14.08.2008,  19:55:26 | 0 comentarii | 617 vizualizari
Consilierii petroșăneni au hotărât: / Maxim 184 de taxi - persoane și 10 de taxi – marfă vor parca în 103 locuri
de Alina PIPAN

Florin Stegar: “Sunt cereri pentru autorizații și piața suportă un număr mai mare de taxiuri. Problema este că nu ne putem desfășura din cauza taximetriștilor din celelalte localități care staționează la noi în oraș și ne fac o concurență neloială”

Petru Drăgoescu: “Zilnic, trecem fiecare dintre noi pe străzile municipiului și realizăm că taxiurile aglome­rează nu numai stațiile pentru transportul public dar și traficul. Nu cred că infrastructura permite o suplimentare a numărului de autorizații”

Consiliul Local Petroșani a aprobat în ședința extraordinară de ieri un număr de 184 de autorizații de taxi persoane și un număr de 10 autorizații taxi pentru marfă. Numărul inițial de autorizații propus în Hotărârea de consiliu a fost de 150, iar în urma unei propuneri a consilie­rului Constantin Viorel Buză, numărul acestora a fost mărit la 184. Suplimentarea numărului de autorizații a fost motivată prin invocarea legii care stipu­lează că numărul maxim de taxiuri este de 4 la 1.000 de locuitori. Propunerea a fost combătută de consilierul Petru Drăgoescu. Acesta a invocat experiența lui de conducător auto și a evidențiat faptul că traficul este, în momentul de față, aglomerat iar un număr mai mare de taxiuri în trafic nu ar îmbunătăți neapărat situația. “Zilnic, trecem fiecare dintre noi pe străzile municipiului și realizăm că taxiurile aglomerează nu numai stațiile pentru transportul public dar și traficul. Nu cred că infrastructura permite o suplimentare a numărului de autorizații”, menționează consilierul PNL-ist.

În numele taximetriștilor a luat cuvântul Florin Stegar. Acesta a subliniat faptul că există un număr de 50 de cereri de autorizații pentru taxi persoane și că activitatea taximetriștilor este sufocată de competiția neloială a taximetriștilor din alte localități. “Sunt cereri pentru autorizații și piața suportă un număr mai mare de taxiuri. Problema este că nu ne putem desfășura din cauza taximetriștilor din celelalte localități care staționează la noi în oraș și ne fac o concurență neloială”, menționează Florin Stegar. Concurența neloială vine și din partea taxiurilor care funcționează nestingherite fără autorizație cu toate că au fost efectuate zeci de controale în trafic. Aceștia sunt scutiți de problemele taxelor, în timp ce taximetriștilor autori­zați li se mai impune ceva. Petru Adrian Rus a propus o modificare a regulamentului de organizare, funcționare și autorizare a activității de transport în regim de taxi. Adică, taximetriștilor autori­zați să li se impună plata trimestrială a taxelor la administrația fiscală. Ei vor trebui să facă dovada achitării acestor taxe pentru a putea păstra autorizația. Dacă în timp de 30 de zile de la data limită a prezentării dovezilor  de plată aceștia nu-și respectă obligațiile, vor fi avertizați urmând ca după alte treizeci de zile să li se suspende autorizația. “Trebuie să ne asigurăm nu numai că aceștia au autorizație, sau câte autorizații sunt. Este mai important să ne asigurăm că aceștia își vor plăti taxele”, evidențiază consilierul PD-L Rus.

În tot acest timp, consilierii sunt conștienți că taximetria în Petroșani se face și ilegal, fără autorizație. Acest subiect revine mereu în discuție și în timp ce reglementările transportului public de persoane sunt tot mai bine și complet formulate, reglementările situației din teren stagnează.

Au fost aprobate, de asemenea, 103 locuri în 13 amplasamente pentru stațiile taxi. Cele 13 locuri sunt la Gară, în Piața Victoriei (două stații), la poștă, la Piața Agroalimentară, Spital, Parângul, Dacia, Cap de linie Aeroport, Hotel Onix,  Carrefour, BCR, Pasarela Piața Victoriei.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Femeia de etnie romă din fotografie, care are în mâini doi saci plini de haine vechi, plus o plasă, înjura mar[..]
25.02.2015, 20:19   |    1 comentarii
26 de autorizaţii de taxi, valabile în municipiul Petroşani, au devenit vacante din diferite cauze. Menţionăm faptul că[..]
06.07.2014, 20:58   |    1 comentarii
De câteva zile unii taximetrişti care obişnuiesc să stea să aştepte clienţii de la au[..]
20.02.2014, 19:49   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter