20.11.2012,  20:43:24 | 0 comentarii | 715 vizualizari
Monica IACOB-RIDZI - aliatul dezvoltării municipiului Petroşani
de Ziarul Vaii Jiului

Prezenţa deputatului Monica Iacob-Ridzi ca reprezentant al Văii Jiului în Parlamentul României în ultimii patru ani a fost de bun augur. 

Au fost patru ani de transformări, patru ani în care fondurile direcţiona­te cu sprijinul deputatului de Petrila, Petroşani şi Aninoasa către Colegiul Est Valea Jiului au însemnat o nouă eră în dezvoltarea capitalei Văii Jiului. Şi nu spunem cuvinte mari. Atenţia sa nu s-a îndreptat doar asupra munici­piului Petroşani, însă vom avea ocazia să discutăm despre Petrila şi Aninoasa, dar şi despre Valea Jiului în ansamblu, în ediţiile viitoare ale cotidianului nostru.
Fondurile direcţionate de la Bucureşti spre Petroşani cu sprijinul direct al deputatului Monica Iacob-Ridzi au reconstruit practic municipiul. În ultimii ani, la Petroşani s-au amenajat şi dat în folosinţă 118 locuinţe sociale, dar şi un bloc ANL. Am putut vorbi, aşadar, de primele locuinţe amenajate şi date în folosinţă după 1989 în municipiu.
Monica Iacob-Ridzi a reuşit să-i convingă pe guvernanţi că municipiul Petroşani, la fel ca toate localităţile Văii, merită o atenţie sporită. Astfel, municipiul nostru a avut bani pentru o grădiniţă modernă, 3 săli de sport, 5 terenuri de sport cu suprafaţă sintetică şi 11 terenuri de minibaschet. S-a început construirea unei noi grădiniţe la Petroşani, dar şi a singurului bazin şcolar din judeţul Hunedoara. De altfel, aşa cum am mai spus, Monica Iacob-Ridzi este parlamentarul care a adus cei mai mulţi bani în judeţ, cu destinaţia Valea Jiului.
De pe urma acestui parteneriat, între Monica Iacob-Ridzi şi Primăria municipiului Petroşani, mai exact cetăţenii municipiului Petroşani, astăzi avem un centru complet modernizat, inclusiv şapte parcuri şi zona Brădet, o arteră principală integral reabilitată şi modernizată, alături de 119 străzi şi 9 podeţe modernizate. Toate şcolile şi grădiniţele din Petroşani au fost modernizate cu fonduri de la Guvern, iar reţelele termice de la majoritatea blocurilor de locuinţe şi de la toate şcolile şi grădiniţele au fost extinse, respectiv reabilitate. 64 de blocuri au fost reabilitate termic în estul Văii Jiului, o bună parte fiind situate în Petroşani. De asemenea, cu sprijinul deputatului, prin Compania Naţională de Investiţii a fost reabilitat termic blocul nr. 124 de pe b-dul 1 Decembrie 1918 din Petroşani. Intervenţiile deputatului au determinat începerea proiectul de modernizare şi utilare cu echipamente a Policlinicii din Petroşani, iar Şcoala Europeană I.G. Duca beneficiază de aparatură modernă.
A fost amenajată, cu fonduri direcţionate de Monica Iacob-Ridzi, reţeaua de canalizare pe străzile Aradului şi Tudor Vladimirescu şi a fost reabilitată strada Vlad Ţepeş din cartierul Colonie al municipiului Petroşani.
Cu bani de la Guvern, graţiei intervenţiei deputatului nostru, absolut toate blocurile de locuinţe din Petroşani au astăzi gaz metan.
Monica Iacob-Ridzi a câştigat, în mandatul 2008–2012, lupta pentru Valea Jiului. Şi va continua.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter