01.09.2008,  10:33:32 | 0 comentarii | 454 vizualizari
În Consiliul Local Petroşani / Prestaţia lui Bobârcã i-a lãsat muţi pe aleşii urbei
de Cristian ANGHEL

În ultima şedinţã a Consiliului Local Petroşani au existat douã proiecte de hotãrâre pentru concesiona­rea prin negociere directã a douã terenuri pentru doi oameni de afaceri din Petroşani. Respectiv Ion Avrãmoiu şi Gabriel Bobârcã (prin administratorul Mobiplast SRL).

Primul a construit fãrã a cere în prealabil acordul cuiva şi dorea sã intre în legalitate. Al doilea doreşte sã-şi extindã complexul din coasta Parcului “Carol Schreter”. Ambele proiecte au fost respinse.
Ceea ce a surprins pe toatã lumea prezentã la respectiva şedinţã a fost atitudinea lui Gabriel Bobârcã, omul considerat a fi protejat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Datoritã acestei atitudini, şi probabil altor cauze ascunse ochiului neavizat, chiar şi consilieri ai PD-L au votat împotriva proiectului iniţiat de primarul Petroşaniului. Proiectul  a cãzut, cu opt voturi „pentru” şi zece “abţineri”.
 
„E oribil”, se amânã
Mult scandal a consumat clãdirea din Petroşani a SC Fantastic SRL, a lui Ioan Avrãmoiu. Care, de la un garaj, a ajuns restaurant cu camere aferente pe douã etaje. Acesta a construit, apoi a cerut concesionarea terenului la Primãria Petroşani. Drept pentru care administraţia localã nu era sã-i dãrâme omului construcţia, ci i-a concesionat de fiecare datã (de douã ori), terenul cerut ulterior. Aşa a procedat şi de data aceasta. Proiectul de hotãrâre iniţiat în baza cererii omului de afaceri care mai cerea încã 25,88 mp „pentru a intra în legalitate”, a fost iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. 
Discuţia proiectului a fost amânatã pentru o datã ulterioarã, dar cu anumite condiţii. „În felul în care aratã acum, aceastã construcţie nu face cinste municipiului, lipind acolo garaj lângã garaj, încet-încet s-a extins. Este oribil. Barãcile care sunt acolo nu au nimic în comun cu o construcţie civilizatã. Sã vinã domnul Avrãmoiu sã arate ce vrea sã facã cu adevãrat, sã ia o persoanã calificatã, abilitatã de a prezenta cât de cât ce doreşte sã facã acolo. Sã cosmetizeze ce este acolo şi sã arate a ceva civilizat. E totuşi Petroşani....” - a motivat consilierul Petre Drãgoescu propunerea de amânare a acestui proiect de hotãrâre.
 
Bobârcã îşi dã singur „la ţurloaie”
Numãrul 13 (poziţie pe ordinea de zi) sã fi fost de vinã, sau atitudinea omului de afaceri Gabriel Bobârcã în consiliul local, cã cererea sa a fost respinsã?
Proiectul de hotãrâre se referea la concesionarea prin negociere directã a 97,65 mp firmei Mobiplast SRL. Este vorba de restaurantul „Casa Bobârcã”, aşa cum este cunoscut în municipiu, cel situat lângã Parcul “Carol Schreter” din Petroşani. Chiar investitorul în persoanã a fost prezent la şedinţã pentru 
a-şi susţine cauza. Doar cã felul cum a fãcut-o a uimit pe toatã lumea. Bobârcã a dat o probã de genul „aşa nu”, de stai şi te întrebi cum a reuşit pânã acum în afaceri. Arogant, cu ton ze­flemitor, a înşirat repede de ce îi trebuie terenul, respectiv pentru a se extinde cu camere de cazare şi salã de conferinţe, şi.... „n-o sã fie ca alea de fiţe de la Bucureşti şi pot s-o fac şi fãrã acest teren dacã nu aprobaţi”. Dupã cele spuse de Bobârcã s-a lãsat un moment de linişte în care consilierii s-au privit nedumeriţi, iar ceilalţi participanţi la şedinţã s-au întrebat: ce face ãsta? Îşi dã singur la ţurloaie? Nici mãcar dezbateri pe ideea respingerii nu au mai fost. Ce mai era de spus în faţa unei asemenea abordãri? Firesc, proiectul a fost respins cu opt voturi „pentru” şi restul de zece - „abţineri”. Mare e grãdina Domnului! Sau tole­ranţa de pânã acum a administraţiei locale este de vinã cã, prin acceptarea de compromisuri, tupeul şi lipsa de consideraţie a unora începe sã ia proporţii de acest gen?
Am avut prilejul sã comparãm aceste douã cazuri cu altul, tot de o  asemenea „speţã”. Reprezentantul SC Central SA a expus motivele pentru care avea nevoie de teren, pentru parcarea afe­ren­tã hotelului pe care urmeazã sã-l construiascã.
Acesta a venit cu articole de legi, cu metodologii de aplicare în domeniul hotelier, cu soluţii alternative, având un dialog permanent cu cei din consiliul local pentru a oferi acestora un tablou complet a ceea ce se poate face în interesul ambelor pãrţi. Poate cã şi Bobârcã ar putea sã înveţe de la acesta…


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter