27.08.2008,  10:43:17 | 0 comentarii | 320 vizualizari
Lubeniţa a schimbat sistemul de pazã la Compania Naţionalã a Huilei
de Cristian ANGHEL

CNH - Poliţia - pe centurã

Deşi este varã, furturile de cãrbune nu s-au potolit, doar cã nu mai sunt atât de vizibile şi mai ales spectaculoase. Adicã la vedere. Dar tot se furã şi, uneori, chiar cu camionul. Cei ce se ocupã cu fãcutul banilor din aceastã îndeletnicire s-au specializat, sunt mai bine organizaţi. Aşa se face cã producãtorilor de lubeniţã de pe şoseaua de centurã a Petroşaniului li se aduce marfa cu maşinile; aceleaşi maşini pleacã încãrcate cu saci de cãrbuni spre zonele de provenienţã. Pentru cã operaţiunea s-a repetat, a avut loc o acţiune concertatã CNH-Poliţie, luându-se mãsuri drastice şi hotãrâte de a stopa fenomenul. Aşa s-a ajuns de la dulcele fruct de sezon - lubeniţa, ca sistemul de pazã şi protecţie sã fie total schimbat, cu agenţi speciali chiar pe trenurile care transportã cãrbune pe calea feratã.
 
O declaraţie a directorului general
„Am constatat, chiar şi eu personal, pe şoseaua de centurã a Petroşaniului, cum vin camioane cu lubeniţã, se descarcã şi apoi se încarcã cu saci de cãrbune. Precizez cã pe teritoriul Vãii Jiului nimeni nu are licenţã de exploatare în afarã de Compania Naţionalã a Huilei. Deci, indiferent de unde este luat acest cãrbune, chiar dacã este luat de oameni din haldã, sau chiar dacã este luat din straturile de cãrbune de la Câmpu lui Neag sau pe unde mai sunt aflorimente - cã întotdeauna asta este justificarea, cã nu furã de la minã, ci de pe haldã - repet, singura firmã care are licenţã de exploatare în Valea Jiului este CNH. Bineînţeles cã am luat mãsuri cu corpul de control, am anunţat poliţia. A fost sechestratã o maşinã, care s-a descãrcat în momentul când a fost descoperitã de corpul nostru de control şi de cãtre poliţie. Ne-am înregistrat cu acea cantitate de cãrbune şi am dus-o la preparaţie. Am convocat o şedinţã specialã cu directorii de minã, care a avut ca obiect întãrirea pazei. Fiecare exploatare minierã şi-a modificat programul de pazã şi modul de raportare cãtre cei care verificã de la exploatãrile miniere pentru ca acest feno­men sã fie stopat. Astfel, dacã se întâmplã în incintele exploatãrilor miniere, de fiecare datã ne constituim parte civilã, chiar dacã este vorba de o cantitate micã de cãrbune, pentru cã nu putem sã fim indiferenţi la acest feno­men. În plus, am fãcut o licitaţie şi acum avem echipe de intervenţie şi pazã a transporturilor de cãrbune pe calea feratã în Valea Jiului. Era nevoie de licitaţie pentru cã este vorba de agenţi special pregãtiţi cu avizele aferente. Acest lucru ni l-a solicitat şi poliţia şi jandarmeria. Contractul este semnat cu Pro­tector, iar planul de pazã se aflã spre aprobare la Direcţia de Securitate. Totuşi, sunt nemulţumit pentru cã în zona unde se vând lubeniţe am mai vãzut saci de cãrbune. Se pare cã sunt nişte firme de cãrãuşi care le aduc lubeniţele producãtorilor şi le duc cãrbu­nele în zona de unde pro­vin” - a declarat Daniel Suru­lescu, director general al Com­pa­niei Naţio­nale a Huilei Petroşani.
Şi uite aşa lubeniţa a determinat îmbunãtãţirea sistemului de pazã şi protecţie la unitãţile miniere şi mai departe, pe calea feratã. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter