19.08.2008,  11:02:15 | 0 comentarii | 528 vizualizari
Tinerii - sub aripa protectoare a DGASPC
de Anamaria NEDELCOFF

Pentru perioada ianuarie-iulie 2008, aproximativ 40 de tineri cu vârsta de peste 18 ani care au pãrãsit sau urmeazã sã pãrãseascã sistemul de pro­tecţie al copilului figureazã în evidenţele Direcţiei Gene­rale de Asistenţã Socialã şi Pro­tecţie a Copilului Hune­doara.

Din cei 40 de tineri, 31  sunt integraţi, din punct de vedere socio-profesional, în familia extinsã sau în familia naturalã, iar şapte se aflã în continuare sub protecţia specialã a DGASPC Hunedoara, la cere­rea acestora, pe perioada continuãrii studiilor în învãţã­mântul superior de zi, în centrele universitare din localitãţile Timi­şoara, Petroşani şi Alba-Iulia. 
Într-un comunicat al DGASPC Hunedoara se aratã cã toţi cei 31 de tineri sunt absolvenţi de şcoli de arte şi meserii, la încheierea anului şcolar 2007-2008. Dintre aceştia, patru tineri sunt integraţi socio-profesional, fiind angajaţi cu contract de muncã, cu sprijinul Agen­ţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncã (AJOFM) Hunedoara, iar cei­lalţi 27 de tineri se aflã în evidenţele acestei instituţii, bene­ficiind de ajutor de şomaj.
În urma promovãrii, cu me­dia generalã peste 8, a liceului şi examenului de bacalaureat în anul şcolar 2007-2008, şap­te tineri sunt, în prezent, studenţi ai Univer­sitãţii din Petro­şani (trei studenţi), ai Univer­sitãţii ,,1 De­cem­brie 1918’’ din Alba-Iulia (trei studenţi) şi ai Universitãţii ,,Politehnica’’ din Timişoara (un student). Toţi aceşti tineri sunt înscrişi în învãţãmântul superior de zi, ocu­pând locuri fãrã taxã. Alegerea locaţiei universitãţilor şi a profilului facultãţilor a re­prezentat dorinţa fiecãrui tânãr în parte şi a fost susţinutã de DGASPC. 
Cei şapte tineri studenţi vor beneficia de mãsura de protecţie specialã datã de Direcţia Generalã de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului Hune­doa­ra, în conformitate cu Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, pe toatã durata continuãrii studiilor. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter