01.04.2012,  22:51:07 | 0 comentarii | 905 vizualizari
Vineri, dialog între generaţii / La Forumul „Pro Urbis - Petroşani, oraşul meu, casa mea”
de Corneliu BRAN

Membrii Forumului „Pro Urbis - Petroşani, oraşul meu, casa mea” au fost invitaţi vineri, 30 martie, la Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroşani, pentru un dialog între generaţii. 

Entuziasmul a cuprins elevii de liceu prezenţi în sală
După ce la întâlnirea anterioară în sală au fost prezenţi reprezentanţi ai elevilor şi profesorilor de la şcolile generale din municipiu, la întâlnirea de vineri  au fost invitaţi să participe reprezentanţii elevilor de la toate liceele din Petroşani.
Astfel, elevii celor patru colegii din Petroşani - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional de Informatică - „Carmen Sylva”, Colegiul Economic „Hermes” şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” - au susţinut în prezenţa altor câteva zeci de invitaţi, din toată sfera publică a localităţii, câte o scurtă prezentare despre istoricul unităţii de învăţământ în care ei activează, despre activităţile desfăşurate şi recompensele primite în urma acestora, despre dotările existente în fiecare instituţie şcolară şi, nu în ultimul rând, despre oferta educaţională. 
De asemenea, elevii au ilustrat într-un materialul video prezentat şi proiectele pe care le-au derulat în ultima perioadă, amintind de rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şcolare precum şi în activităţile extracurriculare.
Prezent în sală, ca de fiecare dată când membrii forumului „Pro Urbis” se întrunesc, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, care este şi preşedintele acestui forum, a propus elevilor organizarea unor competiţii între licee pe diferite domenii de activitate, iniţiativă aprobată în unanimitate de cei prezenţi.
Mai apoi, educatoarea Lucia Munteanu a propus ca la Petroşani să se înfiinţeze un „Centru pentru Dezbateri” la care să participe elevii colegiilor şi care să aibă loc tot în Sala de Marmură.
 
28 aprilie - zi  aşteptată cu interes de toată lumea
Pe lângă cei amintiţi deja, trebuie să spunem că au fost prezente în sală zeci de cadre didactice de la colegiile din Petroşani, reprezentanţi ai bisericilor din localitate, funcţionari şi reprezentanţi ai unor instituţii publice de pe raza municipiului, precum şi reprezentanţi ai unor societăţi private.
Cadrele didactice şi preoţii ortodocşi au felicitat elevii, pentru prezentările făcute şi au subliniat importanţa organizării „Zilei Verzi”, din data de 28 aprilie, prilej cu care se doreşte plantarea a sute de arbori în Petroşani. Ceea ce înseamnă mai mult oxigen, mai multă verdeaţă, şi un aspect mai plăcut. 
 
www.prourbis.ro
Unul dintre organizatorii întrunirii de vineri a prezentat  informaţii despre site-ul www.prourbis.ro, recent înfiinţat, şi a amintit că aşteaptă cât mai rapid propunerile materialelor de comunicare vizuală destinate acţiunii ce poartă titlul „Ziua Verde”. Unul dintre obiectivele creării site-ului forumului „Pro Urbis” este acela de susţinere a comunităţii sub toate aspectele vieţii membrilor forumului, prin idei bine elaborate şi prin iniţiative creative.
Evenimentul s-a încheiat prin interpretarea unei melodii, de către o elevă talentată de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, după care, la final, cum se obişnuieşte de fiecare dată, s-a stat la fotografiile de grup, practic acestea rămânând în albumul cu amintiri a forumului.
 
Mesajul primarului Iacob-Ridzi
Încheiem cu mesajului transmis de primarul muncipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, cititorilor Ziarului Văii Jiului,  postat şi pe site-ul de socializare Facebook: „Schimbul de idei şi de opinii care, generat cu ocazia acestui eveniment, ne va fi de folos nouă, tuturor, iar fără participarea activă a tinerilor, fără creativitatea lor, fără potenţialul lor valorificat cum se cuvine nu putem construi o comunitate înfloritoare. De aceea căutăm ca mereu să-i atragem pe cei tineri în astfel de acţiuni, deosebit de benefice municipiului nostru, comunităţii în general. Mulţumesc tuturor celor care răspund de fiecare dată chemării noastre şi care se implică activ la bunul mers al acestui forum”. 
Adriana TRANCĂ


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter