03.11.2011,  08:24:35 | 0 comentarii | 1081 vizualizari
Aniversare rebusistă bârlădeană
de Ziarul Vaii Jiului

“Cercul rebusist ALB ÅžI NEGRU, care-şi sărbătoreşte în această perioadă cei patruzeci de ani de activitate, a devenit o “instituţie culturală” a localităţii, a zonei şi, de ce nu, a intregii ţări, dacă ţinem cont de prezenţa rebusiştilor bârlădeni în revistele de profil de la nivel naţional.
Este o mândrie bârlădeană pentru tagma iubitorilor de cuvinte încrucişate, dar şi a celorlalte tehnici de abordare a acestui mod inovator de valorificare a timpului, faptul că nume remarcabile de concetăţeni sunt cunoscute şi apreciate în întreaga ţară pentru rezultatele obţinute, oraşul nostru fiind evidenţiat în multe situaţii ca o redută aflată în partea de sus a ierarhiei valorice.
 Câteva nume, fără a-mi permite să fac o ierarhizare ancorată în realităţile gândite de specialişti, pot fi enumerate cu acest prilej aniversar, cu scuzele de rigoare pentru omisiunile inerente în aceste situaţii. Din generaţia de demult nu trebuie să-i uităm pe Iancu GOLDSTEIN, Gh. Al. KISSLING, Viorel ONOFREI, Iancu PANTALON, Haralamb PETCU etc. plecaţi în alte “ţinuturi” pentru a continua pasiunea lor de-o viaţă, pe Virgil
AGHEORGHIESEI, Serghei COLOÅžENCO, Dumitru DAVID, Costel FILIUŢĂ, Corneliu FLORENÅ¢A, Costică ISPIR, Constantin MANEA, Nicuşor NÄ‚SUI, Dorin PRODAN, Lucian STÄ‚NCESCU, Ionel ÅžERBAN, Ioan TODERAÅžCU etc., generaţia de astăzi, prezentă pentru cei dornici de performanţă şi de atragere a cât mai multor iubitori şi începători în tainele acestei activităţi, pasive, la început, sperăm active, în viitor, cu perspective de a ajunge în elita locală şi, de ce nu, naţională”. Am reprodus textul de mai sus din editorialul semnat de dl. prof. Virgil GIUÅžCÄ‚ în numărul 3 al revistei de divertisment rebusist ALB ÅžI NEGRU, publicaţie trimestrială  editată de cercul rebusist cu acelaşi nume din Bârlad, ajuns la patruzeci de ani de activitate. O revistă care s-a impus, din start, printr-un înalt nivel calitativ, demonstrând, încă o dată, faptul că membrii acestui cerc rebusist fac parte din elita rebusului românesc.
De altfel, pentru cunoscătorii mişcării rebusiste din ţara noastră – fie şi numai ca dezlegători – simpla înşiruire a numelor componenţilor acestui cerc este suficientă pentru a-şi da seama că această grupare reprezintă o forţă în domeniu.
Semnalăm totodată şi apariţia unui Dicţionar de trei litere semnat de un valoros rebusist bârlădean, prof. ing. Corneliu FLORENÅ¢A. Un dicţionar care a necesitat o muncă de durată şi care continuă şi actualizează pe cel apărut în 1980, semnat de dr. Nicolae ANDREI. Un instrument de lucru pentru pasionaţii de rebus, mai ales pentru compunători. Cei care doresc să cumpere acest dicţionar se pot adresa autorului, la tel. 0740/913710 sau 0335/422299, sau la adresa de e-mail: corneliuflorentza@yahoo.fr.
Tot dinspre aceleaşi meleaguri ne-a parvenit vestea că un alt membru valoros al acestui cerc rebusist, dl. Virgil AGHEORGHIESEI din Huşi, lucrează la un Dicţionar al
rebusiştilor români, o lucrare care va cuprinde date biografice şi lucrări ale rebusiştilor români care s-au remarcat pe plan naţional în acest domeniu.
Nu ne rămâne decât să-i felicităm pe aceşti inimoşi şi neobosiţi truditori ai mişcării rebusiste româneşti şi să le dorim noi şi fructuoase realizări.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter