19.08.2008,  12:03:21 | 0 comentarii | 335 vizualizari
„Puterea supremã” portocalie din / Consiliul Local Petroşani va ajunge la DNA...
de Cristian ANGHEL

Opoziţia din Consiliul Local al municipiului Petroşani este, în sfârşit, hotãrâtã sã punã capãt „minciunilor” PD-L. Membri ai acestui partid au afirmat, prin paginile ziarului de curte, sãptãmânalul Prima Paginã, cã o parte dintre membrii Partidului Naţional Liberal au cumpãrat terenuri la preţuri de nimic pe traseul pe care se va construi mult trâmbiţata telegondolã. Asta dupã ce Costel Avram, vicepreşedinte la Consiliului Judeţean Hunedoara, a afirmat în campania electoralã cã, de fapt, chiar stãpânul firmei de proiectare a cumpãrat terenuri pentru a le revinde cu preţ înzecit. Afirmaţia lui Costel Avram a fost infirmatã de omul de afaceri în cauzã. Chiar în acest sfârşit de sãptãmânã, alte vorbe aruncate de membrii PD-L îi acu­zau pe pesedişti de aceleaşi practici. Diferenţa este cã PNL a deschis calea cãtre DNA a acuzatorilor.

 

Consilierii locali ai municipiului Petroşani recunosc cã la acest nivel existã un curent, de genul „noi deţinem puterea supremã”, având în vedere cã PD-L,  prin primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, mizeazã pe cele 10 voturi ale consilierilor proprii, din totalul de 19.  Reprezentanţi ai celorlalte douã partide din consiliul local - PNL şi PSD - spun cã prin proiectele de hotãrâri înaintate spre aprobare de cãtre primar, în principal, se aratã doar dorinţele, nu şi fundamentarea acestora conform legii. Acest lucru a fost recunoscut, sub protecţia anonimatului, chiar de consilieri PD-L. Deşi opoziţia cere respectarea legii, adicã a fundamentãrii clare a ceea ce doreşte sã facã executivul local, aceasta este ignoratã şi maşina de vot portocalie scoate ce doreşte muşchiul „puterii supreme”. De aici pro­vin şi suspiciunile care pla­neazã asupra respectivelor pro­iecte, ce nu doresc a fi clare pentru consilieri, indiferent de culoarea politicã, pentru a vota  în cunoştinţã de cauzã. Mai mult, scandalul terenurilor cum­pãrate la preţuri mici pentru a fi revândute la momentul în care mult discutatul proiect al tele­gondolei va fi implementat s-a mutat în grãdina PNL. Asta dupã ce omul de afaceri care controleazã firma de proiectare a fost acuzat cã se îmbogãţeşte pe seama momârlanilor. Dato­ritã acuzaţiilor aduse prin sãptãmânalul Prima Paginã de cãtre PD-L, cã doi consilieri lo­cali liberali, respectiv Petre Drãgoescu şi Ioan Unguraş, ar fi cumpãrat terenurile, PNL a început clarificarea acestui lucru, deschizând astfel calea PD-L cãtre DNA.
„Într-un sãptãmânal, numit Prima Paginã, atât eu cât şi colegul meu consilier Ioan Unguraş, am fost acuzaţi cã împreunã cu clientela politicã a Partidului Naţional Liberal am fi achiziţionat terenurile aferente traseului telegondolei. 
În şe­dinţa extraordinarã de sãptã­mâna trecutã, am cerut expres Serviciului Cadastru Urbanism ca în termen de 30 de zile sã ne punã la dispoziţie toate înstrãi­nãrile de teren care au avut loc în ultimii trei ani de zile pe aşa zisul traseu al telegondolei. Demersurile noas­tre, prin a cere aceste informaţii, sunt doar faza incipientã, urmând ca apoi sã ne adresãm Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 
În fond, fiecare parte trebuie sã ştie cã o afirmaţie pe care o faci trebuie s-o şi probezi şi nu sã faci doar acuzaţii. Mã tem cã din tot acest proiect, cu aşa zisa telegondolã, intereseazã doar acel studiu şi suma care este alocatã lui. Iar chestia cu libera­lii care cumpãrã, este doar o scuzã portocalie în faţa populaţiei, cã aceastã idee - a tele­gondolei - nu va mai ajunge în stadiul de proiect şi de execuţie. ªi atunci cu siguranţã încercãm sã gãsim ţapi ispã­şitori pe alţii şi nicidecum pe ei, cã au venit cu promisiuni de­şarte într-o campanie electoralã pe care au câştigat-o” - a de­clarat consilierul PNL, Petre Drãgoescu. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter