26.06.2012,  21:41:53 | 0 comentarii | 810 vizualizari GALERIE:     FOTO    
O expediţie de neuitat
de Ziarul Vaii Jiului

Declararea anului 2012 ca „Anul internaţional al îmbătrânirii active şi al solidari­tăţii între generaţii” a dat prilejul şi de această dată Subfilialei de Cruce Roşie Petroşani să organizeze activităţi care să apropie cele două categorii de persoane, să le dăruiască un dram de bucurie, încredere în viaţă, mai ales celor care deşi au întors mai multe file de calendar au sufletul şi inima tânără.

Activităţile consacrate acestui eveniment au debutat în zilele de 22-23 iunie a.c., când am organizat o excursie în masivul Parâng, participanţii fiind voluntari ai Subfilialei noastre, voluntari din Italia şi Ungaria provenind din oraşele înfrăţite cu municipiul nostru, prezenţi la Casa Pollicino. În total 26 de tineri. Lor li s-au alăturat şi 14 adulţi dornici să-şi mai „încarce bateriile”, să-şi mai amintească de excursiile montane ale tinereţii.
În prima zi s-a urcat în masivul Parâng cu telescaunul, pentru mulţi din grup fiind o primă experienţă. Priveliştile deschise privirilor de la înălţimea cablului i-au încântat pe toţi.
După cazarea la cabana Clubului Sportiv Şcolar Petroşani am organizat o scurtă plimbare de acomodare prin împrejurimi. Având ca partener Asociaţia Pro Parâng şi Salvamont Petroşani, tinerii şi vârstnicii au fost invitaţi să le viziteze sediul, unde au putut face cunoştinţă cu membrii acestor asociaţii, cu vicecampionul mondial în zboruri cu parapanta, cu metodele şi mij­loacele de salvare şi acordare a primului ajutor eventualelor victime montane. Ca amintire cu primit pliante şi insigne.
Seara a culminat cu un impresionant foc de tabără pe un platou din apropierea cabanei. În jurul acestui rug, ale cărui limbi de foc se înălţau spre cer, s-a cântat şi s-a dansat până la miezul nopţii, tineri şi vârstnici deopotrivă. De sus de pe bolta senină ne priveau un minunat corn de lună şi o puzderie de stele. Voioşia noastră a atras şi alte persoane mai în vârstă din cabanele din apropiere. Ne-am despărţit cu greu de acest peisaj mirific.
A doua zi am luat cu asalt potecile  şerpuite ale munţilor Parâng până în apropiere de căldarea lacului Mija, de unde se des­chidea o privelişte de basm asupra tuturor culmilor măreţe, până departe în zare. Toţi au rămas impresionaţi de covorul de bujori de munte care se aşternea la picioarele noastre, strălucind în bătaia soarelui pe suprafeţe întinse printre jnepeni şi lespezi de piatră.
La înapoiere, poteca abruptă ne-a condus spre Vf. Parângul Mic de unde am putut admira perspectiva încântătoare asupra întregii Văi a Jiului.
Obosiţi, dar voioşi, ziua s-a încheiat cu regrete de despărţire dar şi cu promisiuni că vor mai reveni cu dorinţa de a cunoaşte şi alte locuri minunate pe care natura ni le oferă la fiecare pas.
Îmbrăţişările dintre generaţii au dovedit că s-au legat noi prietenii care sperăm să dăinuie în timp, rupând şi de data aceasta barierele dintre naţiuni şi vârste.
Aş vrea să le mulţumesc din suflet partenerilor noştri care ne-au sprijinit în realizarea acestui obiectiv, sprijin care pe care putem conta întotdeauna. Mulţumesc Primăriei Petroşani care ne-a finanţat o parte din cheltuieli prin proiectul pe care-l are Subfiliala noastră de Cruce Roşie cu primăria, Asociaţiei Pro Parâng şi Salvamont Petroşani care ne-au asigurat parcurgerea traseelor montane în siguranţă, conducerii Clubului Sportiv Şcolar Petroşani pentru cazare şi masă şi, nu în ultimul rând, domnului director Vasile Pop de la Şcoala Generală Nr. 7 Petroşani şi domnului Radu Miclea care ne-au asigurat transportul până la telescaun.
Cu veşti noi, pe curând.
Felicia NECŞA
Director Subfilială de Cruce Roşie Petroşani


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter