26.09.2012,  20:53:13 | 0 comentarii | 1079 vizualizari
Ieri, consilierii locali petroşeneni au aprobat 38 de proiecte de hotărâre / Mizeria de parc de la piaţă ar putea trece din nou în administrarea primăriei
de Corneliu BRAN

O ordine de zi bogată la şedinţa ordinară a Consiliului Local Petroşani: 39 de puncte, dintre care 38 de proiecte de hotărâre. Asupra celor discutate în această şedinţă vom mai reveni în ediţiile viitoare ale ZVJ:

Două proiecte retrase
În afara celor 38 de proiecte dezbătute ieri, pe ordinea de zi mai figurau două proiecte, unul privind „aprobarea deplasării unei delegaţii oficiale la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 13-15 octombrie” şi celălalt referitor la „atribuirea unor denumiri de străzi în zona turistică Parâng”, dar acestea au fost retrase.
 Preşedintele de şedinţă democrat-liberalul Valeriu Butulescu a informat consilierii despre motivele retragerii celor două proiecte de hotărâre: „evenimentul din Moldova nu se mai desfăşoară”, iar „pentru străzile din Parâng nu s-a primit încă avizul prefectului, astfel că acest proiect va fi pus pe ordinea de zi la şedinţa următoare”.
 
Unanimitate spartă de o abţinere
Totuşi mai trebuie să amintim faptul că toate cele 38 de proiecte au fost aprobate fără probleme, la un singur proiect existând o abţinere, din partea consilierului social-democrat Costel Postolache. Este vorba de proiectul nr. 9, cel referitor la „aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de investiţii pentru obiectivul Reabilitare acoperiş tip şarpantă la bl. 10, de pe strada Institutului”. Costel Postolache n-a fost prea în clar cu diferenţa de bani pe care primăria trebuie să o pună la această lucrare, plătită în mare parte de asociaţia de proprietari, astfel că s-a abţinut la vot, deşi în prealabil Lucian Dragomir, directorul SPADPP i-a răspuns întrebărilor.
 
Supărarea constructorului pensionar Florin Ţurnă
Ca să nu intrăm în discuţia de proiecte - pe care o veţi citi în ediţia de mâine, mai spunem că şedinţa a început, de la coadă la cap, cu punctul „Diverse”. Aceasta pentru că în sală se aflau doi cetăţeni, cu câteva probleme diferite.
Primul a luat cuvântul octogenarul Florin Ţurnă, inginer constructor pensionar. Acesta a sesizat că la Petroşani nici un constructor n-a fost făcut cetăţean de onoare, inclusiv domnia sa, amintindu-le consilierilor că dumnealui „a fost în 1951 cel mai tânăr şef de şantier”, iar prin mâna constructorilor au trecut marea majoritate a construcţiilor importante din Valea Jiului şi Petroşani. „În Valea Jiului sunt şi popicari cetăţeni de onoare (chiar şi saltimbaci ai Cântării României - n.r.). Dintre constructori, care lucrau foc continuu şi 14-15 ore pe zi, nu există nici un cetăţean de onoare. Aştept în continuare… Dar nu uitaţi, 85% din ce s-a construit în Vale, s-a făcut pe perioada noastră. Vă rog să nu neglijaţi constructorii. Am schimbat faţa Văii Jiului şi veţi face un act de dreptate constructorilor dacă veţi numi şi dintre ei cetăţeni de onoare ai municipiului nostru. Sper că nu-mi veţi da post-mortem titlul de cetăţean de onoare, ca fiicei mele, care a fost la Banca Mondială, ci îmi veţi acorda acest titlu cât sunt în viaţă”, le-a spus Florin Ţurnă celor din consiliu. Consilierul Valeriu Butulescu i-a promis d-lui Ţurnă că se „va analiza acest aspect”, cerându-i documentaţia pe care acesta o avea asupra dumnealui.
Un al doilea cetăţean care a luat cuvântul la „Diverse” a fost Viorica Macavei, fostă consilier local şi figură marcantă a PDL. Aceasta a ridicat două probleme de ordin edilitar. Prima, legată de o parcare, despre care s-a scris în numărul trecut al ZVJ, iar cea de-a doua - parcul de la piaţă. „Vă rog să treceţi parcul din nou în administrarea primăriei. Vă spun asta deoarece cei de la piaţă n-au bani să-l întreţină aşa cum trebuie şi arată urât. Mulţumesc”, a menţionat Viorica Macavei. I s-a răspuns cam la fel ca şi primului interlocutor, tot de către preşedintele de şedinţă: „Vom analiza cele sesizate de dumneavoastră şi vom căuta să găsim soluţii la problemele spuse aici”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter