19.08.2008,  12:11:57 | 0 comentarii | 561 vizualizari
Potrivit lui Tiberiu Balint, directorul RAR Hunedoara, / Valea Jiului este zona unde s-au gãsit cele mai multe nereguli
de Anamaria NEDELCOFF

Zeci de agenţi economici, al cãror obiect de activitate este service-ul auto, au fost verificaţi de reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR) Hunedoara. Astfel, în urma acţiunilor, mai bine de jumãtate din cei verificaţi nu au avut autorizaţiile de funcţionare eliberate, iar peste 20 la sutã dintre cei autorizaţi prezentau nereguli din punct de vedere tehnic.

Amenzi grase
Deşi acţiunea nu s-a finalizat încã, cei cu nereguli s-au trezit cu amenzi grase, între 2.000 şi 10. 000 de lei, şi stoparea desfãşurãrii activi­tãţii lor pânã la intrarea în legalitate 
„În judeţul Hunedoara existã 91 de service-uri auto autorizate, faţã de anul 2000, când existau doar cinci. În timpul controlului au fost desco­perite peste 100 care ar putea fi autorizate, dar funcţionau ilegal. În ceea ce priveşte rezultatele controlului, ne situãm la nivelul mediei pe ţarã. Valea Jiului este zona unde s-au gãsit cele mai multe nereguli. Din acest motiv, acolo s-a insistat cel mai mult pe actul de control. Agenţii econo­mici depistaţi cu nereguli au fost amendaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei şi li s-a sistat activitatea pânã vor obţine autorizarea din partea noastrã. Întreaga noastrã acţiune stã la baza ridicãrii nivelului calitativ al reparaţiilor şi a creşterii siguranţei circulaţiei rutiere”, a declarat Tiberiu Balint, directorul RAR Hunedoara.
 
Nici autorizaţii nu respectã regulile
Totuşi, nici agenţii economici cu autorizaţie nu respectã condiţiile care au stat la baza acordãrii autorizaţiei tehnice impuse de RAR. 
„Aceşti operatori nu înregistrau şi nu men­ţineau dovezi care sã demonstreze conformitatea activitãţilor executate cu condiţiile tehnice şi de calitate impuse. Mai mult, piesele importante pentru si­gu­ranţa circulaţiei, care au fost montate în timpul reparaţiilor, nu erau certificate sau omologate sau nu deţineau buletine de verificare metrologi­cã pentru echipamentele de inspecţie şi verificare a reparaţiilor executate. Dacã aceştia nu respectã cerinţele, atunci din partea celor agenţilor economici sau a persoa­nelor fizice neautorizate ne putem aştepta la condiţii tehnice mult mai grave”, a explicat Gheorghe Constantin, şef de centru zonal al RAR.
În cele 62 de acţiuni de control au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totalã de 62.500 lei, unui numãr de 12 societãţi comerciale le-a fost suspendatã activitatea şi au fost oprite de la comercializare produse neconforme în  va­loare totalã de 150.000 lei.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
După ce şi-a creat o adevărată încrengătură de firme, pe care o controla în special prin cumnatul său, Cozma Li[..]
06.07.2015, 23:26   |    0 comentarii
În cazul plângerilor formulate de Mircea Ioan Moloţ şi Tiberiu Balint, preşedintele, respectiv vicepreşedintele suspen[..]
17.05.2015, 20:59   |    0 comentarii
Urmare a deciziei Tribunalului Hunedoara, luată ieri, Tiberiu Balint are mai multă libertate de mişcare, pe teritoriul Rom&acir[..]
11.05.2015, 20:44   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter