01.09.2008,  10:30:24 | 0 comentarii | 313 vizualizari
În sfârşit, Avram are dreptate… / „Nu suntem proştii poliţiştilor”
de Cristian ANGHEL

Legea trebuie respectatã

Despre unii poliţişti şi afaceri­le lor se tot vorbeşte, se ştie, dar ei au ajuns sã nu mai fie discreţi şi se comporte precum parveniţii fãrã educaţie, care în termen vulgar se traduce „precum <ţiganul> care a prins coajã la fund”.
Îţi râde în faţã atunci când arãţi cã el, cel pus sã pãzeascã legalitatea, împinge legea pânã la limitã, iar uneori o mai şi încalcã ştiind cã tot el o aplicã, dar niciodatã pentru sine.
Dupã cazurile de pactizare cu infractorii, este acum – din nou – în prim plan afacerea „taxiul”, numitã şi „balaur cu multe capete” chiar de Costel Avram,  vicepreşedintele Con­si­liului Judeţean Hunedoara şi preşedinte al PRM filiala judeţeanã. Întrebat ce s-a întreprins dupã ce a avut loc „masa rotundã” a negocierilor şi a mãsurilor organizatã chiar de el, la care au participat  re­prezentanţi ai Poliţiei Judeţene, Garda Financiarã şi cei ai firmelor de maxi-taxi şi taxi, Costel Avram a înfierat aceiaşi poliţişti.
„Legea trebuie respectatã. Aceastã mafie a transportului, aceastã piraterie a cãpãtat amploare sub protecţia poliţiştilor şi acum este ca o caracatiţã cu mai multe capete. Nu pot sã spun cã o vom stârpi, dar cu perseverenţã îi vom tãia aceste capete. Poliţia nu face nimic. Da, legal nu poţi face, pentru cã nu poliţiştii au aceste afaceri în mod direct. Dar aşa, dintr-o datã, tatãl de 80 de ani al unui poliţist s-a apucat sã facã afaceri în transport. Pãi nu suntem proştii poliţiştilor!” - a declarat Avram.
 
„Când m-am interesat de ziarişti, n-a fost trafic de influenţã?”
Tot la capitolul poliţişti, vice­preşedintele CJH a scos pe tapet cele scrise de sãptãmânalul local portocaliu, în care era acuzat de trafic de influenţã cu expresii de genul „suspiciune, cam miroase a trafic de influenţã”, cu referire la faptul cã a dat telefon Poliţiei Petrila pentru cã ridicase muncitorii pentru cã nu aveau actele fir­mei (?!), respectiv autorizaţiile de exploatare a pietrişului din albia Jieţului, ci doar actele personale.
„Voi interveni de câte ori instituţiile statului încalcã drepturile cetãţenilor, fie cã sunt persoane fizice, fie juridice. Da, am sunat pentru modul cum au procedat cu acei oameni, care au fost trataţi precum criminalii. Când m-am interesat de ziariştii care au fost trataţi incorect, nu era trafic de influenţã? Se ştiu ei foarte bine! Acest Garcea de Petrila, Zaharia, vã va spune ce doriţi, chiar şi informatorii cu care lucreazã. Îl voi suna de fiecare datã când sunt informat cã procedeazã greşit, dar mai ales cu pirateria transportului din Petrila, când drepturile altora sunt încãlcate” - a precizat Costel Avram.
Rãzboiul declarat poliţiştilor incorecţi de vicepreşedintele CJH a stârnit supãrarea pira­ţilor şi a proteguitorilor lor, ceea ce pare a fi normal având în ve­de­re cã este vorba de foarte mulţi bani câştigaţi din aceastã afa­cere. Surse din mijlocul acestora au vorbit de posibile flagran­te care vor fi „puse în scenã” pentru a-l compromite pe vice­preşedintele Consiliul Judeţean Hunedoara care „se crede mai tare ca noi”. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter