28.10.2011,  15:47:31 | 0 comentarii | 1686 vizualizari
Dacă nu era schimbat în al 13-lea ceas, / Dumitru Negoi Răscolean era cât pe-aici să lase PSD Petrila fără membrii de marcă
de Corneliu BRAN

Revenim aşa cum v-am promis cu un nou „episod” din ceea ce s-a întâmplat la PSD Petrila, pe vremea când Dumitru Răscolean ocupa funcţia de preşe­dinte al organizaţiei. 

 
Azi vă prezentăm „Cazul Boantă”
După „dosarul sportului petrilean”, sursa noastră ne dezvăluie un episod din octombrie 2010, când, la propunerea preşedintelui, în mod absolut dictatorial, a fost convocat Biroul Executiv al PSD Petrila.
„Motivul era clar, Gheorghe Boantă trebuia dat afară din partid cât mai repede şi fără tam-tam în presă. Bineînţeles, presa n-a fost chemată la şedinţă, iar convocările s-au făcut discret, pe telefonul mobil. Chiar Boantă a primit un mesaj, prin care a fost anunţat ceva de genul: D-le Boantă, vineri, 8 octombrie, ora 17,00, sunteţi convocat la sediul Biroului PSD Petrila, mesaj semnat de preşedintele organizaţiei, Dumitru Răscolean Negoi. Deci, un mesaj prin care nu s-a spus care este scopul convocării. Abia luni, 11 octombrie, într-un cotidian local a apărut ceva de şedinţă, evident se anunţa pe scurt că PSD Petrila a decis că Boantă trebuie eliminat din partid, imputându-i-se atitudini favorabile primarului PD-L, Ilie Păducel, şi lipsă de acurateţe în relaţiile de partid, susţinându-se că următorul pas, după contestaţie, va fi acela de excludere din consiliul local a lui Boantă. Se spunea chiar şi cine urma să-l înlocuiască pe Boantă, doamna R. Nasta. 
La acea şedinţă, au fost 11 absenţi din 33 de membri, semn că foarte mulţi dintre ei nu erau de acord cu metodele lui Răscolean. Acum, oamenii nu aveau ce să facă, decât să-l înfrunte pe Răscolean şi ştiindu-l cât este de duşmănos şi de scandalagiu, au preferat să nu participe. Totuşi, chiar şi aşa, din 22 de membri 3 au votat contra, preferând să-l înfrunte pe faţă pe preşedinte, iar 2 s-au abţinut. Ceilalţi 17 au mers pe mâna lui Răscolean, fiind jumătate plus unul decizia a fost statutară”.
Imediat după şedinţă, prin poştă, Gheorghe Boantă a primit, la câteva zile, o foaie A4 xeroxată alb-negru, cu sigla partidului, prin care era informat sec: „Hotărâre a Biroului organizaţiei orăşeneşti din 8.10.2010. Prin prezenta se aduce la cunoştinţă d-lui Boantă Gheorghe că în urma şedinţei Biroului organizaţiei orăşeneşti PSD Petrila, din 8.10.2010, statutar constituită a fost exclus din rândul Partidului Social Democrat şi i 
s-a retras sprijinul politic pentru funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Petrila, unde a fost ales pe listele P.S.D., în baza statutului PSD, art. 12, aliniatele 4 şi 6. Această hotărâre a fost adoptată cu majoritate de voturi, în urma încălcării prevederilor statutului de la articolul 11, aliniatele 3,4,5,6,7,8 şi 9”. Un text semnat de Dumitru Negoi Răscolean, preşedintele la acea oră al organizaţiei PSD Petrila.
 
Apărarea lui Boantă
„După acest moment, fireşte că Gheorghe Boantă nu a stat cu mâna în sân şi s-a apărat, făcând contestaţie la Comisia Judeţeană de Arbitraj şi Integritate Morală, omul nesimţindu-se vinovat cu nimic, mai ales că ştia că Răscolean asta-şi dorea demult, ameninţându-l pe Boantă, chiar şi public, de câteva ori, împreună cu omul lui de bază, consilierul Eugen Stoicoiu, cel care a pus practic lacătul pe Termoprest şi a adus în faliment clubul de fotbal Inter Petrila, fiind direct răspunzător ca şi preşedinte de secţie”.
Cum sursa ne-a dat şi ce a scris Boantă în apărarea sa, redăm mai jos câteva pasaje relevante:
 
„Membru fondator al PDSR ÎN 1994, nu venit cu pluta în PSD ca şi Răscolean şi 
Stoicoiu de la alt partid”  
„Subsemnatul Boantă Gheorghe, domiciliat în Petrila, strada Lunca nr. 38, profesor titular cu gradul I de matematică la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi, membru fondator al PDSR în oraşul Petrila, din anul 1994, având carnetul de partid cu nr. 2, consilier local în 4 mandate, având cunoştinţă de cauză că s-a depus o contestaţie la Hotărârea nr. 1 din data de 10.12.2010 luată de către Comisia Judeţeană de Arbitraj şi Integritate Morală, din cadrul PSD Hunedoara, prin prezenta doresc să vă aduc următoarele argumente în apărarea mea şi care vor demonstra faptul că hotărârea în cauză este statutară (Răscolean încercase să conteste prima hotărâre a comisiei judeţene, care, între timp, luase decizia de a-l reprimi în partid pe Boantă - n.r.)”.
 
„Minciuni spuse de Răscolean”
„Cu privire la acuzaţia de a nu fi avut în ultimii doi ani nicio iniţiativă legislativă la nivel local, cu toată eleganţa care mă caracterizează, nu pot să spun decât că o asemenea acuză este o minciună. Din contră, sunt consilierul local PSD cu cele mai multe iniţiative legislative (…). Faptul că nu am participat la unele şedinţe ale Grupului consilierilor PSD s-a datorat stabilirii în mod vădit intenţionat a desfăşurării acestora în perioada când îmi efectuam orele la unitatea de învăţământ unde predau (miercurea între 14:00 şi 16:00)”.
 
„Şi alţii, oameni de valoare, au fost maziliţi, tot în mod dictatorial, de cuplul Răscolean-Stoicoiu”
„Hotărârea de excludere a mea din partid, luată de către Biroul orăşenesc Petrila, în data de 8.10.2010, s-a datorat şi faptului că majoritatea membrilor sunt rude (fraţi, fini, naşi) ale preşedintelui organizaţiei PSD Petrila, precum şi angajaţi şi subalterni ale acestor rude. Tot astfel, înaintea excluderii mele, au mai fost membri marcanţi ai PSD Petrila ce au avut parte de un asemenea tratament, cum ar fi de exemplu: dr. ing. Matei Ilie, ing. Câmpean Simona (preşedinta Organizaţiei de femei PSD Petrila), col. Avram Iancu, ing. Iancu Doru, ing. Nemeş Petru, ing. Aleznauer Victor, prof. Udrea Gheorghe, ing. Tirean Ilie, ing. Feneş Ioan etc. Toţi aceşti oameni de vază ai oraşului au fost hăituiţi să plece din PSD”.
După aceste argumente de mai sus, dar şi altele, pe care din lipsă de spaţiu nu le mai cuprindem aici, Comisia Judeţeană de Arbitraj şi Integritate Morală a votat în unanimitate rămânerea lui Gheorghe Boantă în partid.
Dar despre alte şi alte „aventuri” ale cuplului dictatorial Răscolean-Stoicoiu, într-un număr viitor. Inclusiv interviul promis cu sursa principală a materialelor noastre. Cum v-am zis, puţintică răbdare… Misterul continuă…

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter