14.10.2012,  21:18:43 | 0 comentarii | 1432 vizualizari
Ieri, după amiază, / Membrii organizaţiei PP-DD Vulcan i-au cunoscut pe candidaţii lor pentru Parlamentul României
de Gheorghe OLTEANU

Deşi a fost zi de duminică, 

m-am mirat că, la adunarea generală convocată  pentru această zi de către conduce­rea locală a a organizaţiei PP-DD din Vulcan, nu rămas niciun loc liber în sala în care a avut loc şedinţa. Ceea ce înseamnă că, la pepedediştii vulcăneni, disciplina de partid nu s-a suit în pod.
 
Invitat fiind,
trebuie să recunosc că m-am dus mai mult, pentru a cunoaşte persoana care va candida la funcţia de deputat în Colegiul 4 şi pe aceea a cărei candidatură PP-DD o susţine pentru funcţia de senator al Văii Jiului. Treabă care a constituit unul dintre punctele de la ordinea de zi a adunării gene­rale.
 
Şedinţa a început
... hazliu. Nu apucase tânărul Cristian Marinescu, preşedintele organizaţiei, să prezinte ordinea de zi, că un nene din faţă a şi percutat cu o întrebare. Apoi cu alta şi cu alta. Că de ce nu a venit "domnul cu barbă (Ilie Martin - n.r.)" şi încă un altul. Bănuie­sc că Vasile Lupu. Iniţial, a fost luat cu duhul blândeţii. Că există un punct special al ordinii de zi în care se va putea uşura verbal şi în care va afla şi ce-i cu cei doi. Numai că domnul nu s-a lăsat. Era pus pe discuţii mari. "Mai am eu ceva şi cu dumneata", i-a zis el puţin ameninţător domnului Haramabie Vochiţoiu. Şi, probabil, că omul continua dacă nu interveneau, ferm, câteva voci din spatele sălii care au solicitat politicos ca respectivul să fie dat afară.
 
"E un băiat deosebit,
dar când se va trezi, a explicat preşedintele judeţenei PP-DD, Haralambie Vochiţoiu, poziţia fermă avută de cel evacuat din sală. El rămâne tot omul nostru. Un om deosebit!". După care şedinţa a continuat de parcă incidentul cu omul deosbit nici nu ar fi avut loc. Au fost prezentaţi invitaţii din Petrila, Aninoasa şi Lupeni, iar domnul Vasile Holban, viitorul consilier local vulcănean PP-DD, a citit raportul de consilier local al lui Emil Andraş. Absent, fiindcă era la şut. 
 
Nu am aflat,
fiindcă nici nu s-a amintit, câţi membri de partid are PP-DD în Vulcan, dar am reţinut că este necesar ca organizaţia cea mare să se fărâmiţeze, sub conducerea celei mari, totuşi, în 18 organizaţii mai mici. Adică în tot atâtea câte secţii de votare sunt în municipiu. Lucru care va uşura considerabil activitatea în perioada viitoarei campanii electorale şi de la centrele de votare. 
 
După asta
s-a ajuns la prezentarea candidaţilor. La Camera Deputaţilor, în Colegiul 4 (locali­tăţile Vulcan, Lupeni şi Uricani) PP-DD îl are drept candidat la funcţia de deputat pe avocatul Radu Călin Stoica Napău . Dumnealui a explicat şi de ce vrea să ajungă acolo: "Nu vreau să fiu ca celalţi parlamentari care citesc ziare şi se joacă pe internet" şi că "am acceptat această provocare pentru că le doresc tuturor să trăiască bine". Parcă, undeva, cândva, a mai fost unul care ne-a dorit să trăim bine, nu-i aşa? Să sperăm că pepedistul nu gândeşte ca acela.
 
Funcţia de senator 
al Văii Jiului este râvnită de Haralambie Vochiţoiu, preşedintele organizaţiei judeţene a PP-DD. Din moment ce partidul său pleacă la alegeri de la 20 la sută, dumnealui crede că pesedistul Cosmin Nicula, contracandidatul său, pe care "nu-l ajută nici capul şi locuieşte în Deva, aşa că nu ne putem supăra pe el", nu va mai pupa voturi din Valea Jiului. "Până acum, a explicat Hari Vochiţoiu, toţi cei care au fost senatori de Hunedoara şi de Valea Jiului nu au fost nici din Hunedoara şi nici din Valea Jiului. Este cazul ca, de Valea Jiului, să se ocupe cineva care-i cunoaşte necazurile şi problemele. Cineva de aici, iar nu adus aiurea de la Bucureşti".


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter