29.10.2011,  12:30:56 | 0 comentarii | 1174 vizualizari
Concluzii / După cel de-al III-lea Congres Naţional de Insignografie
de Ziarul Vaii Jiului

În zilele de 29-31 iulie 2011 în Petroşani s-a desfăşurat cel de-al III-lea Congres Naţional de Insignografie în organizarea Secţiilor Numismatice din Alexandria şi Petroşani, sub coordonarea Asociaţiei Colecţionarilor de Insigne din România. La manifestare au participat 90 de colegi din ţară şi 14 din Valea Jiului, în total - 104 persoane.

 

Au fost aduse pe simeze 304 panouri, însumând aproximativ 23.000 de insigne.

În cadrul sesiunii de comunicări s-au susţinut de către colegii cu o bogată experienţă zece comunicări insignografice deosebit de valoroase, care vor fi publicate integral în „Jurnalul insignografic” nr. 9.

Lucrările Congresului au fost deschise de către dl. viceprimar Claudiu Cornea, în ca­li­tate de gazdă şi coorganizator, după ce asistenţa a dat respectul cuvenit Imnului Naţional. A urmat cuvântarea P.S. Galaction Stângă - vicepreşedintele Societăţii Numismatice Române. Din partea participanţilor a vorbit dl. Ilin Milan din Timişoara.

A urmat un moment trist, când ne-am luat rămas bun de la col. (r) Dogaru Ioan, care ne-a părăsit în 14 iulie a.c. Despre activitatea acestui neobosit cercetător pe tărâmul insignografic au vorbit domnii Mihai Costin şi Åžtefan Dina de la Bucureşti. În final, toată asistenţa a încremenit într-un moment de reculegere.

La sfârşitul primei părţi a festivităţii de deschidere a lucrărilor Congresului, Asociaţia Colecţionarilor de Insigne şi-a desemnat laureaţii prin acordarea premiilor „Floarea de Colţ”. Au primit premiul, în aplauzele asistenţei, următorii colegi: Ioan Lung (Deva), Silviu Dobraş (Oradea), Viorel Stroe (Petroşani), Marin Crişu (Braşov), Stelian Brînzei (Botoşani) şi Miron Rebedea (Petroşani).

După-masă, s-au desfăşurat, în paralel, două evenimente: bursa de insigne, respectiv sesiunea de comunicări insignografice. Cu aceste momente activitatea primei zile a luat sfârşitul în jurul orei 20:00.Ziua de duminică, 31 iulie a.c., a debutat cu o bursă de insigne între colecţionari.

La ora 11:00 a început cel mai important moment al manifestării: festivitatea de premiere a participanţilor la expoziţia colectivă. Trebuie să menţionăm că expoziţia a fost structurată pe 12 tematici şi o secţiune de tineret. Pentru prima dată în cadrul secţiunilor expoziţiei a apărut tematica „Eminescu”.

Au fost acordate 52 de premii I, II şi III şi un mare număr de menţiuni, care au mulţumit pe toată lumea.

În afara acestor premii, au fost oferite şi altele în nume personal de către familiile: Miron Rebedea (Petroşani), Ioan Aiacoboaiei (Oraviţa), Gheorghe Caraman (Bucureşti), Ilin Milan (Timişoara), Beke Ernö (Tg. Secuiesc), Stelian Brînzei (Botoşani).

Considerăm că întreaga acţiune a constituit un real succes şi a făcut plăcere participanţilor şi vizitatorilor.

Mulţumim celor care ne-au ajutat să realizăm o frumoasă manifestare culturală, care a făcut cinste Văii Jiului.

Doresc să-i reamintesc pe cei care au fost alături de noi: Consiliul Local şi Primăria municipiului Petroşani, Compania Naţiona­lă a Huilei SA Petroşani, SALVAMIN, Spitalul de Urgenţă Petroşani, Biserica „Sf. Varvara”, cotidianul regional „Ziarul Văii Jiului”, ELECTROMAX Petroşani, BOGRAVE Bucureşti, ACCESORII PROD Oradea, GRAFISERV – FOCUS Petroşani.

Regretăm şi nu înţelegem cu ce am supărat televiziunile locale, care ne-au ajutat în perioada pregătitoare a congresului, dar ne-au părăsit chiar în ziua festivităţilor de deschidere, la care au participat peste 200 de persoane!

O ştire îmbucurătoare ne-a parvenit la discuţiile libere: cel de-al IV-lea Congres Naţional va avea loc la Bucureşti, iar cea de-a XXXVIII Expoziţie colectivă ar putea fi vizionată la Palatul Parlamentului, în sala „Constantin Brâncuşi”.

 

Palmaresul competiţiei

Membrii ACIR din Valea Jiului au câştigat următoarele premii:
Emanuel Puşcaşu - premiul I - Clasa tineret;
Viviana Tudor - premiul III - Clasa tineret;
Nicolae Tudor - premiul I - Fotbal;
Tiberiu-Ovidiu Kelemen - premiul I - Medicină - Crucea Roşie;
Ioan Pardos - premiul I - Sporturi de iarnă; 
Simona Tudor - premiul I - Turism;
Nicolae Tudor - premiul I - Vânătoare;
Dumitru Poenariu - premiul III - Ramuri sportive;
Miron Rebedea - premiul I - Diverse;
Tiberiu-Åžtefan Kelemen - premiul I - Industrie minieră.

Secţia Numismatică Petroşani a întrunit 86 de puncte şi a câştigat detaşat Cupa colecţionari­lor de insigne sau Cupa „Ilin Milan”, care va poposi timp de un an în vitrina noastră cu trofee.

Ne bucură premiile II şi III obţinute la Clasa tineret, deoarece prin acestea se poate spera la asigurarea continuităţii pasiunii pentru insignografie în Valea Jiului.

 

Preşedintele ACIR,

Prof. Tiberiu KELEMEN

 
 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter