25.11.2012,  21:57:19 | 0 comentarii | 832 vizualizari
Haralambie Vochiţoiu, candidatul PP-DD la funcţia de senator al Văii Jiului: / „În localităţile din Vale, spitalele trebuie modernizate, nu închise”
de Ziarul Vaii Jiului

Liderul filialei judeţene a PP-DD, Haralambie Vochiţoiu, totodată candidatul aceleiaşi formaţiuni la funcţia de senator în Colegiul 1 Valea Jiului, a abordat una dintre cele mai dureroase probleme cu care se confruntă locuitorii din această zonă: accesul la serviciile de sănătate şi închiderea unor unităţi medicale din localităţile Văii Jiului.

„Întotdeauna am fost adeptul unei idei simple: fiecare om are dreptul la îngrijire medicală decentă şi accesibilă. Este modul în care societate îşi face datoria faţă de cei care, din diferite motive, au ne­voie de acces la servicii medicale. Este însăşi esenţa funcţionării statului – fiecare dintre noi plătim impozite, taxe şi contribuţii sociale tocmai pentru ca statul să asigure că sunt trataţi demn şi corect atunci când avem nevoie”, a declarat Vochiţoiu. 
Liderul PP-DD a explicat că ceea ce se întâmplă acum cu sistemul medical este un adevărat haos. „Guvernarea PDL a închis în 2011 şi la începutul anului 2012 numeroase unităţi medicale şi spitale. Mii de oameni au rămas fără un minim de asistenţă medicală fiind nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri pentru a fi consultaţi, pentru a-şi face analize sau chiar pentru banale măsurători ale tensiunii arteriale sau a glicemiei. Este inadmisibil ca în România anului 2012 să nu ai spitale în orăşe mici şi medii. Cei de la USL au venit la guvernare şi au promis că redeschid spitalele, dar nu s-au mai ţinut de cuvânt. Din păcate, din aceste lupte politice între PDL şi USL au avut de suferit oamenii, inclusiv cei din Valea Jiului, care s-au trezit peste noapte că spitalele din oraşele lor au fost puse pe butuci. În loc să extindă accesul pacienţilor la servicii medi­cale, guvernanţii au preferat să-l limiteze, prin închiderea iresponsabilă a zeci de spitale şi unităţi medicale. În localităţile din Vale, spitalele trebuie modernizate, nu închise, mai ales că mineritul este o activitate care implică riscuri şi care cauzează diferite boli”, a punctat revoltat Vochiţoiu.
Haralambie Vochiţoiu a adăugat că, dacă va fi ales senator al Văii Jiului, se va ocupa personal, prin iniţiative parlamentare, pentru ca locuitorii din Vale să beneficieze de servicii medicale decente. „Eforturile mele pentru Valea Jiului se vor canali­za astfel: repornirea şi diversificarea activităţii unităţii medi­cale în oraşul Uricani ca unitate medicală de sine stătătoare, redeschiderea spitalului din Petrila, deschiderea de cabinete medicale Aninoasa, Lonea-Jieţ şi Câmpu lui Neag. Susţinerea cu fonduri guvernamentale şi europene a spitalelor Petroşani, Lupeni, Vulcan şi demersuri pentru plata reală a activităţii spitalelor, personalului medi­cal şi auxili­ar”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter