23.11.2012,  00:14:15 | 0 comentarii | 722 vizualizari
Bani pentru pentru investițiile din Petroșani, / Petrila și Aninoasa – prioritatea deputatului Monica Iacob-Ridzi
de Ziarul Vaii Jiului

Spre deosebire de alți politicieni, deja parlamentari ori doar candidați, Monica Iacob-Ridzi poate spune concret, punctual, cum s-a materializat sprijinul acordat în ultimii patru ani pentru dezvoltarea colegiului Petrila – Petroșani – Aninoasa. Pentru că, zilele trecute, am trecut în revistă reali­zările din municipiul Petroșani, astăzi este rândul celor două orașe. Și avem, veți vedea, ce spune.

Cu sprijinul deputatului Monica Iacob-Ridzi, ultimii patru ani au adus la Petrila un număr de 76 de locuințe sociale și 100 de locuințe pentru tineri. Tinerii beneficiază, de asemenea, și de o nouă și modernă sală de sport și noul corp al liceului (colegiu) din localitate. Tot la Petrila, în acest mandat, s-a amenajat un sediu APIA, esențial pentru locuitorii zonei rurale extinse a acestei localități.
Nu uităm de Aninoasa, unde a fost amenajată o capelă, solicitare mai veche a cetățenilor localității, și – de curând – a început modernizarea Casei de cultură (clubul aninosean).
În afară de obiective noi, ultimii patru ani au adus și modernizare: toate școli­le din acest colegiu (Petrila – Petroșani - Aninoasa) au fost modernizate, a fost modernizată Casa de Cultură “Ladislau Schmidt” și, grație deputatului, s-a realizat iluminatul arhitectural la Biserica Sfinții “Mihail și Gavril” din Aninoasa.
Nu mai puțin important este faptul că au fost realizate sau, după caz, moderni­zate 14 poduri la Petrila, Petroșani și Aninoasa din fonduri guvernamentale.
La Petrila, a fost extinsă rețeaua de gaz metan în Colonia Brătianu, Traian Vuia și Remete. Tot aici, trei blocuri au fost reabilitate prin programul Companiei Naționale de Investiții. Nu mai vorbim de mulțimea de blocuri reabilitate termic, în total 64 la Petrila și Petroșani.
La Aninoasa au fos consolidate 5 acoperișuri ale coloniilor și au fost reparate casele de colonie din zona Țukor. De asemenea, a fost realizat sistemul de alimentare cu apă în zonele Dănuțoni, Bănciloni, Costeni (Aninoasa) și Burdeși, Cimpa – Birăoni și Valea Cimpei (Petrila).
Au fost 4 ani de infrastructură modernă și investiții: strada Republicii de la tunel până la pod Răscoala a fost reabilitată, s-a început extinderea rețelei de canalizare în Aninoasa și Petrila, a fost implementat sistemul de colectare selectivă a gunoiului la Petrila. Monica Iacob-Ridzi a sprijinit finanțarea din fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor la Petrila (cartierul 8 Martie, T. Vladimirescu, 22 decembrie), amenajarea de parcări (8 Martie, T. Vladimirescu), realizarea drumului de centură Dărănești – Primăria orașului Petrila, finalizarea lucrărilor de canalizare în Cimpa – Petrila, construi­rea a 4 poduri (Petrila), consolidarea malului Jiului de Vest (zona Vlaicu, Aninoasa), consolidarea și lărgirea podului peste Jiul de Vest (Aninoasa), finalizarea proiectului de ecologizare la fosta mină Aninoasa, reabilitarea infrastructurii în cartierul Bujorului (Aninoasa).
Monica Iacob-Ridzi a câştigat, în mandatul 2008–2012, lupta pentru Valea Jiului. Şi va continua.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter