03.04.2012,  21:32:25 | 3 comentarii | 875 vizualizari
Serafinceanu promite o anexă şi o centrală şi / Se alege cu o şcoală şi cu 4.036 mp de teren
de Alina PIPAN

Fostul prefect Aurelian Serafinceanu, acum om de afaceri, a obţinut, prin intermediul Fundaţiei Sfânta Maria Valea Jiului, fosta clădire a şcolii generale de pe Maleia, cu care dumnealui este, practic, vecin. În 2007, când i-au fost cedate prin concesiune şcoala şi 4.036 de mp, acesta a promis să o renoveze şi să desfăşoare în acel spaţiu diferite activităţi în folosul comunităţii. De activitatea acestei fundaţii nu a auzit mai nimeni, decât în conjunctura aceasta a concesiunii fostei şcoli. Pentru că nu a fost niciodată promotorul unui program de voluntariat, program social, sau ceva de genul acesta. Iar sala respectivă poate fi cel mult închiriată de momârlani pentru organizarea parastaselor. Cu toate acestea, cu calm şi răbdare, omul de afaceri a pus mâna practic gratuit pe 4.036 de mp şi pe un imobil bunicel, chiar gard în gard cu locuinţa dumnealui de... domiciliu. În urmă cu doi ani, fundaţia înainta Consiliului Local Petroşani cererea de prelungire a concesiunii pentru aceste bunuri. Atunci, consilierul PNL Petru Drăgoescu a cerut ca această concesionare să fie prelungită doar dacă omul de afaceri îşi arată şi faptic intenţia de a investi în acest obiectiv. Pentru că, din 2007, nu se atinsese de fosta şcoală nici măcar cu o bidinea cu vopsea. Motivul invocat era că, nefiind în proprietatea fundaţiei, nu se justifica vreo investiţie. În plus, fundaţia se afla într-un conflict juridic cu unul dintre vecini, pentru o parcelă de teren. Cu toate că, atunci când a luat în concesiune spaţiul, fundaţia se angaja, practic, în transformarea lui. Prelungirea concesiunii s-a amânat până când fundaţia a dat dovadă de bun-simţ, a refăcut faţada fostei şcoli şi a pus termopane. Urmând ca, în viitor, după prelungirea concesiunii, să fie instalată şi o centrală termică. Asta a fost doar o abureală de doi bani. Investiţiile au fost uitate. Anul acesta Fundaţia Sfânta Maria Valea Jiului a făcut demersurile pentru a achiziţiona, practic, imobilul şi terenul aferent. Astfel, la ultima şedinţă a Consiliu Local Petroşani, terenul şi imobilul au trecut din domeniul public în cel privat. Această decizie a fost motivată prin faptul că fundaţia urmează să construiască aici o anexă şi să instaleze o centrală termică. Pentru că „potrivit dispoziţiilor Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările ulterioare, pe terenurile aparţinând domeniului public al statului sau al unităţilor administrativ teritoriale se pot realiza numai construcţii de uz şi/ sau interes public”. Şi noi care credeam că fundaţia pentru interesul public a luat în concesiune fosta şcoală…. Este evident că de fapt omul de afaceri a vrut să pună mâna rapid pe un bun. Dacă unii oameni de afaceri sunt pâinea lui Dumnezeu în Valea Jiului, alţii sunt, evident, grebla necuratului... Iar de data aceasta, grebla necuratului se ascunde şi sub o fundaţie cu nume sfânt.  



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (3 )

#1 00003.04.2012,  23:09:27
JEG A FOST SI VA RAMANE!
#2 marius04.04.2012,  10:07:57
Mari succesuri ! Sa traiti bine !
#3 Dreptate04.04.2012,  12:26:10
Dna Pipan,de ce nu ganditi inainte de a scrie!Oameni de afaceri?Scursura societatii,ajunsi bogati prin jefuirea mineritului.Soferi si valutisti,camatari etc....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *

* * *










* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227







Publicitate
Newsletter