretic Lupeni - menţiune.
Iată ce pot scrie adolescenţii cu sensibilitatea lor deosebită:
„Tu eşti prezent în orice clipă a vieţii mele, de tine îmi amintesc: marea, muntele, câmpiile… în umbra trupului tău mă simt în siguranţă” (Camelia Ţolaş ).
„…Dacă eşti într-un loc întunecat, în care pereţii sunt roşii iar sângele curge peste tot, nu te speria - eşti în inima mea …” (Claudiu Man).
„Am rugat o stea/ Să-ţi vegheze toate nopţile/ M-am certat cu soarele/ Să-ţi lumineze toate zilele/ M-am certat cu Dumnezeu/ Pentru că el mi-a cerut/ Să te scot din drumul meu” (Andrada Lanţ).
Acesta este doar un început, dar urmează ca elevii să participe şi la alte activităţi prin care să-şi fructifice talentul şi, poate, să-şi descopere o vocaţie.
Prof. Aurelia HIRGHIDUŞ
 
N.R. ZVJ intenţionează să publice într-o ediţie viitoare a suplimentului său de profil, Şcoală şi cultură, cele mai convingătoare dintre scrisorile de dragoste ale elevilor lupeneni şi uricăneni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Ziarul Vaii Jiului20.03.2012,  00:21:02
KAPITAL TV - Singurul post de televiziune din Valea Jiului cu PROGRAM LOCAL 24 de ore din 24, 7 zile din 7! Disponibil ACUM si la VULCAN, LUPENI si ANINOASA prin UPC Romania, pe canal C22, frecventa 479,25 MHz.
#2 Man Claudiu Daniel29.04.2012,  15:01:31
Respect pentru doamna Todea, doamna Hirghidus si doamnei bibliotecare pentru implicarea lor in activitati pe placul nostru!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter