15.08.2008,  20:06:24 | 0 comentarii | 697 vizualizari
Balast de… discuții în CLMP / Balastiera de la Pui - cumpărată cu mai puțini lei decât costă un festival…
de Alina PIPAN

În ședința Consiliului Local Petroșani, desfășurată miercuri 13 august, spiritele s-au încins încă de la primul punct de pe lista de lucru. Primul proiect de consiliu se referea la rectificarea bugetului municipiului Petroșani. Remarcile au început  referitor la art. 2 capitolul 70.02 care menționează: „se majorează art/alin 71.01.30 “Alte active fixe” cu suma de 60 mii lei, prin introducerea  în lista de investiții și în lista utilajelor independente și a altor cheltuieli din bugetul local pe anul 2008 a următoarelor poziții: Stație de concasare-echipament de producție - 31 mii lei; Imobil clădire balastieră, sat Galați, comuna Pui - 24 mii lei”. Balastiera va fi preluată prin concesiune de către SC Gospodărie Prest Com SA.

Cu toate că la prima vedere, preluarea prin concesiune a balastierei pare o afacere bună, se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Avocatul Ioan Unguraș a remarcat imediat situația incertă a acestei achiziții. În primul rând, la dosar nu era prezent raportul de evaluare. Deși primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a adăugat că raportul de evaluare a fost realizat, acesta nu a putut fi consultat și de consilieri. O altă problemă ar fi cea a terenului pe care se află balastiera.

O parte din acest teren se pare că se află în proprietate privată fiind retrocedat de către Primăria Pui. Gheorghe Pavel semnala pertinent această problemă: „trebuie să se clarifice situația terenului, pentru că în definitiv nu putem risca să rămânem doar cu utilajele de pe acest teren”.  Tot Gheorghe Pavel a făcut apel la experiența proprie, semnalând că a avut ocazia conducerii unei balas­tiere și a atras atenția asupra stării utilajelor. Acestea „au o uzură morală și fizică ce nu trebuie trecută cu vederea”. De asemenea, s-a tras un semnal de alarmă asupra rezervei de exploatat.

Florin Mârza nu a ezitat să dea explicații. El a recunoscut că sunt unele probleme de lămurit și că, în momentul de față, balastiera se află sub sechestrul Finanțelor Publice. Tot el a adăugat că balastiera a mai atras atenția unora. Aceștia, prin metode mai puțin legale, ar fi încercat să o achiziționeze chiar dacă aceasta se afla sub sechestru. Tot el a mai men­ționat că achiziționarea ar fi o afacere destul de bună ca preț raportat la prețul unei balastiere la ora actuală pe piață. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a mai specificat că au fost evaluate rezervele de exploatat și că, în cazul unui management favorabil, balastiera ar putea fi profitabilă pentru administrația locală și chiar ar putea face obiectul exportului de balast.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 11 voturi pentru. În consecință, SC Gospodărie SA va achiziționa Balastiera de la Pui cu suma de 60 mii lei; dintre care Stația de concasare-echipament de producție - 31 mii lei și imobilul aferent balastierei, situat în satul Galați, comuna Pui - 24 mii lei. O afacere bună a Primăriei Petroșani, dacă ținem cont că, de exemplu, pentru o „manea” de festival, ce va avea loc la finalul lunii august, la Peștera Bolii au fost alocați 700 de milioane de lei. Vechi.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Între două comenzi de lături în Prima Pagină (săptămânal pe care, e lesne de dedus, îl controlează), pedeliștii d[..]

15.08.2008, 20:10   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter