07.06.2012,  21:49:59 | 0 comentarii | 1056 vizualizari
Echipajele municipiului Petroşani la concursul „Sanitarii pricepuţi” faza judeţeană – ocupante ale locurilor I
de Ziarul Vaii Jiului

Concursul pentru sănătate şi acordarea primului ajutor medical „Sanitarii pricepuţi” este organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România împreună cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Concursul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu şi vizează dezvoltarea solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, însuşirea cunoştin­ţelor privind prevenirea accidentelor şi acordarea corectă a primului ajutor, premedical.
De asemenea, un loc de frunte îl constituie cunoaşterea istoriei Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, precum şi a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.
Aceste concursuri au loc anual şi se desfăşoară pe etape: pe şcoli, localităţi, judeţ şi etapa naţională. Câştigătorii locurilor I ale fiecărei etape participă la etapa superioară.
Pregătirea teoretică a elevilor se realizează de către cadre didactice, respectiv profesori de biologie şi personal medico-sanitar, iar pregătirea practică este asigurată de cadre medico-sanitare în colaborare cu îndrumătorul echipajului – cadru didactic.
Ca de fiecare dată Subfiliala de Cruce Roşie Petroşani a asigurat şi susţinut buna desfăşurare a concursului la nivel municipal, oferind participanţilor premii constând în plachete, diplome şi dulciuri.
În urma concursului din acest an care a avut loc în luna mai, echipajele care au întrunit cel mai mare punctaj au fost cele ale Colegiului Teoretic „Mihai Eminescu” – la licee şi Şcoala Generală Nr. 6 la gimnazii, clasându-se pe locul I.
Conform regulamentului concursului „Sanitarii pricepuţi” aceste echipaje au participat zilele trecute la etapa judeţeană care s-a desfăşurat la Simeria.
Datorită pregătirii intense şi responsabile atât din punct de vedere teoretic cât şi practic ambele echipaje ale municipiului Petroşani s-au clasat pe locul I la licee şi gimnazii, urmând să participe la faza naţională care va avea loc în cursul lunii iulie.
Mulţumim şi pe această cale doamnelor profesoare Liliana Călbureanu de la Colegiul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Natalia Mihăilescu de la Şcoala Generală Nr. 6, pentru modul în care şi-au pregătit echipajele, dar şi doamnei doctor Carmen Vlăduţiu – vicepreşedinta Subfilialei de Cruce Roşie Petroşani care a avut un aport substanţial în pregătirea medicală a elevilor.
Nu în ultimul rând mulţumim şi elevilor care fac parte din cele două echipaje pentru modul exemplar de comportare în timpul concursului, cucerind râvnitul loc I, şi le dorim mult succes la concursul naţional, făcând cinste municipiului nostru.
Felicia NECŞA Director Subfiliala de Cruce Roşie Petroşani


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter