16.11.2012,  18:21:38 | 0 comentarii | 1256 vizualizari
PP-DD este din ce în ce mai ambițios și motivat în decizia de a schimba nedreptățile care se fac Văii Jiului
de Alina PIPAN

Muntele și apa, de ele  s-au bucurat oamenii Văii din plin și tot ele ne aduc la sapă de lemn pe fondul lipsei de interes a unor instituții. În această dimineață, deputatul Monica Iacob-Ridzi și Haralambie Vochițoiu au prezentat în fața presei cursul demersurilor lor care au ca obiectiv rezolvarea a două probleme de maximă importanță pentru Valea Jiului: banii pentru Parâng și prețul apei. În ceea ce privește al  doilea subiect urmăriți în ziarul de luni situația umilă în care se află unii cetățeni  ai Văii din cauza abuzurilor Apa Serv Valea Jiului SA.

Demersul „ Da pentru Parâng!" vizează strângerea de semnături din partea cetățenilor din Petrila, Petroșani și Aninoasa pentru deblocarea fondurilor necesare continuării lucrărilor în stațiunea montană. Guvernarea USL a privat Parângul de 2 milioane de lei, bani care ar fi însemnat punerea în funcțiune a telescaunului TS3 și finalizarea altor lucrări. Până acum au fost strânse 2300 de semnături.

”Proiectele de dezvoltare a turismului trebuie susținute unitar în toată Valea Jiului. Când s-au alocat bani pe proiectul național Schi în România, s-au alocat pentru lucrări în toată Valea, inclusiv la Lupeni și Vulcan. Dar acum, când s-au tăiat fondurile, doar bugetul lucrărilor  din Parâng a fost diminuat. Nu înțeleg de ce și nu mi se pare corect pentru colegiul pe care-l reprezint. Voi face tot ce-mi stă în putință pentru a determina guvernanții să realoce banii necesari finalizării lucrărilor”, spune Monica Iacob- Ridzi.

Haralambie Vochițoiu  a discutat în Consiliul Județean Hunedoara problema diminuării cu 25  la sută a prețului apei. Acesta spune că președintele CJH a fost receptiv la propunere. A menționat că anul acesta se urmărea o majorare cu 18 la sută a prețului apei, dar s-a renunțat . Având în vedere lobby-ul pentru acest demers, va fi probabil posibilă o diminuare a prețului apei cu 5 la sută. Asta ar însemna că deja locuitorii Văii ar avea o apă mai ieftină cu 18 la sută. Haralambie Vochițoiu vrea să ajungă la o diminuare a prețului cu 25 la sută.

”Nu este posibil să creezi o societate pe care o bagi în insolvență, apoi creezi o alta, iei alte împrumuturi pentru noi investiții. Vin fondurile europene, se investește și se îmbunătățește rețeaua și totuși Apa Serv are și acum pierderi de 60- 70 la sută. Pierderile acestea se scot din banii consumatorilor care, în mod evident, nu au posibilitatea să plătească un preț atât de mare la apă. Nu vreau ca Apa Serv să concedieze oameni, să scadă salariile, vreau să găsească un mod de a manageria aceste pierderi astfel încât facturile noastre să scadă. Și nu este adevărat că nu ne dă voie UE să scădem prețul apei din cauză că ni se dau aceste fonduri. Banii aceștia nu-i luăm împrumut, sunt fonduri nerambursabile”, a menționat Haralambie Vochițoiu care a reușit să adune deja  4600 de semnături. La următoarea ședință de consiliu județean se va prezenta cu 10.000 de semnături.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter