05.12.2012,  19:27:46 | 1 comentariu | 679 vizualizari
Programul lui Haralambie Vochiţoiu (PP-DD) pentru dezvoltarea Văii Jiului, pe fiecare localitate în parte: atragere de investiţii, crearea de locuri de muncă, anveloparea blocurilor, revigorarea turismului, reabilitarea străzilor
de Ziarul Vaii Jiului

Pentru municipiul Petroşani

Asigurarea necondiţionată a finanţării pentru continuarea lucrărilor la proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil în masivul Parâng
• „Eu m-am născut în Valea Jiului, am trăit şi muncit aici toată viaţa, aici se află familia mea. Ştiu că oamenii au nevoie de alternative la minerit, iar cea mai bună soluţie este aceea a dezvoltării turistice. Prioritatea este aceea de a debloca banii pentru Parâng astfel încât domeniul schiabil să fie finalizat într-un ritm accelerat”.
• „Ca senator, mă voi bate pentru ca Valea Jiului să devină un reper turistic nu al judeţului Hunedoara, ci al României! Voi propune un proiect de lege prin care să acordăm Văii Jiului statutul de prioritate strategică a României, iar turismul să fie valorificat drept principală alternativă la minerit”.
• „Sigur că turismul nu presupune numai amenajarea unor pârtii, ci o dezvoltare integrată şi unitară care va crea automat locuri de muncă: construcţia de hoteluri şi pensiuni, amenajări turistice tematice pentru sporturi de iarnă, popularizarea obiectivelor montane atât de numeroase în munţii noştri şi multe altele”.
 
Direcţionarea de fonduri pentru anveloparea locuinţelor în cartierul Aeroport şi zona Dimitrov, pe proiectele a căror finanţare a fost oprită
• „Fondurile vor fi obţinute din finanţări europene, aşa cum se întâmplă în 
Bucureşti şi alte oraşe ale României care au termoizolat cartiere întregi de blocuri”.
• „Sunt foarte multe motive pentru care sunt un susţinător al reabilitării termice a blocurilor, prin refacerea faţadelor şi a teraselor, placarea cu polistiren, monta­rea de tâmplărie cu geam termopan şi vopsirea imobilelor în culori calde:
• În primul rând, asigurăm confortul locatarilor, factura pentru încălzire scăzând cu până la 40%. 
• În al doilea rând, oferim locuri de muncă pentru oamenii din Valea Jiului care vor lucra pe aceste şantiere.
• În al treilea rând, înfrumuseţăm aspectul oraşului care acum este dominat de cenuşiul blocurilor din perioada comunistă”. 
 
Asigurarea finanţării pentru continu­area modernizării zonei Colonie, depunerea de proiecte pe fonduri europene pentru Bosnia, Saşa, Maleia şi Sălătruc, pentru accesul egal al cetăţenilor la condiţii de viaţă decente
• „Petroşaniul trebuie să se dezvolte unitar, atât în zona centrală, cât şi în cartierele periferice, iar prin proiecte europene oraşul se poate moderniza armonios, în beneficiul tuturor locuitorilor”.
• „Prioritar este ca toate cartierele Petroşaniului să beneficieze de utilităţi – apă, canal, gaz metan – pentru condiţii decente de locuire”.
 
Pentru Petrila şi Aninoasa
 
Petrila, pe drumul dezvoltării şi modernizării cu Vochiţoiu senator
• „Petrilenii mă cunosc foarte bine. Am muncit şi am locuit aici o bună perioadă, cunosc foarte bine oamenii locului şi ştiu ce aşteptări au de la viitorul senator al Văii Jiului. Am discutat de nenumărate ori cu locuitorii din Petrila şi s-au plâns că senatorul în funcţie, Cosmin Nicula, nu a catadicsit să-i asculte în cei patru cât a fost parlamentar. Îmi iau angajamentul în faţa petrilenilor că lucrurile se vor schimba. Mă voi bate ca senator pentru priorităţile acestui oraş”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.
• Vochiţoiu a subliniat că „una dintre priorităţi este aceea a continuării programului de construire şi anvelopare de locuinţe. Sigur, autorităţile locale încearcă să se descurce cu fonduri proprii, însă acestea nu sunt suficiente pentru termoizolarea majorităţii blocurilor din Petrila. Este un proiect pe care mi-l voi asuma în Parlament astfel încât toate localităţile din Valea Jiului să bene­ficieze de finanţare de la bugetul de stat pentru anvelopare”.
• A doua prioritate pentru Petrila anunţată de candidatul PP-DD este redeschiderea Spitalului Petrila. „Să nu uităm că aici, la Petrila, s-a produs acel groaznic accident minier în care şi-au pierdut viaţa mai mulţi oameni. Cum să lăsăm o localitate minieră de talia Petrilei fără un spital?”, a declarat revoltat Vochiţoiu. 
• Candidatul PP-DD a mai spus că se va lupta ce senator pentru a obţine susţinerea guvernamentală necesară pentru construirea de grădiniţe la şcolile “I.D. Sîrbu” şi “Ana Colda”, amenajarea de microhidrocentrale, lobby pentru parcul eolian şi finanţarea începerii lucrărilor la viitoarea staţiune Dobraia.
 
Vochiţoiu: “Mă voi bate pentru atragerea de fonduri necesare reabili­tării tuturor străzilor din Aninoasa”
• Haralambie Vochiţoiu i-a asigurat pe locuitorii din Aninoasa că planul de dezvoltare a Văii Jiului pe care îl susţine nu va ocoli localitate lor. „În Aninoasa este nevoie de atragerea de investiţii care să conducă la modernizarea localităţii şi să aducă locuri de muncă. Pentru a facilita aceste investiţii, este însă necesar să creăm o infrastructură adecvată. Prin urmare, principala prioritate pentru dezvoltarea oraşului Aninoasa este asigu­rarea de fonduri pentru reabili­tarea tuturor străzilor de pe raza locali­tăţii”, a evidenţiat Vochiţoiu.
• Candidatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu a adăugat că anveloparea blocurilor de locuinţe este o prioritate şi în Aninoasa, în paralel cu eforturi pentru asigurarea asistenţei medicale, moderni­zarea sistemului de iluminat public, extinderea reţelei de gaz şi canalizare în toate zonele oraşului. 
• Un alt punct vizat de Haralambie Vochiţoiu ca senator al Văii Jiului este atragerea de fonduri pentru amenajarea unui ştrand şi a unei baze de petrecere a timpului liber în zona Anena.
 
Pentru Vulcan, Lupeni şi Uricani
 
Vulcan – poarta turismului din Valea Jiului
• „Oraşele din zona de vest a Văii Jiului trebuie să beneficieze de o atenţie deosebită din partea viitorilor parlamentari fiindcă aici este cea mai mare nevoie de alternative la minerit, de investiţii care să aducă locuri de muncă. Din fericire, potenţialul turistic al celor trei localităţi este uriaş, rămâne doar să fie exploatat la adevărata valoare. Ca viitor senator, mă voi implica pentru a direcţiona investiţii în turism în întreaga Vale”, a susţinut Vochiţoiu.
• Vochiţoiu a subliniat că Vulcanul are o importanţă strategică în dezvoltarea turistică a Văii Jiului. „Vulcanul este poziţionat excelent din perspectiva dezvoltării turismului, însă investiţiile nu pot fi reduse la telegondolă. Este necesară atragerea masivă de investiţii – construcţia de hoteluri, agenţii occidentale de turism care să promoveze zona, facilităţi pentru cei care vor să construiască pensiuni, diversificarea activită­ţilor recreative cu accent pe sporturile de iarnă”, a evidenţiat liderul PP-DD. Acesta a adăugat că printr-o strategie inteligentă Valea Jiului poate deveni cea mai bună alternativă pentru Valea Prahovei, deja sufocată de afluxul de turişti din Capitală.
• În aceeaşi linie a dezvoltării turistice, Vochiţoiu a punctat că este obligatorie identificarea urgentă a parcelelor de teren libere de sarcini, pretabile turismului, şi includerea zonei Pasul Vâlcan (alături de Parâng, Straja şi Câmpu lui Neag) în proiectul de atragere a investiţiilor private în turism - “Valea Jiului 2020”.
• Alte două proiecte vizate în programul lui Haralambie Vochiţoiu sunt asigurarea de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea căminelor de la Dincă şi transformarea acestora în blocuri de locuinţe sociale precum şi deschiderea drumului Dealu Babii - Merişor prin transformarea acestei investiţii în prioritate guvernamentală pentru Valea Jiului.Lupeni – alternative la minerit, fonduri guvernamentale şi europene pentru dezvoltare
• “Lupeniul are nevoie urgentă de alternative la minerit. Există soluţii imediate precum programul de reabilitare termică a blocurilor care ar crea sute de locuri de muncă. Totodată, ca senator voi susţine necondiţionat continuarea dezvoltării staţiunii Straja într-un proiect integrat de turism care să includă toate zonele cu potenţial turistic din zona de vest a Văii Jiului”, a arătat Vochiţoiu. El a mai spus că în Lupeni va sprijini dezvoltarea unei baze sportive de pregătire de performanţă pentru tinerii atraşi de activităţile sportive.
• Candidatul PP-DD la Senat în Valea Jiului a abordat şi una dintre problemele cele mai presante pentru lupeneni - extinderea reţelei de gaz metan în toate zonele şi fonduri de la guvern pentru anvelopare şi acoperişuri, proiecte pentru care a susţinut că va solicita sprijin guvernamental.
• Nu în ultimul rând, Haralambie Vochiţoiu s-a angajat ca viitor senator să susţină direcţionarea de fonduri guvernamentale pentru continuarea modernizării şcolilor din Lupeni, multe dintre ele având nevoie urgentă de reabilitare.
 
Uricani – investiţii, locuri de muncă, finalizarea drumului Câmpu lui Neag - Herculane
• „Uricaniul este probabil oraşul care are cea mai mare nevoie de investiţii pentru a creşte nivelul de trai al oamenilor”, a spus Vochiţoiu. „Din acest punct de vedere, proiectul-cheie este finalizarea, în acest mandat, a lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Herculane. Finalizarea acestei lucrări, lăsată de izbe­lişte atâţia ani, ar creşte atractivitatea pentru investitori. Iar investiţiile înseamnĂ locuri de muncă”, a concluzionat candidatul PP-DD la funcţia de senator.
• Vochiţoiu a subliniat potenţialul Uricaniului din perspectiva energetică, pronunţându-se în favoarea sprijinirii proiectelor pentru amenajarea de microhidrocentrale pe Jiul de Vest. „Dacă s-a reuşit implementarea unui proiect similar pe râul Strei, cu atât mai mult o soluţie de acest gen este posibilă pe Jiul de Vest”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.
• În programul lui Vochiţoiu, prioritare pentru oraşul Uricani sunt obţinerea de fonduri din bugetul aflat la dispoziţia senatorilor pentru lucrările la noua Bise­rică Ortodoxă din localitate, atragerea de finanţări pentru un ştrand, susţinerea finanţării, din 2013, a proiectelor depuse pentru anveloparea locuinţelor precum şi amenajarea de locuinţe sociale în clădirile din Uricani, preluate (sau care pot fi preluate) de la diverse ministere, bani pentru drumuri şi condiţii decente de trai în zonele rurale.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 IRINEL10.02.2013,  13:24:05
SA SE DESCHIDA DRUMUL HERCULANE SI SA NU SA SE INCHIDA MINELE SA AVEM LOCURI DE MUNCA SA NE PUTEM CRESTE COPII


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter