17.07.2012,  21:07:08 | 13 comentarii | 1490 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Petroşani / „Pricepuţii” de la Apa Serv lovesc din nou!
de Corneliu BRAN

În fiecare zi aflăm câte ceva despre „pricepuţii” de la Apa Serv. Dacă săptămâna trecută vă scriam despre alţi „pricepuţi”, de la Lupeni, dar într-ale asfaltului, abia turnat şi „spălat” de ploaie”, cu ramificaţii directe şi spre societatea de apă (canalizare subdimensionată şi amplasată prost, plus lipsă una bucată de capac de gură de canal), iar duminică aflam de la colegi de-ai noştri ce facturi „umflate” au mai pregătit pentru nişte concetăţeni din Vale, mai bine spus la Uricani, în timp ce unii patroni fură apă de sute de milioane de lei pe lună, luni am mai dat de o „lucrare”. Una făcută de trupa unui alt maistru „priceput”, pe nume Marcel Zburlea. Care a „zburlit-o” şi a lăsat o ditamai groapa nebetonată în garajul unui petroşenean, în urma unei lucrări făcute de mântuială, după ce coloana de apă de sub garajul respectivului om s-a crăpat. Bineînţeles, apa a curs în delir pe stradă mai bine de 24 de ore, în puhoi, până ce domnul maistru Zburlea a catadicsit să ajungă la faţa locului.

 
Lucrare de mântuială, după ce apa a curs 24 de ore 
„Trupa lui Zburlea” a venit cu chiu cu vai, cum spuneam, a constatat despre ce este vorba, nu înainte de a săpa intens în afara garajului, pe mai mulţi metri liniari, sperând să nu fie conducta găurită chiar sub acel spaţiu închis. Dar n-a fost să fie, iar oamenii au muncit degeaba câteva ore.
A doua zi, au venit din nou, cu utilaje şi tot ce trebuie, au săpat adânc în garajul omului, dând în prealabil betonul la o parte. După ce au ajuns cu „foratul” la conductă, au constatat că este fisurată, găuroiul fiind vizibil la o conductă veche - care necesita schimbarea. Au pus un simplu „dop” de lemn, un manşon şi cu asta basta! Asta a fost toată „lucrarea”, probabil la anul, după îngheţul de la iarnă, va mai urma o tură de săpături prin garajele cetăţenilor, după un nou val de apă şi o pierdere consistentă în sistem (ce mai contează asta pentru „pricepuţi”), că aşa se lucrează la Apa Serv, doar cu fuşereală, iar şefii mari sunt minţiţi: „Am terminat lucrarea, să trăiţi!”.
 
„Ceata lui Piţigoi”. Fuge unul, fug şi doi
Iar aceasta n-ar fi tot, porcăria şi mai mare de-abia acum urmează… După ce au astupat groapa cu pământ, cam tot în dorul lelii, „pricepuţii” de la Apă, conduşi de Zburlea, au „zburat”, făcându-se nevăzuţi. Aceasta ca să nu cumva să fie puşi de proprietar să aducă lucrarea la stadiul iniţial, cum se practică la firmele serioase. Primul a şters-o Zburlea, urmat de trupa de şoc, că doar muncitorii n-or fi mai fraieri ca şeful. Şi uite aşa, un serviciu de opt ore a trecut, dopul s-a pus, apa nu mai curge, până la anul, iar oamenii au bifat o „lucrare”.
Am încercat să dăm de directorul general Costel Avram, ca să-i spunem şi dumnealui povestea, ba chiar să-l chemăm la faţa locului, să vadă ce pricepuţi are în ogradă şi să vadă ce muncă de „calitate” execută, pentru că suntem siguri că a fost minţit şi para minţit… Dar n-a fost să fie, ne-a promis că ne sună dumnealui, dar nu s-a mai întâmplat. Acum a aflat din ziar şi sperăm să ia măsuri! Şi să le spună „pricepuţilor” că aşa nu se mai poate continua. Aceştia trebuie să se dezbare de vechile metehne cu care s-au obişnuit de pe vremea unor directori mult prea visători. Aceasta dacă şeful de la Ape doreşte, într-adevăr, redresarea corăbiei. Până acum, prin toate acţiunile dumnealui, ne-a dovedit că da, şi de aceea sperăm să se implice şi în acest caz. Îi furnizăm şi adresa, strada 9 Mai, garajele dintre blocul nr. 4 şi blocul nr. 6, pe direcţia străzii din Dimitrov care vine din bulevard. Iar persoana se numeşte Ioan Curcan. Care, de altfel, ne-a şi declarat chiar acolo, la locul faptei, următoarele: „N-am ştiut că sub garajele astea există o conductă de apă, cu diametrul de 500 de mm, eu cumpărând nu de multă vreme acest garaj. Pe data de 10 iulie, pe la orele 14,20, o vecină de garaj m-a sunat să-mi spună că îmi iese apă multă din garaj. Eu, iniţial, m-am speriat, mai ales că nu am apă trasă în garaj. Am mers la garaj şi, într-adevăr, curgea puhoi de apă, care se scurgea pe drum. Am dat telefon la societatea de apă. Cu insistenţe a venit până la urmă, după câteva ore, maistrul Marcel Zburlea. Care s-a uitat, a văzut despre ce-i vorba şi a zis că lasă lucrarea pe a doua zi. Am spus că nu se poate lăsa atâta apă să curgă până a doua zi, pe lângă pierderea mare mai exista riscul să-mi crape şi toţi pereţii (lucru care s-a şi întâmplat parţial). La insistenţele mele, cei de la Apă au venit în acea după-amiază cu un utilaj şi au săpat în afara garajului, gândin­-du-se, probabil, că acolo ar fi gaura. N-au dat de ea şi au concluzionat că gaura este totuşi sub garaj. Au plecat, iar apa a curs fără probleme toată noaptea. Iniţial, dumnealor au făcut un canal de drenaj în canalizarea oraşului. A doua zi, pe 11 iulie, pe la 8,30 au venit cu tractor, cu caterpilar şi oameni, au săpat în garaj, aproape doi metri adâncime, au ajuns la conductă şi au găsit spărtura, undeva la 2-3 metri de perete. Au bătut un dop de lemn, au pus un manşon, au astupat într-o doară groapa şi au plecat. Înainte de a se termina lucrarea, maistrul a şi plecat de-aici, ca nu cumva să avem o discuţie pe acest subiect. Total aiurea tot ce s-a întâmplat şi am rămas profund dezamăgit de profe­sionalismul acestor oameni. Păcat că se întâmplă aşa ceva, sper ca noul director să ia măsuri, aşa ceva nu se poate!”. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (13 )

#1 vulcan18.07.2012,  06:04:43
canalizarea blocului 23 de langa Primaria Vulcan este infundata,s-au facut mai multe sesizari la dispeceratul Apa Serv,dar pauza,cine dracu ne baga in seama! Pe aceasta cale ii adresam d-lui director aceasta sesizare poate ne baga in seama!
#2 justitiarul18.07.2012,  07:47:19
nu exista nici o indoiala ca maistrul zburlea v-a fi sanctionat iar pe viitor fiecare angajat va intelege ca trebuie sa faca dovada profesionalismului daca doreste sa aiba un loc de munca. cine a concesionat terenul fara sa tina seama ca exista o conducta de apa ?sa plateasca pagubele...
#3 ??18.07.2012,  08:21:37
Pai astea sunt problemele pe care trebuie sa le rezolve o conducere cat de cat profesionalista. Sa faca restructurari , sa scape de oamenii prieteni cu paharul si apoi sa inceapa campania electorala si altele cu firmele care consuma de 10 ori mai mult decat platesc. Cunoastem cazuri de bransamente ilegale, de lucrari facute anapoda da pana nu avem ceritudinea ca ne racim gura degeaba tacem si facem haz de necaz. Cat despre aprobari, in zona Paroseni se va construi o casa , o vila foarte aproape de magistrala de la Valea de Pesti. Poate vor sparge conducta si atunci sa vezi apa in Valea Jiului.
#4 ispas18.07.2012,  09:46:34
Lucrare de mantuila au facut ”priceputii” de la apaserv si la sediul centrului de incasari Vulcan.Au separat alimentarea cu apa a centrului de restul apartamentelor,stiindu-se ca este o conducta sparta,iar terenul sapat in urma lucrarilor de separare a ramas cu aspect jalnic,chiar sub geamul centrului de incasari.
#5 Vasile18.07.2012,  10:41:34
Sa organizam un miting de protest pentru ieftinirea apei in Valea Jiului.
#6 R.18.07.2012,  18:12:48
In primul rand, domnule BRAN, daca sunteti atat de priceput si atat de bine informat, ar trebui sa stiti numele corect al domnului maistru si sa luati informatiile de la APA SERV, nu de la proprietarul actual al garajului, care nu are avizul favorabil de construire peste conducta societatii!!! INFORMATI-VA!!!!
#7 crisan18.07.2012,  22:32:25
Daca tot este vorba despre ,,priceputi",cu permisiunea dumneavoastra,va dau un exemplu de ,,priceputi" in ale scrisului.Este o aberatie,,gandin-du-se"!Corect este,,gandindu-se".Asa ca maistrul de la aceasta societate poate sa spuna si el despre dumneavoastra,domnule ziarist,ca sunteti un ,,priceput"!
#8 DORIN DUINEA18.07.2012,  22:50:25
Este interesant ca acel garaj avea autorizatie de constructier pe conducta de apa.
#9 Corneliu Bran19.07.2012,  00:30:54
Domnule Crisan, fiti mai explicit... Doamna R., am vorbit miercuri dimineata la telefon, mi-ati spus cam exact aceleasi vorbe... E clar cine sunteti si nu inteleg de ce va mai ascundeti. Raspunsul vi l-am dat la telefon. Sincer, imi pare rau de prietenul dvs. Sa isi faca bine treaba si atunci nu mai sunt discutii. In legatura cu autorizatia, acolo este o intreaga baterie de garaje, construite de multi ani de zile, intrebarea mea e alta: unde a fost Apa Servul in toti acesti ani si de ce nu s-a sesizat pana acum ca acele garaje stau pe o conducta de apa? Nu omul e de vina, mai ales ca a cumparat garajul de circa o luna, nu mai incercati denaturarea actiunii in sine si ascunderea sub pres a incompetentei unora, indiferent cum se numesc ei. E vorba de ce au lasat in urma, iar directorul general Costel Avram trebuie sa ia masuri sa nu se mai intample astfel de magarii. Apropo, cine plateste apa scursa in delir 24 de ore, cu toate ca Apa Serv a fost sesizata? Astea sunt problemele reale, domnilor, doamna... nu ce sustineti dvs. Iar exemple de incompetenta la aceasta societate au fost prezentate cu zecile de catre presa in ultimii ani, nu ne puteti contrazice.
#10 Catalin29.07.2012,  09:54:01
"Sefi priceputi" mai sunt si la alte sectii Apaserv. Una fiind Sectia Statii Epurare,seful acestei sectii impreuna cu seful unei statii de epurare fiind nu numai "priceputi",dar si foarte plimbareti ei grabindu-se de fiecare data acasa,mai repede. Domnule director Avram daca le ceri la muncitori sa respecte programul de lucru,de ce nu le ceri acelasi lucru si sefilor?? Dupa ce ca sefii au salarii mari,unii dintre ei,au drepturi de a pleca de la servici cand vor,au dreptul sa spuna prostii,au dreptul sa jigneasca. Pai in ce tara traim,in Congo??
#11 Ion29.07.2012,  14:18:15
Asa este Cataline,seful Sectiei Statii Epurare dupa ce ca nu face nimic,se plimba toata ziua prin curte impreuna cu seful unei statii de epurare prin curte ca doi pensionari. Scoatetii la pensie pe bosorogii astia doi,sa vina un sef tanar si priceput. Timpul fosilelor a trecut demult. Sa se plimbe in piata,la cabana sau unde doresc ei,dar sa nui mai incurce si pe altii dand indicatii eronate. A trecut timpul cand se primeau indicatii pretioase. La reciclare cu ei.
#12 Florin29.07.2012,  14:38:14
O sa mergem toti colegii la Avram sai spunem cum se poarta acest sef pupincurist tinut "in brate" de stim noi cine,cu muncitorii. Dupa ce ca e prost mai si semnalizeaza,iar alt pupincurist sef de statie ii mai tine si isonul. Asta e Romania tara asta de rahat cu "sefi incompetenti si nepriceputi" pusi in diferite functii pe "pile,relatii". Exact ca pe timpul comunistilor. Nu conteaza ca e prost si incompetent,conteaza sa fie pus in functie pe un salariu urias si sa nu faca nimic,sau sa faca prostii. De asta merge tara asta cum merge.
#13 Vali06.08.2012,  15:25:30
Tara p***i,condusa de niste basinosi si jefuita de niste \"jmecheri\". In toate structurile de conducere,fie ei sefi,ingineri,directori,manageri,etc, sunt numiti niste oameni fie politic,fie pentru interese. Oameni care habar nu au sa conduca,dar au habar sa fure cat mai mult. Asta se intampla in tara asta de 22ani. Dar va veni acel moment cand fiecare va raspunde pentru faptele sale!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter