28.08.2008,  11:12:51 | 0 comentarii | 310 vizualizari
Terorizaţi în propriile case de manele şi urlete… / Locatarii din blocurile de lângã „Cina” îi cer primarului sã restabileascã ordinea
de Corneliu BRAN

La orice orã din zi şi din noapte la Lupeni, în faţa fostului Restaurant „Cina”, se pot asculta, la maximum, manele. În toa­tã „splendoarea” lor, melodiile sunt ascultate de toatã lumea, cu mic cu mare, mai ceva ca la concerte, şi nu doar de cei care stau pe terasa barului respectiv…

Avantajul, spun unii, „culturalizaţi”, este cã le asculţi gratis, stând pe bancã sau în picioare, pe trotuar ori din locuinţele blo­curilor din zonã. Dezavan­tajul… „nu existã”, spun aceiaşi cu­nos­cãtori „fini” ai muzicii „bune”. Şi, totuşi, noi îi contrazi­cem, timid, e adevãrat…
Poate suntem noi mai inculţi, mai încuiaţi, mai „retro”… Îi contrazicem, deoarece lumea de la blocurile de prin zonã, „incultã” şi ea, cu şi fãrã termopane, s-a cam sãturat de atâta vacarm, toatã primãvara şi vara, de vaiete şi suspine. Inclusiv,  dupã asfinţitul soarelui, pânã târziu în noapte, indiferent de ziua din calendar, boxele de pe terasa barului improvizat dau decibelii la maxim, fãrã a se ţine cont de nimeni şi de nimic.
Pare o nesimţire totalã la adresa celor bãtrâni, bolnavi sau a tuturor celor care nu doresc decât sã se odihneascã dupã o zi de lucru. Zumzetul începe dis-de-dimineaţã, cam de pe la 8:00. Se accentueazã cam dupã prânz. Dupã care, în noapte, devine de-a dreptul terorizant.
În paralel, pe bãncile din faţa cinematografului şi pe tarabele de fier ale florãreselor, noapte de noapte, tineri, cu tuleii abia mijiţi, beau, urlã, cântã şi danseazã, mai ceva ca-n filmele indiene sau bãtrânele westernuri. Culmea este faptul cã ditamai clãdirea Poliţiei municipiului Lupeni se aflã colţ în colţ cu clãdirea vechiului restaurant. Cu toate acestea, nimeni nu se sesizeazã, ca şi cum n-ar deranja pe nimeni din aceastã clãdire…
Probabil cã de gura lumii au fost date câteva avertismente, toatã vara, celor care conduc destinele terasei respective, ca o „acoperire în caz de ceva”, iar în rest… Altfel nu ne explicãm de ce se permite aşa ceva într-un municipiu care ţine la principii, dupã cum se tot subliniazã mereu. Aşteptãm sã vinã toamna, cu ploile reci, cã atunci e gata afacerea… Oricum vara aproape a trecut, dar la anul, dacã nimeni nu spune nimic, calvarul va reîncepe!
Iar poliţia comunitarã, cea care ar trebui sã „vegheze” ordinea şi liniştea publicã, nu vede, nu aude… Se plimbã ne­stin­gherit. Ba, mai ia loc şi pe câte-o bancã. Poate, cine ştie, unii dintre poliţiştii comunitari chiar se simt bine. Timpul trece, leafa merge… noi cu spor „muncim”. 
Totuşi, noi nu ne luãm dupã unii dintre ei (pentru cã suntem siguri cã nu toţi intrã în aceeaşi oalã…) şi rugãm, pe aceastã cale, în numele a mai multor locatari din zonã, ca primãria sã ia mãsuri în aceastã privinţã. Iar pe viitor, la anul, oamenii din cartierul respectiv sperã ca primarul Cornel Resmeriţã sã nu mai aprobe asemenea terase gãlãgioase, în plin mijlocul oraşului, la doi paşi de locuin­ţele oamenilor. Dacã respectivii patroni nu ştiu sã respecte oamenii, atunci sã-şi deschidã terasã în vârf de munte, unde maneliştii pot cânta fãrã sã de­ran­jeze pe nimeni. 
„Niciunde în toatã Valea Jiului, nici mãcar în colonii, nu este atâta gãlãgie ca aici, în zona pieţei. Acest restaurant, Cina, care pe vremuri era mândria oraşului, a ajuns o biatã terasã, manelele ne sparg timpanele toatã ziua, iar noaptea, dacã mergi pe trotuar, te uiţi cu groazã în stânga şi în dreapta ca sã nu iei o sticlã în cap sau sã nu te muşte vreun dulãu de prin piaţã”, ne spune V.M., o doamnã respectabilã. Iar ca dumneaei sunt mulţi alţii care cer primarului sã stopeze de­zordinea din zonã. Poate cã ar fi bine sã adre­seze chiar o petiţie cu nemulţumirile lor primarului Cornel Resmeriţã. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter