28.10.2012,  21:22:56 | 12 comentarii | 1950 vizualizari
Este PSD-ul uricănean lucrat din interior de consilierul Jenica Stanci?
de Cătălin DOCEA

Consilierii PSD din Uricani au, de câteva zile, mari semne de întrebare cu privire la fidelitatea faţă de PSD (şi, implicit, USL) a doamnei Jenica Stanci, consilier local reales anul acesta pe lista USL. Iar temerile consilierilor PSD par, veţi deduce asta din rândurile ce urmează, cât se poate de justificate.

După ce, în urmă cu câteva luni, legislativul local adopta o hotărâre pentru prelungirea până la finele acestui an, prin act adiţional, a contractelor de arendare pentru păşunile din zonele Buta, Şerpi şi Șiglău, Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara a zis, în baza rolului de control al legalităţii ce îi revine, că hotărârea nu respectă legislaţia actuală şi trebuie, implicit, revocată pentru a evita un conflict în Contencios Administrativ.
Situaţia păşunilor este, în acest moment, una delicată. Pe de o parte, din motive strict financiare, nici până acum nu s-au putut finaliza procedurile de întabulare. Pe cale de consecinţă, respectivele terenuri nu pot fi scoase la licitaţie pentru a fi legal preluate de cei care, şi în prezent, le utilizează şi întreţin.
Pe de altă parte, este clar că administraţia locală nu îşi poate permite nici măcar pe căi legale să împiedice activitatea crescătorilor de animale de pe raza localităţii pentru că ar fi nedrept. Ca urmare, în urma unei sugestii ce a venit din partea APIA, s-a ajuns la concluzia că singura soluţie ca interesele comunităţii să nu fie afectate, iar crescătorii de animale să îşi poată continua activitatea, este aceea ca administraţia locală să elibereze adeverinţe din care să rezulte exact starea de fapt: anume că actualii arendaşi sunt cei care întreţin şi utilizeză păşunile. 
Ca urmare, săptămâna trecută, administraţia a recepţionat cereri pentru asemenea adeverinţe din partea lui Cornel Todea (pentru zona Buta), a lui Nicu Tarhat (pentru Șiglău Mic) şi a lui Ion Pavel (pentru zona Şerpi – Tulişa).
Pentru că vorbim de o chestiune de interes pentru comunitate, primarul a expus soluţia găsită în faţa consilierilor locali, solicitând totodată şi un vot de principiu din partea legislativului local pentru elibe­rarea adeverinţelor de care vă vorbeam. Sigur că faptul că s-a găsit o soluţie în interesul crescătorilor de animale, implicit în interesul întregii comunităţi locale, i-a nemulţumit pe consilierii  Stănescu şi Moraru. Cărora, deşi „măritaţi” cu doamne băştinaşe, din zonă, le convenea ca între administraţie şi crescătorii de animale să existe un conflict (pe care ei să îl poată exploata electoral), nicidecum să fie linişte. La insistenţele Executivului însă, cei doi nu au putut veni cu o soluţie legală şi onestă, favorabilă crescătorilor de animale. Drept urmare, s-a dat votul de principiu pentru varianta propusă de executiv.
Discuţiile au continuat strict pe proiectul anterior, de revocare la solicitarea Instituţiei Prefectului a hotărârii de prelungire a contractelor de arendare prin adiţionale până la finele acestui an. După un discurs (mult zis discurs) populist în total dezacord cu poziţia grupului PSD şi a executivului, Jenica Stanci  a votat alături de consilierii din Opoziţie împotriva revocării.
Aici intervin spre analiză două aspecte. Primul, foarte grav, este legat de atitudinea împotriva grupului PSD a consilierului Stanci. Doamna a ajuns în CL profitând de un nemeritat loc 6 pe lista USL, deşi nici n-a prea fost în prima linie (la muncă ne referim) în campania electorală, iar un sondaj rapid printre vecinii dumneaei ne-ar putea duce lesne la concluzia că nici măcar familia dumneaei şi persoanele apropiate n-au votat cu USL. Avem serioase dubii că, dacă ar da piept cu poporul la uninominal, doamna Stanci ar obţine mai mult de 10 voturi.
Votul împotrivă al doamnei Stanci e cu atât mai mult grav cu cât, vă reamintim, dumneaei este şi consilier juridic pe la mină şi la Goscomloc (unde are o gaşcă personală cu contabila şefă Hanciuţa, candidat pe listele USP la recentele alegeri locale). Păi, dacă e consilier juridic, chiar nu are habar că – după ce a votat împotrivă iar proiectul nu a fost revocat – se va ajunge în instanţă iar Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara va avea câştig de cauză?
Nu ştim dacă atitudinea antiPSD a doamnei consilier Stanci este sinceră, ori a fost determinată de un şantaj a cărui victimă este atât pentru un dosar de tâlhărie ţinut la naftalină (în care, se aude, ar fi fost implicat fiul acesteia), cât şi pentru vremurile când activa în comisia de locuinţe (pe care n-a mai prins-o tocmai pentru că au existat multe nemuţumiri din partea cetăţenilor, iar prin oraş i se zicea chiar „doamna Repartiţie”).
Cert este că, în loc să fi stat acolo unde-i era locul, adică în grupul consilierilor, doamna Stanci părea că ar completa tabloul Opoziţiei, pe lângă Moraru, Stănescu şi Mitică Ciubotariu (sosit şi dumnealui să facă atmosferă la şedinţă după ce, preţ de câteva clipe, s-a oprit la geamul biroului comandantului – poate pentru ultimele indicaţii).
E clar că, să fim eleganţi în exprimare, cu doamna Stanci se întâmplă ceva. La un alt proiect, unde executivul a renunţat să mai cumpere un autoturism şi a direcţionat banii spre un proiect european, doamna Stanci a votat prima oară „împotrivă”, iar la reluarea votului a votat „pentru”.
Mai apoi însă, la informarea privind rezultatele activităţii comisiei de analiză a modului de administrare a păşunii Coarnele, dată în arendă unui anume Ciprian Moldovan, neam cu Jenica Stanci, aceasta nu mai prididea cu laudele la adresa arendaşului. Deşi, era lesne de dedus, era subiectivă şi avea un interes direct.
Spre surprinderea generală a grupului PSD, reintrată pe un loc nemeritat în CL, doamna Stanci pare să fi dat cam repede o palmă partidului care a propulsat-o. Iar la partid, spre deosebire de mină, eşti apreciat prin prisma rezultatelor. Nu poţi merge cu nora, ca la mină, să-ţi tehnoredacteze actele pentru că n-ai habar cu calculatorul. Şi nici nu poţi trage ţepe, precum unei apropiate, care se credea înscrisă de tine la master deşi nu era. Iar exemplele ar putea continua.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (12 )

#1 Adina 28.10.2012,  22:26:19
Obraznica momirlanca! Sa fii curva politica cu doua fete e cel mai ușor . Este prietena cu Hanciuta de la Goscomloc despre care o prietena mi-a spus ca a contribuit la falimentarea minelor Cimpu lui Neag si Valea de Brazi, la fel joaca la doua capete dacă a ajuns sa fie laudata de periculosul Ciubotaru Mitica care este omul comandantului Mocanu si probabil ca Mocanu o are la mina la cite smecherii a făcut la viața ei . dar dacă a ajuns sa se înhaite cu dal-de Moraru ,Stanescu sau M Ciubotaru trebuie data afara din USL . Primarul ar trebui sa o reclame la șefii de la JUDEȚ ,sa ia măsuri cu curvele astea politice ca de aia nu merge treaba in tara asta. Al dracului ca de frumoasa e URITA , de desteapta nu e, dar cum de este jurista.? , mai este si EXPIRATA , si foarte smechera, de vina este si primarul si consilierii ca au puși pe lista la alegeri, fiindcă nu merita. La Uricani sunt cel puțin patru curve politice: Parvan; STANESCU; JENICA; Moraru; ce mai , la toate partidele politice trebuie sa se scape de EXPIRATII astia !!! Ducase pe PUSTII .
#2 gica29.10.2012,  00:18:51
oare campania asta nu este pornita fiindca primarul vrea functia de vicepresedinte la organizatia de femei judeteana pentru nevasta lui iar Jenica Stanci nu se da la o parte?A devenit o obisnuinta ca de cate ori lui buhaescu nu-i convine de cineva sa-l asocieze el si lingaii lui cu ciubotaru,sa intre cu bocancii in viata personala a adversarilor politici sau a celor care nu se supun orbeste dictaturii buhaiste,ce are frumusetea lui Stanci cu comentariile de aici,ca buhaescu e frumos tare te pomenesti?De ce trebuie ca cei din opozitie sa dispara,sa poata fura buhaescu fara sa cracneasca cineva?tinetii minte pe postacii astia buhaisti si sa va aduceti aminte de ei cand buha va infunda puscaria pentru furturile pe ca le face,ii veti regasii pupandul in cur pe viitorul primar
#3 Pt. #2 - Gica29.10.2012,  01:42:01
Te pomenesti ca Jenica are acuma si vreo functie tare de umbla toate ***rile din judet sa o ocupe :))) M-ai facut sa rad. Caricatura asta de Jenica se crede si femeie politica de succes de la coada vacii acuma?
#4 cititorul29.10.2012,  08:26:03
Chiar are tupeu Jenica asta sa se puna cu Buhaescu nu?
#5 Lucian29.10.2012,  09:03:03
Referitor la ""Şi nici nu poţi trage ţepe, precum unei apropiate, care se credea înscrisă de tine la master deşi nu era"" este adevarat si pe deasupra Jenica Stanci este nasa ei si i-a luat si banii pe un an. Nasa ar trebui sa fie ca al doilea parinte dar femeia asta e o escroaca
#6 Rosca29.10.2012,  09:44:54
Ce sa te aștepti de la o tradatoare si o jegmanitoare mai mare ca asta nu exista si nu merita sa fie acolo unde este. Nu degeaba i sa spune " Doamna Repartitie " din cauza afacerilor făcute cu apartamentele din fondul locativ de stat.
#7 Daniel MORARU29.10.2012,  09:46:31
Domnule Catalin DOCEA, nu apreciez ca imi asociati numele cu al doamnei consilier PSD, precum nu apreciez ca prezentati faptele in mod cel putin deformat, nefiind in sala la sedinta respectiva. Probabil va povestit primarul asa cum crede el ca s-au petrecut lucrurile. Doamna/domnisoara Adina, ce reprezinta pentru dumneavoastra termenul "curva politica", pentru a sti cum sa abordez comentariul dumneavoastra? Precizez ca Moraru, Stanescu si Parvan sunt consilieri cu cel putin 3 mandate reprezentand acelas partid (respectiv independent) in timp ce o buna parte dintre consilierii PSD au trecut prin cel putin doua partide.
#8 Ioana29.10.2012,  10:04:12
Din cate se observa este un grup de oameni care tot timpul îl lovesc si jignesc e primarul nostru, cum sunt Sanda Sorin Moraru D; Stanescu I; Mocanu D; Ciubotaru M etc . Ăla care te dai Gica ești de fapt unul din astia. Dacă doamna JENICA face așa ceva sigur ca trebuie sa răspundă , pentru ca intr-o echipa trebuie sa existe unitate si nu trebuie sa se accepte jocul adversarilor pentru ca in afara de a fi perversi si escroci nu prea au alte calitati . Si sa avem pardon dar ca Primarul ar fi dictator este o obsesie veche si o inventie a dusmanilor lui pentru ca tot orașul știe ca Primarul nostru este om de treaba ,respecta si saluta pe toată lumea , poate ca este rea bun. SI pe PRIMAR gasca Mocanu Ciubotaru a încercat si încearcă sa-i facă rău dar este bărbat si nu sa lăsat intimidat sau santajat . La femei președinția este doamna Cures nicidecum Jenica . Apropo , pe mine nu mar surprinde o apropiere dintre Jenica si ciubotaru care este un om foarte periculos si mă mira ca șeful poliției are frica de el poate ca îl are cu ceva la mina pe Mocanu ca e prea de tot, omul asta face legea in orașul nostru ?
#9 Anonim29.10.2012,  20:59:42
Adina.....vezi cum vorbesti ca daca iti aflu IP-ul dau cu tine de pamant sa iti sara acel limbaj vulgar si caracter razboinic din tine ...si vreo doua trei degete...poate cu vreun handicap fizic scrii dracului mai bine nesimtito!!!!!!
#10 mm29.10.2012,  21:04:57
sa vad daca afli!!! ca prea te dai mare !!!
#11 momo 31.10.2012,  19:28:48
penala rau femeia asta cum drecu de ii duce pe toti de nas cu minciunile ei .....
#12 miron 01.11.2012,  15:09:29
sunteti penala doamna stanci daca te ar putea numi careva doamna mai degraba ti sar potrivi alt cuvant. rusine sa ti fie escroaco cica esti femei maritata cu copii la casa... intr o zi ar sa afle si al tau barbat ce faci.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter