10.12.2012,  03:07:02 | 0 comentarii | 538 vizualizari
Deficienţe mari din partea şcolilor în organizarea etapelor / ONSŞ la toate ramurile de sport
de Loredana JUGLEA

Din păcate, faza pe municipiu a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la Şah (ONSŞ), de la Petrila, s-a desfăşurat într-un dezinteres total al tuturor factorilor organizatorici.

În loc ca Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să încurajeze real participarea elevilor şcolari la etapele de masă a ONSS, câţiva participanţi de la competiţia de şah, faza pe municipiu de la Petrila, s-au trezit, culmea!, că nu pot participa din cauza unei adeverinţe şcolare şi chiar a lipsei avizului medical favorabil.  
Când s-a propus de către MECTS organizarea acestor competiţii s-a avut în vedere, conform Regulamentului de organizare, Art.6. (1 Prin sistemul activităţilor şi competiţiilor sportive,O.N.S.Ş. urmăreşte: a) dezvol­ta­rea armonioasă a individului; b) favorizarea socializării copiilor şi elevilor; c) creşterea numărului de elevi practicanţi ai sportului de performanţă, prin lărgirea şi diversificarea activităţilor de selecţie; d) cultivarea în rândul copiilor şi al elevilor a spiritului de fair-play; e) favorizarea obişnuinţei de practicare independentă a uneia sau a mai multor discipline sportive; f) optimi­zarea stării de sănătate a copiilor şi elevilor; g) dezvoltarea spiritului de emulaţie în rândul copiilor şi elevilor şi între unităţile de învăţământ; h) susţinerea practicării sporturilor tradiţionale româneşti; i) introducerea de noi discipline sportive care au corespondenţă internaţională; j) atragerea şi implicarea factorilor de decizie ai administraţiei locale, a altor persoane fizice sau juridice, în organizarea şi derularea activităţilor sportive şcolare; k) realizarea unor parteneriate cu  persoanele fizice şi juridice care doresc să organizeze, în colaborare cu structurile abilitate ale  Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, competiţii sportive şcolare în afara Calendarului competiţional naţional; l) favorizarea creării unei identităţi sportive pentru fiecare unitate de învăţământ; m) eficientizarea competiţiilor sportive organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. 
„Într-adevăr, este un câştig pentru toţi elevii care n-au putut participa la această etapă a ONSŞ, mulţumim MECTS!”, a declarat sec Gheorghe Şcurhan, coordonatorul secţiei de şah CSM Petroşani.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter